0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кървене по никое време
« -: Октомври 08, 2005, 08:50:41 am »
Здравейте, момичета,
може ли някой да ми обясни нормално ли е това кървене, което получавам от известно време седмица преди М
*
Кървене по никое време
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2005, 11:27:04 am »
Аз също получавам такова зацапване от време на време. От това, което съм прочела по въпроса, причините които могат да го предизвикат са две:
1.Имплантиращо зацапване – когато яйцеклетката се закрепя към матката. Получава се една седмица преди началото на новия цикъл. Дължи се на слабото покачване на естрогена и ниския прогестерон преди жълтото тяло да започне производството му.
2.Овулационно зацапване – получава се около средата на цикъла (от 10 до 14 ден). При разпукването на фоликула може да се появи леко кървене. Или по време на овулацията, нивото на естрогена се покачва и това понякога действа върху матката, която изхвърля малко парченце лигавица, което се вижда и по видът на зацапването.
И двете зацапвания се считат за нормални. Всички други кръвотечения извън тези, за които писах се считат за анормални и е нужна консултация с лекар.
Пожелавам ти да е имплантиращо зацапване и да ни зарадваш с добра новина  :D .
*
Кървене по никое време
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2005, 18:39:24 pm »
Благодаря, Бори, но моя лекар ми препоръча повече вит.Е без никакви повече обяснения! Дали да потърся съвет от друг?
*
Кървене по никое време
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2005, 19:42:33 pm »
Май гинеколозите имат честата практика да  предписват вит. Е. Станало е като някаква мания. На майка ми всичките приятелки (а те са си на възраст и даже цикъл нямат) го пият. На мен също ми го беше изписала една лекарка, но не ми помогна особено и пак си имам  зацапване. Но при теб може и да подейства, знам ли. Колкото и лекари да съм посетила до момента, всичките твърдят, че при мен е от овулацията. Имаше само един единствен лекар, който ми каза нещо различно и то беше доста страшничко, но слава богу невярно.
Защо не си направиш консултация и с друг лекар? Изследвала ли си прогестерон?
*
Кървене по никое време
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2005, 20:22:17 pm »
Не съм изследвала нищо, не знам дали този цикъл не е късно... Но се притеснявам това зацапване дали не пречи на евентуална имплантация... Знаете ли за момичета които са забременявали с такъв проблем?
Кървене по никое време
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2005, 22:15:07 pm »
Мацки, сега се сещам, че преди години и аз имах такова зацапване седмица преди М, но се случваше само в зимните месеци. Една добра стара гинеколожка ми каза, че е от липса на витамини, да взимам геритамин (А+Е) и ще ми мине. Така и стана. Когато дойде пролетта - спрях витамините. И от тогава не съм имала такива проблеми, даже и бях забравила, че някога съм имала такова кървене. Но през последните години с мъжа ми от време на време пием комбинирани витамини - може би това е причината вече да съм ОК.
*
Кървене по никое време
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2005, 22:57:06 pm »
Благодаря за успокоението  :)  Не ям много плодове и зеленчуци и може би в това е проблема!
Кървене по никое време
« Отговор #7 -: Октомври 08, 2005, 23:01:16 pm »
Сисич, посъветвай се с гинеколог, все пак.
*
Кървене по никое време
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2005, 23:12:38 pm »
Непременно, благодаря!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Кървене по никое време
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2005, 09:06:36 am »
Тъй доколкото ми е известно Вит. Е влияе на хормона естроген, а оттам и на овулацията. За тва е и препоръчително жени в климакс или предменопауза да го пият, тъй като при тях нивото на естроген намалява, а се увеличава ФСХ
Кървене по никое време
« Отговор #10 -: Май 12, 2006, 13:46:37 pm »
Аз също до преди 2 мес имах този проблем с кървенето и ходих на лекар и той ми кажа ,че понякога когато една Женя е в овулация се случва това.Сега като му казах,че нямам вече този проблем той ми кажа,че това е нормално да няма а ако кървя не е добре.  :)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Кървене по никое време
« Отговор #11 -: Май 12, 2006, 13:54:18 pm »
Цитат на: little_rabbit
Мацки, сега се сещам, че преди години и аз имах такова зацапване седмица преди М, но се случваше само в зимните месеци. Една добра стара гинеколожка ми каза, че е от липса на витамини, да взимам геритамин (А+Е) и ще ми мине. Така и стана. Когато дойде пролетта - спрях витамините. И от тогава не съм имала такива проблеми, даже и бях забравила, че някога съм имала такова кървене. Но през последните години с мъжа ми от време на време пием комбинирани витамини - може би това е причината вече да съм ОК.

Зайче, а по каква схема пиеше геритамина? Аз май четох някъде за схема: първите 10 дни от цикъла по 1 хапче или нещо такова? Сигурно има значение кога все пак се пие.
А иначе, и аз си имам такова зацапване, ама 2-3 дни преди да дойде М. - по това познавам, че няма да ме пропусне.

Кървене по никое време
« Отговор #12 -: Май 12, 2006, 15:17:35 pm »
Цитат на: bori_st

2.Овулационно зацапване – получава се около средата на цикъла (от 10 до 14 ден). При разпукването на фоликула може да се появи леко кървене. Или по време на овулацията, нивото на естрогена се покачва и това понякога действа върху матката, която изхвърля малко парченце лигавица, което се вижда и по видът на зацапването.
И двете зацапвания се считат за нормални. Всички други кръвотечения извън тези, за които писах се считат за анормални и е нужна консултация с лекар.
Пожелавам ти да е имплантиращо зацапване и да ни зарадваш с добра новина  :D .

Аз също имам зацапване около овулацията и моята лекарка ми е казвала, че е от това. Но когато пих дуфастон преди време това зацапване беше спряло.
Въпроса ми е това зацапване не вреди ли на сперматозоидите, защото се нарушава средата точно повреме на ову?
Кървене по никое време
« Отговор #13 -: Май 12, 2006, 17:47:04 pm »
Цитат на: bebe_2006
Зайче, а по каква схема пиеше геритамина? Аз май четох някъде за схема: първите 10 дни от цикъла по 1 хапче или нещо такова? Сигурно има значение кога все пак се пие.
А иначе, и аз си имам такова зацапване, ама 2-3 дни преди да дойде М. - по това познавам, че няма да ме пропусне.

Бебе, беше отдавна, но мисля, че ми беше предписан по 1 на ден докато се появяв достатъчно пресни зеленчуци на пазара (при мен проблема се появяваше през зимата). Само че тогава не сме правили опити за бебе, а вит. А не се пие от бременни.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Кървене по никое време
« Отговор #14 -: Май 12, 2006, 20:39:17 pm »
Сисич мила по твоя въпрос напълно подкрепям мнението на little_rabbit!Явно имаш нужда от витаминки ,найвече Е.Много мои познати се оправиха благодарение на витамин Е.Успех! :lol:
*
Кървене по никое време
« Отговор #15 -: Май 14, 2006, 13:07:40 pm »

... а вит. А не се пие от бременни.

Ама аз защо не знам,че не трябвало да се пие от бременни? Т.е. защо  не трябва?
Кървене по никое време
« Отговор #16 -: Май 14, 2006, 13:13:22 pm »
Ле, ето:
Цитат
Най-новите изследвания показаха, че излишъкът на ретинол (една от формите на витамин А) повишава риска от възникване в плода на дефекти в развитието на нервната система, бъбреците, сърцето, половите органи и крайниците. Тази форма на витамина се съдържа в продуктите с животински произход (особено - в печеното) и някои хлебни произведения, а също и в мултивитаминните комплекси с по-стари формули. Рискът се повишава, ако бременната жена ежедневно получава с храната повече от 10 хиляди МЕ (единици за дозировка).

Източник: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/656/69/
*
Кървене по никое време
« Отговор #17 -: Май 14, 2006, 13:34:58 pm »
Е, ама кървене и зацапване са различни неща! Сиси4, твоето какво е? Кървене или зацапване? По овулация, имплантация или претъркване от секс- разбирам, но то е по-скоро като розовиникава-кафеникава слуз, в рамките на капка-две за ден-два, а всичко останало си е кървене и симптом на нещо нередно. Според мен нито едно кървене извън менструацията НЕ Е НОРМАЛНО! Кървене по всяко време на цикъла може да се получи от повишен пролактин и това трябва да се установи от лекар и да се лекува. Слабо, ръждиво на цвят кървене преди мензис може да е от несинхронизирани хормони (един е решил, че ще пуска кранчето с мензиса, но другите не искат), а силни кървенета може да са от наличието на миома или полип в матката... И т.н...Има много причини, но не е редно здрава жена да кърви извън мензиса си. Ако наистина КЪРВИТЕ, търсете причините, говорете с лекарите си. А за витамините-учудвам се, че жени, които искат бебе, не се хранят пълноценно, с много витамини, салати, плодове...
Alexandra
*
Кървене по никое време
« Отговор #18 -: Май 14, 2006, 14:38:02 pm »
Мерси за информацията,зайченце-много е полезна!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Кървене по никое време
« Отговор #19 -: Май 15, 2006, 10:54:29 am »
Само че тогава не сме правили опити за бебе, а вит. А не се пие от бременни.

Ох, зайче, ама ние докат станем бременни :( .... Аз веднъж да разбера, че работата е станала, никъв вит.А. Само да стане   :wink: