0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На моя близка е отсранена щитовидната жлеза поради карцином. Чета и не намирам всичко, което ме интересува, за да я насоча и нея по-добре! Ясно, че ще ходи на доктор, но искаме да е по-добре подготвена (знете как е).

Отделно има и проблеми със забременяването - засега неуточнена причина - в процес на изследвания са и двамата.

Имате ли представа възможна ли е бременност при така възникналата ситуация и въобще лечение на стерилитет? Специалисти?

Дали публикувах на удачното място? Извинете.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Карцином на щитовидната жлеза и бременност
« Отговор #1 -: Септември 28, 2007, 09:44:05 am »
Бора, моя близка бе оперирана от карцином на щитовидната жлеза преди 3 години. След това забременя може би след около година и половина и всичко при нея е наред. А пък и тя много се притесняваше, че е с наднормено тегло и може би ще стане по-трудно. Освен това и съпругът й има проблеми с простатата, което също в редица случаи води до влошаване на сперматогенезата (това те тогава не го знаеха, де). Та искам да кажа, че няма проблем да се забременее и с отстранена жлеза. Вече почвам да си мисля, че е Божа работа.
А що се отнася до лекарите, мисля, че би трябвало да са екип от ендокринолог и специалист по стерилитет.

*
« Отговор #2 -: Септември 28, 2007, 11:33:02 am »
То и аз такава картинка си рисувам, но друго е да се чуе, че някой го е преживял и че има варианти...
Мерси много за отговора ти  :D
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #3 -: Септември 28, 2007, 11:52:20 am »
Бора, аз бих и препоръчала да се консултира с д-р Катя Тодорова. Мисля, че тя е точно специалистът, който може да и даде добър съвет.

*
« Отговор #4 -: Септември 28, 2007, 12:15:17 pm »
Преди колко време е операцията?
*
« Отговор #5 -: Септември 28, 2007, 17:15:42 pm »
Преди 3 седмици  :(
*
« Отговор #6 -: Септември 28, 2007, 18:33:04 pm »
А лечение приложено ли е