0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дайте съвет!
« -: Октомври 07, 2005, 12:12:46 pm »
Здравейте!
Надявам се да ми дадете вашето мнение по моя проблем, тъй като такъв не получих от 3 прегледа при различни лекари.
От няколко години имам цветно течение с кафеникаво- червен отенък, което не е постоянно, като нямам други оплаквания. От две години се опитвам да забременея и немога. Имали връзка между двата факта?
Благодаря предварително!
дайте съвет!
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2005, 12:14:31 pm »
Сигурно лекарите са ти препоръчали да си изследваш хормони?
Благодаря ти, Бени!

дайте съвет!
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2005, 12:22:43 pm »
а като са те преглеждали какво са ти казали,защото това едва ли е нормално.незнам може и да е де?!?!правила ли си някакви изследвания?
дайте съвет!
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2005, 14:40:39 pm »
Ne mi davaha tochen otgovor dali e normalno ili ne zashto predi tova imah kista i povecheto ot tiah go svarzvaha s neia. Vapreki che kravotechenieto sashtestvuvashe i predi i sled poiavata na kistata i izchezvaneto i.
дайте съвет!
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2005, 14:46:28 pm »
Относно хормоните никой не ми препорача изследванел
дайте съвет!
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2005, 14:56:41 pm »
Jeina, така и така е добре да изследваш хормони, първо да видиш с тях всичко наред ли е. Можеш да поровиш в сайта кои хормони на кой ден от цикъла се правят, или да помолиш някой репродуктивен специалист да ти напише. Щом от 2 години няма бебе, добре е да се отиде на репродуктивен специалист, ако досега си ходила само на гинеколог (непрофилиран).

Успех!
Благодаря ти, Бени!

дайте съвет!
« Отговор #6 -: Април 18, 2006, 13:30:04 pm »
Здравейте, отново!
Така и не направих изследване на хормоните, но отидох при специалист в майчин дом! Обясних ситуацията с кафявото ми течение от овулация до първи ден от цикъла , обясних и за откритата киста (която според  един акушер генекулог е от няколко години), и липсата на бебе от 2 годишни опити! Той не обърна никакво внимание на първите два фактора (каза че киста нямям, а за кафявото ми течение ниято не каза). Назначи спермограма на съпруга ми , а мен след преглед - снимка. Но аз се притеснявам да я направя. А и мисля, че всички проблеми ми идват от това кафяво течение!Какъв е проблемът
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
дайте съвет!
« Отговор #7 -: Април 18, 2006, 13:40:07 pm »
Женя,
след незабремняване при 2годишни опити е редно да се изследваш, провери си всички хормони, има много информация из форума в кои дни на цикъла кои хормони да изседваш, направи си и цветна снимка/хидротубация, за да се изясни проблема(ако има такъв) и спермограма на съпруга ти, естествено.  Най-добре е да се спреш на специализирана клиника по стерилитет, защото резултатите от спермограми на други места са абсолютно неточни. Във форума можеш да намериш адресите на специализираните репродуктивни центрове, които всички момичета от Зачатие препоръчват. Не е нормално да имаш такова течение във втората половина на цикъла, открий причината, може да е раничка на шийката на матката (при моя приятелка имаше такова течение и това се оказа причината). Съветът ми е, в никакъв случай не губи време, а вземи мерки. Ние тук не можем да ти кажем точно какъв е проблемът, това може да направи само лекар, а ние - да те посъветваме и подкрепим
Успех;)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

svetla1

дайте съвет!
« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 13:51:55 pm »
Jeina,
И аз мисля, че трябва специалист и то гинеколог-ендокринолог.От това,което съм чела тук,мисля,че проблемът е хормонален и много е вероятно да е дефект в путеална фаза.Ако е така,това се оправя лесно.Това са мои лаишки предположения,но прочети повече за това.Пиши години,редовен ли е цикълът ти,пила ли си противозачатъчни и т.н.
*

svetla1

дайте съвет!
« Отговор #9 -: Април 18, 2006, 13:56:08 pm »
Значи при мен след двугодишен прием на Логест ,след спирането му ,се появи такова кървене във втората половина,което продължи 3 месеца.Ходих на няколко лекари-обикновени гинеколози и се предположи проблем с лутеална фаза,което мина от само себе си.Т.е кървенето спря.Но при теб е много дълго.Как си търпяла толкова?
дайте съвет!
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 14:26:52 pm »
Jeina, Майчин дом е добра болница за операции и за раждания, но определено не е добро място за борба със стерилитета. В никакъв случай не правете спермограма там, защото липсват квалифицирани специалисти - на всички резултатите ги изкарват еднакви и добри, а в много от случаите се оказва, че това е голяма заблуда и само се губи време (и при нас беше така). Цветната снимка не е лоша идея, но според мен първо се разтърси за причина за това течение - изследването на хормони трябва да е стъпта №1. Едва след спермограма, хормони, проследяване на овулацията с ултразвук, можеш да помислиш и за цветна снимка.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

дайте съвет!
« Отговор #11 -: Април 18, 2006, 14:28:59 pm »
И аз да питам, при Кандиларов правят ли сперматограми?
*
дайте съвет!
« Отговор #12 -: Април 18, 2006, 14:33:40 pm »
НЕ, НЕ и НЕ!!!
Само в специализирана клиника, за да има достоверни резултати!!!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
дайте съвет!
« Отговор #13 -: Април 18, 2006, 14:36:25 pm »
Добре! Благодаря!
*
дайте съвет!
« Отговор #14 -: Април 18, 2006, 14:40:27 pm »
Jenia, освен хормони аз бих те посъветвала да си направиш и една микробиология, също така и едно изследване за хламидии. Защото някои от полово преносимите заболявания дават подобни симптоми с кървене. Добре ще е и едно проследяване на овулацията, може и там да е причината. Въобще причините може да са доста и затова си трябват обстойни изследвания.
Re: дайте съвет!
« Отговор #15 -: Октомври 05, 2007, 12:28:45 pm »
Zdraveite otnovo sled 2 godini!
Predstavete si kak se "barzo " se razvivat nehstata!
Izsledvaniata na hormonite mi baiaha v norma. Zapochnahme lechenie s Duphaston ot 12 den do 25 den. Tova lechenie prodaljava i v momenta sega sam 5 mesec s Duphaston, kato poslednite 3 mesec ot 5 den pieh i Clostilbegit(2 meseca 5 dena po 1 hapche, tretia mesec po 2 hapcheta). Cikalat mi zakasnia s 6 dena(nikoga ne mi e zakasniaval vinagi e na 28 den).Testovete za ovulacia sled Clostilbegit sa otricatelni. Tozi mesec me chaka stimulacia s Pregnyl.
Kakvo mislite?! Ot redoven cikalat mi stana neredoven. bremennost niama, a kafiavoto techenie si sashtestvuva!
Blagodaria predvaritelno i izvinete!
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #16 -: Октомври 05, 2007, 15:23:55 pm »
освен хормони, какво друго изследва? а как са маточните ти тръби? този Клостил?! не ми се иска да смятам, че си го пила преди да си сигурна, че тръбите ти са проходими
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #17 -: Октомври 05, 2007, 17:31:28 pm »
защо започнахте лечение с дуфастон след като хормоните са ти в норма?
прогестерона мери ли? кафявото течение може да е от нисък прогестерон, в който случай дуфастона е адекватен, но може и да се дължи на други причини. каквато и да е, причината е важна и трябва да се установи, а не да се лекува "на сляпо".

този Клостил?! не ми се иска да смятам, че си го пила преди да си сигурна, че тръбите ти са проходими

това също! и защо сега прегнил?

« Отговор #18 -: Октомври 06, 2007, 22:06:47 pm »
направени са ми и изследвания и на щитовидната жлеза - където всичко се оказа нормално.
А лечението го провеждам по лекърско предписание. Това е 3 лекър които сменям в рамките на 3 години, поради тази причина. Обикиновенно те не назначават изследвания, а просто - "лечение".
« Отговор #19 -: Октомври 06, 2007, 22:12:06 pm »
И още нещо преди да ми доиде цикъла имам страхотен гърлобол. Обикновенно се проявява в по студените сезони . Възможно ли е да има връзка между гърлобола и моите гинекологични проблеми?!