0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: clear ovu test- тестове за овулация
« Отговор #20 -: Октомври 16, 2007, 10:26:27 am »
И аз така съм чувала
Цената май им е около 50лв.
« Отговор #21 -: Октомври 16, 2007, 10:28:48 am »
И аз някъде бях чела че са скъпи ,но не бих си купила. :?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #22 -: Октомври 16, 2007, 12:01:07 pm »
Понеже темата е за clear ovu, да ви кажа моите наблюдения.. Значи вече втори месец ми се случи с тях да не ми отчитат пик в ЛХ хормона и миналия месец се бях притеснила (макар че графиката ми е двуфазна), но този месец правих и хормони и от прогестерона излиза, че съм имала О., а тестовете мълчат.. ЕР, имаше един ден и втора чертичка, но тя не беше дори толкова наситена колкото контролната.  :( Така че, момичета, внимавайте. Мое мнение е, че това са тестове, които бяха със сини надписи, а преди това ползвах едни, които имаха розовичко и вс. си беше ок. Имайте го предвид.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #23 -: Октомври 16, 2007, 20:23:19 pm »
Ами и аз ще изкажа мнение за тестовете.При мен явно не действаха-ову ми е било около 10 дена по късно колкото показаха тестовете.Като се вгледаш в графиката и тя си казва.Луда работа ама лошото е че не знам как да разбирам тогава.уж ги купувамв за по-лесно,пък то... по-сложно става  :? ами това е моето мнение.Добре че има кой да помага във форума :):):) чао и до утре момичета. приятна вечер и правете бебета  :P
« Отговор #24 -: Октомври 20, 2007, 12:29:35 pm »
Здравей Rouzi-Anna,

Извинявай, че ти отговарям чак сега, но съм доста заета и не ми остава време за нета.

Линка, който съм прикачила ти дава пълна информация за микроскопа.

http://www.early-pregnancy-tests.com/saliva-fertility-test.html

Аз си го купих от E-bay за около 25.00 лв. Принципно, ако се поръча директно от дистрибутора е двойно-тройно по-скъп.

За тези, които са отрицателно настроени мога да кажа, че аз съм доволна и при мен резултатите са 100% точни. В крайна сметка всеки решава сам за себе си което е добро и кое не.

The life is too short! Let's enjoy it!
*

saraapl

• 2009
« Отговор #25 -: Октомври 20, 2007, 23:22:31 pm »
мила ...и на тях пише 98%...като на моя (аз си го взех от испания) и не ми показа вярно...абе има нещо ама какво е ...:)все пак добре че предлагаш да прочетем :) лека вечер
« Отговор #26 -: Октомври 22, 2007, 00:54:06 am »
Драга Saraap,

Ами то и всички овулационни тестове са с 2-3% отклонения, включително и CLEARBLUE digital, който го препоръчват навсякъде като най-точен.
Далеч съм от мисълта, че микроскопът е най-точния медот за установяване на олулацията, казах само че при мен резултатите са точни и аз съм доволна.
А също така и от финансова гледна точка не е скъпо удоволствие, за разлика от тестовете.
Всяка една жена сама може да реши кой метод да използва - базална температура, овулационен тест, микроскоп или .....
Все пак успех в бебеправенето!

:bori_003:

The life is too short! Let's enjoy it!
*

saraapl

• 2009
« Отговор #27 -: Октомври 22, 2007, 18:28:35 pm »
Мила не се сърди моля те :) аз вярвям и не вярвям да ти кажа :) ама не искам някой да се сърди за това че си казвам мнението .все пак нали за това сме толкова много ...да си помагаме.желая ти много весели моменти Cookie :):) целувки...
« Отговор #28 -: Март 12, 2009, 08:13:08 am »
За тези тестове немога да кажа но съм използвала теста за бременност и мисля да го повторя защото този ми се видя малко самнителен беше в доста окаяно састояние след потапянето в урина той почти се разпадна.Дано при вас да е по-добре!Успех с бебеправенето!
« Отговор #29 -: Март 12, 2009, 09:37:01 am »
Привет и от мен момичета,и аз да си кажа за тези Clear Ovu Test.Купих си ги този месец и бяха от тези които са 5+1 за бременност.Да ви кажа честно и аз бях доста объркана като започнах да ги правя.11 ден от МЦ имаше контролна черта и много бледа втора черта-счетох теста за -.На 12 ден пак имаше контролна черта,но втората беше по-бледа и от предния тест,направо се бях шашнала  8O-викам си овулацията ми е била по рано сигурно.Запазих спокойствие и на другия ден -вече 13 ден от МЦ имах контролна черта и тестова която беше по-наситена и открояваща се от контролната-тогава счетох теста за +.На 14 ден от МЦ пак правих тест,просто ей така.Появи се контролна черта и след доста време 10-15 мин. се появи и втора която беше почти като контролната,но счетох теста за -,понеже мина доста време.И така с моите тестове,другата седмица ще видим колко вярно са показвали.  :wink:

*
« Отговор #30 -: Март 12, 2009, 10:26:58 am »
Привет и от мен. Относно тестовете съм ги ползвала 2 поредни месеца. През първия месец бях с ранно ову и ми отчете от първия тест - на 11тия ден. На следващия ден отново се появи наситена контролна линия. Така че от първия кит ми останаха 4. На следващия месец изхабих 4 преди да се появи първата наситена линия. Даже бях започнала да се притеснявам, че ще е ановулаторен този цикъл.Но след това ми отчете, пак така - 2 поредни дни. Та, в обобщения - при мен проработиха и съм доволна.
Успех на всички в бебеправенето  :bighug: yahoo_17
*
« Отговор #31 -: Март 12, 2009, 14:49:16 pm »
днес направих тест за О и ми се появи бледа тестова линя .по бледа от контролната.това значи че няма още О така ли?  :?
*
« Отговор #32 -: Март 12, 2009, 15:00:04 pm »
днес направих тест за О и ми се появи бледа тестова линя .по бледа от контролната.това значи че няма още О така ли?  :?

Да, за да има овулация тестовата линия трябва да е или с цвета на контролната или с по-тъмна. Може би утре ще бъде така  :crossfingers:
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #33 -: Март 12, 2009, 15:02:28 pm »
Точно така. Твоята тестова линия трябва да е еднаква по цвят или по-наситена от контролната, за да се очаква овулация от 14 до 48 часа след тестването.  :wink:
*

нерито

• 217
  • Виждаме така, както гледаме ...
« Отговор #34 -: Март 12, 2009, 15:53:15 pm »
Много е важно поне два - три часа преди теста да не си ходила до тоалетна и да не пиеш много течности  :)
« Отговор #35 -: Март 13, 2009, 09:50:37 am »
 Момичета, аз съм много недоволна от Клиър Овю - то.
Ползвах ги два пъти и не ми отчете въпреки показателната БТ. На следващия месец купи едни канадски - Ovew, които си ми показаха Ову-то както си му е реда - два поредни дни наситена линия и на третия "-" тест. В момента купувам само от тях и съм наистина доволна.
успех на всички и дано скоро гушкаме своите бебчета :)
[/url][/url]
« Отговор #36 -: Март 27, 2009, 15:51:40 pm »
Мили момичета аз този месец ходя на фоликулометрия.Цикълът ми започна на 16.03.Първият ми преглед беше на 20.03 имах фоликул 10 мм.Второто ми посещение беше на 24.03 и фоликула беше 14 мм.Доки ми каза да си направя тест за овулация на 27.03 т.е. днес. Направих си от тези тестове (clear ovu 5+1), но тестовата линия е много ама много бледа.Какво значи това.Утре ще повторя теста дано има 2 черти.Успех на всички!  :lol:
« Отговор #37 -: Април 03, 2009, 09:08:49 am »
При тези тестове линиите са си бледи. Това да не те притеснява. Успех
« Отговор #38 -: Април 23, 2009, 19:25:49 pm »
Зрдравейте на всички ,може би късно се включвам в тази тема но да ви кажа този месец за пръв път си правя този тест и се появиха някой притеснения дали са вярни ,дали аз не го правя както трябва незнам :oops:
Първият ден от тестването излезе контролната черта и бледа втора ,до тук добре поисках и други мнения за това дали теста е положителен но уви не сметнах го за -
Седващият ден -,днес - , и вече се притисних дали не е минала О Използвам тест - Clear ovu test
Може ли да му се вярва на този тест .
« Отговор #39 -: Април 23, 2009, 22:38:35 pm »
 И аз ги правих същите тестове,но без резултат.Отдадох го на липсата ми на опит в правенето им и в неподходящото време-сутрин.Макар че пише ,че не е препоръчително да се правят сутрин имено заради недостоверен + резултат,а при мен все – .
 Успех на всички,дано при вас да има  :bfp1: