Точно такава е идеята ми, Ganka
Идеята поне според мен не е да предизвикаме съчуствие - то нас не ни грее изобщо. А да се поканят хората, които помагат, да се види, че има такива инициативи, да се потърси още помощ и евентуално да се търси начин за някакъв диалог с НЗОК (не че ще има де )
Ето - Людмила Филипова, Фондация "Аристон", д-р Милен Врабевски - всичко това може да се покаже на хората и да се потърси някакъв вариант да се помага. Не да се мълчи. Да се търси вариант за превенция. Нали президента щеше да прави кръгли маси и да се заема с този проблем - ето сега е време пак да му се напомни, че се е ангажирал с една такава кауза. А предполагам Боряна Гидикова и Анна Цолова ще помогнат. Все пак са доста ангажирани с тези проблеми.
Аз не искам съчувствие - могат да ми съчувтсват хора, които са с нашия проблем и хора от близкото ми обкръжение.
Не целя това някой да ме съжалява, целя не да
да се спретне 20-30 минутен репортаж, ми ще ви кажа - съчуствие от сульо и пульо, който не е разбрал и той разбира за проблема на дадена двойка... и така.
Нека когато се прави някаква инициатива или публична проява да бъде със стойностни идеи и предложения, конкренти искания, иначе става бразилски сериал.
Да, наистина за да се обърне внимание на нещо, то първо трябва да е добре "раздухано", за да са запознати хората с темата и за какво иде реч.
Не беше ли подобен проблема с рака на гърдата, колко преди това се раздухваше, преди да се предприемат мерки - задължителни годишни мамографски прегледи след еди коя си година и т.н.
Аз лично повече предложения от това, което съм писала, не мога да дам - те са ХОРАТА, те решават. За мен е важно да чуят за нас, няколко пъти ако се наложи, защото никой, преди да е запознат с проблема няма да се хвърли да помага, дори и да има тази възможност, каквато и да било тя - финансова, юридическа и т.н... Да помага на кого, за какво, по какъв начин...?
Това имах предвид и в един от по-горните си постове - да се запознае обществото с един от сериозните си проблеми, как биха могли да се решат, какви средства са необходими, каква е уязвимата възрастова група и подобни, кое след кое следва при уреждане на инвитро процедура ...
Този форум е прекрасен, вие сте прекрасни, че споделяте и помагате на всеки с каквото можете, но дали всички имат достъп до интернет?, да, това е вид медия, но според мен е необходимо освен тук, тези въпроси да се разискват по всички възможни медии.