0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Продавам лекарства за ин-витро
« -: Септември 25, 2007, 11:58:15 am »
Здравейте.През месец юни ми отпуснаха от касата лекарствата за второто ми ИКСИ,но поради здравословни проблеми трябва да изчакам с втория опит поне 1,5г. Затова искам да помогна на някоя от вас да ги използва,защото аз не мога.Разполгам с 22 Гонал-а,2-Меногон-а и 1 Дефирилин от 3.75 единици.
*
Re: Продавам лекарства за ин-витро
« Отговор #1 -: Септември 25, 2007, 13:09:48 pm »
По принцип избягвам такъв тон в сайта,но не мога да се въздържа да не те попитам:След като искаш да помогнеш,защо ги ПРОДАВАШ?Това са все пак лекарства,за които не си давала пари.Аз бих ги подарила.
« Отговор #2 -: Септември 25, 2007, 13:20:49 pm »
Аз също съжалявам,че ще го напиша,но след 2г.,когато си оправя здравето,аз също ще трябва да си платя и да си купя тези лекарства,нали???Аз няма да съм меркантилна и няма да ги продавам на цени както са по аптеки и клиники!Но както и да е,бях с добри намерения,но явно бех неразбрана!Забравете за тази тема!ЩЕ ПОМОЛЯ ДА БЪДЕ ИЗТРИТА,ЩОМ Е РАЗБРАНА ПО ТОЗИ НАчИН
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #3 -: Септември 25, 2007, 13:22:15 pm »
Като знам колко е скъпо лечението на какъвто и да било здравословен проблем, не мога да критикувам Сърничката. А и си мисля друго нещо:
1. Явно момичето има сериозна причина да отложи инвитрото.
2. Втори път от касата няма да и дадат лекарства, а на тези ще им изтече срокът сигурно.
3. Какво лошо да ги продаде и да си запази парите за след година и половина? Знаете, че да стигнеш до тази помощ от касата не е лесно :(
Дали ще ги купи човек от аптека, от клиниката или от друго момиче - все същата работа ще свършат. Съгласна съм обаче с Жекова, че не върви да пише "искам да помогна".
Сърничка, пожелавам ти бързо справяне със здравословните проблеми!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Септември 25, 2007, 13:24:05 pm »
sarni4kata, аз заставам зад теб. Дано се намери момиче което да купи въпросните лекарства.
Пожелавам ти бързо да се пребориш със сегашният си проблем и започнеш втората си процедура скоро! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Септември 25, 2007, 13:40:59 pm »
И аз те подкрепям sarni4kata.Дано здравословния ти проблем,налагащ отлагането на процедурата бъде бързо отстранен.
А относно това да предложиш темата да бъде изтрита - няма смисъл.По добре да бъде коригирана на "Лекарства за ин витро"

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Септември 25, 2007, 13:43:40 pm »
След като няколко пъти сдружение Зачатие води разговори с НЗОК по този въпрос, как не се намери в крайна сметка адекватното решение - а то не е жената сама да си продава лекарствата, а да може да върне протоколите на НЗОК и да има право отново да кандидатства по програмата.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #7 -: Септември 25, 2007, 15:57:46 pm »
След като няколко пъти сдружение Зачатие води разговори с НЗОК по този въпрос, как не се намери в крайна сметка адекватното решение - а то не е жената сама да си продава лекарствата, а да може да върне протоколите на НЗОК и да има право отново да кандидатства по програмата.

Или да се удължи срокът за ползването им.
Ако ги върне, после ( напр. след 1.5 год) да й ги отпуснат отново.

« Последна редакция: Септември 25, 2007, 15:59:38 pm от eganeva »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Септември 25, 2007, 16:56:38 pm »

Или да се удължи срокът за ползването им.
Ако ги върне, после ( напр. след 1.5 год) да й ги отпуснат отново.

