0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За важните избори и точния момент да ги направим
« Отговор #60 -: Октомври 01, 2007, 12:34:46 pm »
eganeva,

Не е възможно. А и не мисля,че е добра идея...все пак двамата ще сте родители

Прегръдки и успех  :)
В очакване ....
*
« Отговор #61 -: Октомври 01, 2007, 18:18:00 pm »
Diva Roza, написала си страхотен текст!
Описваш силно и открито мислите и емоциите си, а те са във всяка жена в такава ситуация. Много е важно да се споделят, за да премисли всеки от всека ценна и богата гледна точка това така важно събитие в живота.

Косето е на небето.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #62 -: Октомври 01, 2007, 19:46:12 pm »
eganeva,

Не е възможно. А и не мисля,че е добра идея...все пак двамата ще сте родители

Прегръдки и успех  :)

Благодаря! :D
Ако се стигне до там, ще има сериозен разговор. :wink:
*
« Отговор #63 -: Октомври 02, 2007, 13:19:22 pm »
Има неща, които е по-добре да не знаем за себе си, една дълбока, тъмна, непозната, непредсказуема наша страна, която не познаваме и която играе по свои си правила. Някои неща е по-добре да не бъдат издълбавани  и ровичкани толкова надълбоко, за да не боли така силно и да не се чувстваме изплашени от самите себе си. Защото това влече чувството за вина, чувството, че сме по-лоши от другите.
Напротив, точно нея трябва да се стемим да опознаем, това е т.нар. в психологията "сянка"- всички онези неща от живота, които не харесваме, които отхвърляме, смятаме за грозни, недостойни, според нашия критерий. Само страха от нея плаши много, но опознавайки тъмната си страна ние я интегрираме в съзнателният ни живот и само тогава можем да действаме от позицията на цялостната ни личност. Ако не го направим -
...това е равносилно на себеотхвърляне.
Защото щастието се крие в целостта на нещата, а не - в разделянето.

DivaRoza, исках да ти кажа, че поста ти много ми хареса, допаднаха ми изводите ти по темата за осиновяването, които са наистина твоята гледна точка- дълбока и проникновена. Но цитираният абзац от мен, сякаш го е писал друг човек, а не ти. За това и си позволих да го коментирам.

« Последна редакция: Октомври 02, 2007, 13:44:16 pm от st »
*
« Отговор #64 -: Октомври 02, 2007, 16:50:51 pm »
Фуси, нека се опитам и аз да разкажа случилото се с моето семейство.
Имам три неуспешни ИКСИ-та, едното от които без малко щеше да ме изпрати в един по-хубав свят...
След последния неуспех, абсолютно разбита и отчаяна, си казах: край, нямам повече сили да се боря с природата, начинът да бъда майка е осиновяването... И много бързо спретнах всички документи и задействах процедурата по осиновяване.
Само че човек дори и не предполага колко много сили може да крие в себе си!
Минаха няколко месеца, аз излезнах от "дупката", междувременно бяхме вписани в регистъра за осиновяване, а аз реших, че ще намеря начин да опитам отново с инвитро. Само че нагласата ми вече е друга - аз знам, че моето бебе ще дойде!
По един или друг начин, родено от мен или осиновено, моето бебе ще дойде! Ще опитам отново с АРТ, но не се отказвам и от идеята за осиновяване! Не знам кое от двете събития ще настъпи първо, но съм готова и да родя, и да осиновя.
И странно, като че ли планина падна от гърба ми... Намерих решение за нерешимия си проблем и това ми върна равновесието. За мен най-ценното е да бъда майка и начинът, по който това ще се случи, не е най-същественото.
Признавам, че много време ми беше необходимо, за да започна да разсъждавам по този начин, така че не упреквам никой, който е на различно мнение.

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #65 -: Октомври 02, 2007, 17:46:48 pm »
Фуси, нека се опитам и аз да разкажа случилото се с моето семейство.
Имам три неуспешни ИКСИ-та, едното от които без малко щеше да ме изпрати в един по-хубав свят...
След последния неуспех, абсолютно разбита и отчаяна, си казах: край, нямам повече сили да се боря с природата, начинът да бъда майка е осиновяването... И много бързо спретнах всички документи и задействах процедурата по осиновяване.
Само че човек дори и не предполага колко много сили може да крие в себе си!
Минаха няколко месеца, аз излезнах от "дупката", междувременно бяхме вписани в регистъра за осиновяване, а аз реших, че ще намеря начин да опитам отново с инвитро. Само че нагласата ми вече е друга - аз знам, че моето бебе ще дойде!
По един или друг начин, родено от мен или осиновено, моето бебе ще дойде! Ще опитам отново с АРТ, но не се отказвам и от идеята за осиновяване! Не знам кое от двете събития ще настъпи първо, но съм готова и да родя, и да осиновя.
И странно, като че ли планина падна от гърба ми... Намерих решение за нерешимия си проблем и това ми върна равновесието. За мен най-ценното е да бъда майка и начинът, по който това ще се случи, не е най-същественото.
Признавам, че много време ми беше необходимо, за да започна да разсъждавам по този начин, така че не упреквам никой, който е на различно мнение.

