Здравейте,
аз съм на 28 години и от както се помня обикалям по доктори поради нередовен цикъл.
Първо проблема беше с леко кистозно уголемен десен яйчник, ходенето по доктори не помогна, а напротив вече диагнозата ми е поликистоза. Вече не знам какво да правя. Писна ми да се тъпча с хапчета..Тук обаче чета за едно хапче, от което всички сте доволни но незнайно защо на мен никой не ми го е предписвал до сега. Тестостерона ми е над границата 82.40 при мен е 99.12. Някой доктори казват че е високо на д нормата, а друг скоро ми каза че това е нормално. ПОвече било само ако е кратно. Единствените хапчета, които до момента съм пила вече години, години са Диане 35 и от скоро ми предписаха за 3 месеца и Андрокур, за да понижим тестостерона. Да когато приемам Андрокура наистина тестостерона пада рязко, но пък не може да се консумира постоянно.
Сега ме пращат на кални бани в Поморие и ако и това не помогне следва операция за премахване на кистите. И от всичко казано естествено става ясно че нямам овулация.
Просто ми писва вече не знам какво да правя. Страх ме е да ходя на доктор, страх ме е какво ще каже. В къщи имам един куп изследвания, снимки и епикризи, често купа е по дебел от " Война и мир" и резултат няма.
Повечето доктори казват ок ще ви прегледм ама елате в частната ми клиника и там всеки път хоп за ъук за онуй отиват 50 лв. Въпроса не е в парите, а в това че ги вземат и имаш чувството ще само за това те викат знаейки че не могат да ти помогнат.
Съжалявам че ви занимавам с моите проблеми но просто имах нужда да споделя.