Ами да, и това също става, а съм сигурна, че има още поне няколко добри варианта, така че и жената да си ползва това, което й се полага, и да не ощетява друг, който сега и веднага ще се възползва от програмата, и да не се налага някой да продава лекарства незаконно или да си ги държи в хладилника, докато им изтече срока на годност и т.н. Според мен е въпрос само и единствено на добра воля.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #9 -: Септември 25, 2007, 17:59:51 pm »
Доколкото съм запозната с дейсвията на Здарвната каса,едва ли ще има случай като моя да поискам да ги върна и после след време да ми ги отпуснат отново. Но не съм и знаела,че ще се получат усложнения след първия ми опит,за да знам,че сега ще трябва да ги държа в хладилника и да чакам да им изтече срока на годност. Кой както иска да ме критикува,НЕ ГИ ПРОДАВАМ,ЗА ДА ПЕЧЕЛЯ ОТ НЯКОГО. Но разберете ме,че и на никой,който е с нашите проблеми и цели, няма да му се иска да загуби тези лекарства просто ей така.
*
« Отговор #10 -: Септември 25, 2007, 18:02:49 pm »
Предполагам, че си избрала вече екипа, с който ще правиш опитите си.
Ако е така, защо не говориш с тях да вземат лекарствата сега и един ден като започнеш стимулация, да ти ги заменят.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #11 -: Септември 25, 2007, 18:16:07 pm »
Ако е така, защо не говориш с тях да вземат лекарствата сега и един ден като започнеш стимулация, да ти ги заменят.

Подкрепям това предложение. Звучи ми най-разумно за момента предвид това, че НЗОК няма да приеме обратно протоколите. Успех нататък.

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #12 -: Септември 25, 2007, 18:30:00 pm »

Страхотно ми звучи тази идея!Не се бях сетила...ами на всеки може да се случи...Сърничке,защо наистина не се договориш със екипа?Късмет! :goodluck:
« Отговор #13 -: Септември 25, 2007, 21:43:24 pm »

Страхотно ми звучи тази идея!Не се бях сетила...ами на всеки може да се случи...Сърничке,защо наистина не се договориш със екипа?Късмет! :goodluck:
Страхотна идея !!!Браво!!!
Момичета не бъдете лоши ,а разберете и помогнете ,моля.
Не всеки има възможност да подарява , а за България е май лукс.....всеки има нужда от средства , а има голям дефецит.
Сърничке дано успееш да ги замениш,продадеш или........ за да можеш да продължиш като му дойде времето!!!!
Скорошно решаване на мед. проблем !!!
*
« Отговор #14 -: Септември 26, 2007, 05:24:30 am »
Сърничке, подкрепям момичетата - говори с екипа, при който ще правиш процедурата! Сигурна съм че ще те разберат и съдействат! КАзвам ко от личен опит, макар че незная кой е лекуващият ти лекар. Това е най- доброто решение!
*
« Отговор #15 -: Септември 26, 2007, 15:22:23 pm »
sarni4ka, съжалявам че така ти се е случило, но се надявам всичко да се оправи.Напълно те подкрепям-аз съм правила 4 опита и нвитро, и в края на всеки лекарствата които са ми оставали съм ги оставяла в аптека за да се продадат, тъй като знам че ще правя следващ опит и ще купувам, а срокът им ще изтече докато събера отново пари за всички процедури.
Аз съм ги оставяла в аптека в София, която ще ги купи, ако нямаш друг изход.
*
« Отговор #16 -: Септември 26, 2007, 16:13:37 pm »
Сърничка, можеш да помолиш аптека ,която работи с тези лекарства да ги изкупи.вярно,малко по евтино ,но поне ще получиш някаква сума за предстоящото лечение или следващ опит.пожелавам ти успех и не мисля че ''печелиш'' с продажбата им.подкрепям те.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #17 -: Октомври 07, 2007, 17:45:04 pm »
Сърничке, ако още не си заменила или продала лекарствата си, за искам да купя две ампули Муногон, защото въпреки, че ми е изписан от касат го няма никъде по аптеките и сигурно  няма да го има още месец. Така, че нямам нищо против да си го закупя стига да има от къде. Успешно разрешаване на здравословният ти проблем.
« Отговор #18 -: Октомври 08, 2007, 17:33:16 pm »
lis, можеш да ми пишеш на лични.