:balk_47: :balk_602:
« Отговор #66 -: Октомври 03, 2007, 09:36:12 am »
Фуси, много хубава тема!Поздравления!
Проследих цялата дискусия и най-много се радвам, че твоята тема провокира момичетата от форума да мислят, да се поровят дълбоко в душата си и да излеят чувствата си. Успя да докоснеш и мен и си позволявам да пища в тази тема, макар да нямам опит в това.
Първо, поклон за твоя избор да осиновиш дете. Наистина ти се възхищавам! Но аз не мога да бъда като теб! Хората сме различни и нещата не са черни и бели. Не съм готова да осиновя и не знам дали някога ще бъда готова. Познавайки себе си - не!!! Не мога да обесня защо сърцето ми и душата ми са против, може би това е егоизъм, самосъхранение, въпрос на възпитание или нещо друго..? Но съм наясно със себе си, нямам терзания относно това, просто знам, че не мога да дам безрезервно обич на чуждо дете и не искам да го наранявам.
Второ, Фуси не може да се дават рецепти - кой,кога,защо и т.н. да се замисли за осиновяване...Това е много личен избор и всеки взема индивидуални решения, съобразно собствената си ценностна система. Така, че точен универсален момент да направим избор няма.  Разбирам те, че искаш да дадеш съвет на момичетата, но такъв универсален няма.... Всеки избира сам са себе си. И това не прави по-лоши или по-добри хората.   
Трето, Дива роза, много ти симпатизирам. Удоволствието беше мое да чета постовете ти по темата. Харесвам те, защото си различна и имаш смелостта открито да изкажеш мнението си. А това за много хора (включително и тук от форума) е проблем.

Поздрави на всички и успех по пътя, който сти избрали
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #67 -: Октомври 03, 2007, 10:15:14 am »
Ето и нашата история:
3 години борба със стерилитета - всякакви изследвания, 3 инсеминации и открит проблем. Шанс за естествено забременяване под 20% - с АРТ шансовете не са много по-големи. Но все пак шанс ИМА. Изпадам в депресия, плача, тръшкам се, обвинявам Бог и всички около мен за съдбата си... Минават 2 месеца и аз решавам, че не искам такъв живот изпълнен със самосъжаление и въпроси "защо на мен", с недоизказана болка между мен и съпруга ми, със самотни нощи обляна в сълзи. Просто някак осъзнах, че живота ми и любовта ни със съпруга ми все едно изтича между пръстите ми като пясък.
Дадохме си време да помислим: имахме 3 варианта - АРТ, осиновяване и живот без деца. Избрахме осиновяването - напълно трезво обмислено, като сложихме на везните всички плюсове и минуси. Прочетох и книгата "Първичната рана". ПРЕДИ да вземем решението бяхме напълно наясно, че да отгледаш едно осиновено дете не е същото като да огледаш свое - осиновените деца имат своите специални нужди, болки и проблеми.
За мен осиновяването не е крайната спирка, не е алтернатива, не е втора ръка награда.
За мен и съпруга ми осиновяването е начин да дадем любов, дом и топлина на едно дете, но същевременно съзнавам, че осиновяването е и егоистично задоволяване на нашето желание да бъдем родители.
Подадохме документите си в началото на тази година, вписани сме в регистрите от 5 месеца и чакаме....

Не съдя никого – това си е мое лично мнение, че не трябва да се пристъпва към осиновяване с чувството, че си победен и това е утешителната ти награда.

