0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Testosteron
« Отговор #20 -: Юли 16, 2008, 12:07:28 pm »

Аз започнах с повишен пролактин , всички женски хормони не бяха в норма ,имах си наднормено тегло , нередовен цикъл и липса на овулация. Кръвната захар ми беше в норма но си направих обременяване с глюкоза ,което показа наличие на проблем -СПЯ също не ме подмина .Общов взето започнах лечение с метформин и парлодел за повишения пролактин.На 3-4 месец се появи цикъл на 28 дни  с овулация , женските хормони се оправиха, бутнах тестостерона единствено ми остана завишен този на надбъбречната жлеза ,а малко след това забрменях
« Отговор #21 -: Юли 16, 2008, 15:05:58 pm »
Браво Мари,
направо ме обнадежди. И аз имам нередовен цикъл, липса на овулация. Мъжките ми хормони са в норма. Провеждала съм лечение с Метфогама, което е Метформин, но само за  месец без резултат. Беше ми изписан заради ПЯ. От твоя постинг следва, че може би трябва по- продължително лечение за нормализиране на цикъла и постигане на овулация. Според гинеколога ми става въпрос за резистинтни яйчници. Имам една бременност завършила с мисед след Клостил. Оттогава мина година и половина. За жалост при следващите стимулации не реагирам въобще. Според док, ако следващия месец няма доминантен фоликул ще ме препраща София за по- солидна стимулация. Тръбите ги проверих този петък, и двете пропускат дори много бързо според док, което е добре, обаче не мога да си произведа яйчице :(Та се чудя дали да не поговоря с док за едно по- продължително лечение с Метформин /много ги мразя тези хапове/.
« Отговор #22 -: Юли 16, 2008, 15:34:35 pm »
Veri 77,гаднички са тези хапченца ,но са вълшебни .На мен ми ставаше супер лошо от тях и бяха ад първите месеци , но докитата са категорични че благодарение на тях съм забременяла.Може би трябва малко повече време да ги пиеш,самите хапчета действат на всеки организъм различно бързо
« Отговор #23 -: Юли 16, 2008, 16:02:35 pm »
Мерси мила :lol:
Все пак е по- добрия вариант пред тежката стимулация, която натоварва не само организма но и бюджета. Дано даде и при мен така желания резултат- ову и бебче..... :wink:
« Отговор #24 -: Юли 16, 2008, 16:24:58 pm »
Мерси мила :lol:
Все пак е по- добрия вариант пред тежката стимулация, която натоварва не само организма но и бюджета. Дано даде и при мен така желания резултат- ову и бебче..... :wink:

Пожелавам ти го от все сърце!
« Отговор #25 -: Юли 18, 2008, 12:41:15 pm »
Така като чета вероятно заради пролактина ми го предписа д-р Тодорова. Ще направя нови изследвания и ще се консултирам отново с док. ;) Много ме обнадеждиха постовете на Мари  :lol:
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
« Отговор #26 -: Юли 18, 2008, 13:14:16 pm »
Така като чета вероятно заради пролактина ми го предписа д-р Тодорова. Ще направя нови изследвания и ще се консултирам отново с док. ;) Много ме обнадеждиха постовете на Мари  :lol:

Пожелавам ВИ от сърце момичета скоро да се похвалите с две чертички -няма по -велико изживяване от това да видиш на видеозона как малкото човече маха с ръчички за поздрав.В такъв момент разбирам че всичко си е заслужавало .
« Отговор #27 -: Юли 18, 2008, 14:05:02 pm »
Мари, ти ми вдъхна надежда. Аз съм с ПКЯ, захарта ми е ок, от хормоните само съотношението на ЛХ и ФСХ не е добре. Гинекологът ми ми изписа Метфогама 500, но да си призная него пия редовно понеже ми става лошо. Твоите постове ме нахъсаха и от тук нататък няма да пропускам таблетка. Пия го от март месец и незнам дали има някакъв ефект, но сега ме е яд на себе си, че съм постъпвала толкова безотговорно.
*
« Отговор #28 -: Юли 18, 2008, 15:27:12 pm »
Яничка, опитай да пиеш Метфогамата по време на хранене. Аз я пия по този начин и нямам проблем.

« Отговор #29 -: Юли 18, 2008, 15:42:58 pm »
Здравейте,
аз съм на 28 години и от както се помня обикалям по доктори поради нередовен цикъл.
Първо проблема беше с леко кистозно уголемен десен яйчник, ходенето по доктори не помогна, а напротив вече диагнозата ми е поликистоза. Вече не знам какво да правя. Писна ми да се тъпча с хапчета..Тук обаче чета за едно хапче, от което всички сте доволни но незнайно защо на мен никой не ми го е предписвал до сега. Тестостерона ми е над границата 82.40 при мен е 99.12. Някой доктори казват че е високо на д нормата, а друг скоро ми каза че това е нормално. ПОвече било само ако е кратно. Единствените хапчета, които до момента съм пила вече години, години са Диане 35 и от скоро ми предписаха за 3 месеца и Андрокур, за да понижим тестостерона. Да когато приемам Андрокура наистина тестостерона пада рязко, но пък не може да се консумира постоянно.
Сега ме пращат на кални бани в Поморие и ако и това не помогне следва операция за премахване на кистите. И от всичко казано естествено става ясно че нямам овулация.
Просто ми писва вече не знам какво да правя. Страх ме е да ходя на доктор, страх ме е какво ще каже. В къщи имам един куп изследвания, снимки и епикризи, често купа е по дебел от " Война и мир" и резултат няма.
Повечето доктори казват ок ще ви прегледм ама елате в частната ми клиника и там всеки път хоп за ъук за онуй отиват 50 лв. Въпроса не е в парите, а в това че ги вземат и имаш чувството ще само за това те викат знаейки че не могат да ти помогнат.
Съжалявам че ви занимавам с моите проблеми но просто имах нужда да споделя.
Svetla Kostadinova
« Отговор #30 -: Юли 19, 2008, 12:44:04 pm »
Вече имам резултат от изследванията
       Prolactin    
401.62mlU/l    М(45-375), Жнебр.(59-619)Жбрем.206 - 4420
   LH    

5.4mlU/ml    Ж(фол 1,90-12.5; лут 0.500-16.9 постмено 15,9-54,0
   FSH    

3.42mlU/ml    Ж (фол.2,5-10,2 ; лут.1,5-9,1; постмено 23,0-116,3
   Estradiol    

174.7pmol/l    Ж(фол.97,5-592 ;овул.685-1404; лут.120-738 ;постме

Направени са през първи ден. Притеснява ме LH/FSH. Ще си пусна и андрогените за изследване и после ще отида със всичко при ендокринолог.
Знаете ли дали това съотношение може да се коригира/ При мен е 1.58 :(
« Отговор #31 -: Юли 19, 2008, 14:39:14 pm »
Светле, разбирам омагьосания кръг за който говориш. Ако бяхме като другите момичета, всеки месец да си знаем датата на цикъла....И аз съм от тези, които залагат на въпросните хапчета. Между другото те на хормонална основа ли са? Яничка, каква ти беше дозата Метфогама? На мен ми я изписаха 3х1 Метфогама 500, обаче аз пия 2х1, че три пъти солидно ядене на ден ще се затъркалям :D
« Отговор #32 -: Юли 19, 2008, 14:50:34 pm »
Фейт, мисля че си разменила стойностите на ЛХ и Естрадиол. Защо те притеснява съотношението? Добре е в началото на цикъла да бъде в полза на ФСХ. :lol:
« Отговор #33 -: Юли 20, 2008, 01:17:40 am »
Да, ама LH е повече :|
« Отговор #34 -: Юли 20, 2008, 13:51:13 pm »
Извинявай, права си. И моето съотношение е подобно, само че изследването съм правила на 4 ден от цикъла и съотношението е 1,30
« Отговор #35 -: Юли 21, 2008, 16:45:50 pm »
Светле, разбирам омагьосания кръг за който говориш. Ако бяхме като другите момичета, всеки месец да си знаем датата на цикъла....И аз съм от тези, които залагат на въпросните хапчета. Между другото те на хормонална основа ли са?
За Диянето да ти кажа често не знам,не са билкови, противозачатъчни са все пак, имат може би някакво степан хормонално съдържание, но минимално. Докато Андрокура са 100 % хормони, но ми помогнаха в намаляването на нивото на тестостерона, но не може да се пие повече от 3 месеца или трябва да се прави поетапна почивка.Естествено след лекарско предписание.
Svetla Kostadinova
« Отговор #36 -: Юли 21, 2008, 22:17:46 pm »
Аз съм пила Диане-8 месеца единственият ефект които получих от него беше един огромен кръвоизлив от които едва не умрях
« Отговор #37 -: Юли 23, 2008, 11:53:41 am »
Яничка, каква ти беше дозата Метфогама? На мен ми я изписаха 3х1 Метфогама 500, обаче аз пия 2х1, че три пъти солидно ядене на ден ще се затъркалям :D
И на мен ми изписаха Метфогама 500 3х1, но и аз го пия 2 пъти, понеже рядко закусвам сутрин, а ако го пия на гладно ми става много лошо. Мен теглото неме притеснява, даже трябва да кача поне 5 кг, а немога (в момента съм 43кг и съм висока 168 см) пробвах 1 месец да ям по 4 пъти на ден и пак нищо.

За мен противозачатъчните неса решение. Аз ги пих 4 години, кистите се изчистваха, но после пак бързо се появяваха.
« Отговор #38 -: Юли 23, 2008, 12:39:36 pm »
При мен проблема с теглото е същия аз съм 43 кг 167 см.Ти от колко време го приемаш Метфогама?Повлия ли ти по някъкъв начин на теглото?
« Отговор #39 -: Юли 24, 2008, 17:19:15 pm »
Аз също се интересувам дали влияе, защото съм 45 килограма  :?