И още нещо - ако съм разбрала правилно Фуси, тя не се опитва да дава универсални рецепти кой и кога да осинови. Тя просто се опита да ви провокира да помислите за осиновяването като вариант. Кой какво решение ще вземе и как ще постъпи си е лично негова работа и за него това решение е единственото правилно.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #68 -: Октомври 03, 2007, 10:32:25 am »
И още нещо - ако съм разбрала правилно Фуси, тя не се опитва да дава универсални рецепти кой и кога да осинови. Тя просто се опита да ви провокира да помислите за осиновяването като вариант. Кой какво решение ще вземе и как ще постъпи си е лично негова работа и за него това решение е единственото правилно.
:bighug:
Съвършенннннннно точно

Цитат
София, за това говорех, мисленето за различни вариянти много помага на душевното ни равновесие, което е така важно, когато опитваме да забременеем
« Последна редакция: Октомври 03, 2007, 12:29:47 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #69 -: Октомври 03, 2007, 14:26:32 pm »
Мен лично успя да ме провокираш.
Почетох по темата,а не бях го правила досега!
И мен  :D, само че в обратната посока.
Спрях да чета по темата и се чувствам прекрасно след това си решение ...
« Отговор #70 -: Ноември 25, 2007, 18:14:42 pm »
Здравейте момичета!Радвам се,че ви има :PЕто и моята историййка:на 35г съм-скоро навършени :lol:Преди 4 и 1/2 месеца съм получила диагнозата ин витро :x...по доктори ходя от 33 и 1/2г,тъй като дотогава не бях се сетила ,че искам дете :oops:..изведнъж обаче ми се искаха 2 поне :lol:...сега ми предстои първото ин витро и проблема при мен е,че въпреки прекрасните и видимите резултати на напрдналата медицина, аз не вярвам,че ще ми се случи точно на мен...никога през целия си живот не получих нещата само блаодарение на късмета си :?...и тогава защо ми е сега да вярвам  8O...ее,истина е,че се промених малко през последните месеци и разбрах най-накрая каква тъпанарка съм била :oops:...и че докато аз идиотката държах всичко да върша по-план и етапите в живота ми да вървят последователно...другите хора просто си вървят през живота...без план, но техния път в живота се оказа правилния :lol:...та, не разбрах досега защо майка ме е родила жена :?....ее,как да не ми е яд на себе се за допуснатата грешка и как да не си признавам заслуженото наказание :(...събудих се чак на 33 и 1/2години,че ми е време за деца,тъй като всички останали неща бях свършила по график :?...
Благодаря на авторката на тази тема,тъй като за мен вече стана болезнен този въпрос: КОГА? и като то го чувам вече ставам адски чувствителна :?...та сегартъй като не ми седи в проклетия характер да питам -а сега закъде?-ще ви казвам само,че не виждам защо да не гледам от самото начало и към осиновяването на някое 1-2 деца.Сигурно това е малко егоистично,но аз не виждам смисъла да живея с мъже си без да олеждам и възпитам поне 1 дете :oops:...и ето ти 50%от сялата работа пак ще мога и аз да свърша :lol:Не е гаранция,че ако детето си е собствено мое ще бъде по-добър ученик или с повече късмет в живота или пак ще постигне чудеса....
Моля се само съдбата да е благосклнна към мен и да ме срещне с една малка душичка,което да има нужда от мен :) и ако Бог е рекъл ще си родя и своето :?...но лично аз не виждам смисъла на агонията и минаващите години :?....какво толкоз?Нека сме живи и здрави вички! :P
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #71 -: Ноември 26, 2007, 00:17:39 am »
Може би психолозите биха се изказали по-добре и да обяснят по-ясно това, което искам да кажа. Емоциите, които преживяваме са различни наистина, защото и ние самите сме различни, но има някакво развитие "ход на възприятия", в начина, по който след време приемаме стерилитета като проблем /колкото повече време минава през толкова повече фази преминаваме/. Когато в началото се сблъсках с проблема ми се струваше, че никога няма да мога да се превъзмогна и думите, които е писала Скарлет ми звучаха толкова познато, все едно ги бях писала аз, преди година.
Първо, поклон за твоя избор да осиновиш дете. Наистина ти се възхищавам! Но аз не мога да бъда като теб! Хората сме различни и нещата не са черни и бели. Не съм готова да осиновя и не знам дали някога ще бъда готова. Познавайки себе си - не!!! Не мога да обесня защо сърцето ми и душата ми са против, може би това е егоизъм, самосъхранение, въпрос на възпитание или нещо друго..? Но съм наясно със себе си, нямам терзания относно това, просто знам, че не мога да дам безрезервно обич на чуждо дете и не искам да го наранявам.
Сега сякаш мирогледа ми се променя, желанието да отгледам дете е много по-силно от мисълта да родя дете. Не бих казала, че съм готова на такава крачка все още, но забелязвам как мисленето ми по въпроса е друго, взело обрат. Усещам се все по-често как мисля и за такъв вариант, въпреки че съвсем скоро си казвах, не аз няма да мога...