0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Декорация за стена
« -: Септември 25, 2007, 09:29:23 am »
Ситуацията е следната, имам една голяма празна стена, която ми бърка в ....здравето и искам да измайсторя някаква нестандартно пано или нещо от рода. Гоблени не харесвам, картини имам достатъчно, та затова ми се прииска да си спретна нещо нетрадиционно сама. Приемам всякакви идеи:)
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Декорация за стена
« Отговор #1 -: Септември 25, 2007, 09:41:39 am »
   :D Зайче,майка ми си направи една "такава" стена,като дърво на фона на залез.Направи го от гипс,релефно,сякаш е "потънало"в стената,много реалистично изглежда.После оцвети гипса дато кора на дърво и около него нарисува залеза.Абе,много яко!Пък и дървото като идея го беше взела от едно списание,едно такова "изчанчено",криво и с този залез...думи нямам.Дали  ме разбра? :wink:
*
« Отговор #2 -: Септември 25, 2007, 09:49:02 am »
:)Ако имаше снимка, нямаше да има нужда да си го представям, но мисля, че може да се разчита на въображението ми:)Идеята никак не е лоша, но на мен ми се ще нещо по-абстрактно, за да мога с лека ръка да кажа на някой ако не го хареса, че не разбира от изкуство :lol:
*
« Отговор #3 -: Септември 25, 2007, 09:53:56 am »
Баракудке много ме заинтригува с това произведение на майка ти. Ние имаме една стена (зад камината) около 3 метра е, която се чудим какво да правим, тоест иска ни се нещо такова да нарисуваме само (като едновремешните фототапети  :lol: ) Би ли го снимала това да покажеш нагледно, нямам никакви съмнения че е мн хубаво, дори си го представих цветно на нашата стена  :D

Заяк - последната ти реплика ме изкефи  :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #4 -: Септември 25, 2007, 11:30:12 am »
 :D Момичета,дървото е като това:

Обаче е правено преди 20 години и вече не е в добро състояние,майка ми ще му подновява цветовете(латекса избелява с времето).Та не е за снимка,пък и родителите ми не живеят във Варна.Имам обикновени снимки и ще се опитам да ги сканирам,ако станат добре ще ви го покажа. :wink: Та идеята ми беше,Зайче,щом искаш да е нещо абстрактно,ами избарай си нещо такова със гипс(приложи и други материали) и си го оцвети,може и черно-бяло да е.Вкарай си фантазията в действие!Само не забравяй,че трябва лесно да го почистваш,че това може да е проблем в бъдеще.Ами т'ва е за сега. :wink:
*
« Отговор #5 -: Септември 25, 2007, 11:52:42 am »
:)Ако имаше снимка, нямаше да има нужда да си го представям, но мисля, че може да се разчита на въображението ми:)Идеята никак не е лоша, но на мен ми се ще нещо по-абстрактно, за да мога с лека ръка да кажа на някой ако не го хареса, че не разбира от изкуство :lol:

А, то тогава лесна работа! :wink: Вземаш гипс /идеята на Баракуда/, заставаш срещу стената и хвърляш по нея - та където отиде и каквото се образува. Със спрейове в подходящи цветове пръскаш и рисуваш каквото ти дойде наум. Шегувам се! :wink: Дано не се разсърдиш.
  Идеята с гипса на Баракуда е много хубава. Аз лично съм виждала таван направен със сталактити от гипс. Направо беше уникално!
Виж и това:
http://www.decoracia.com/
http://www.udoma.com/?view=material&cat=3&itype=20&info=1227
« Отговор #6 -: Септември 25, 2007, 12:05:38 pm »
http://www.napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=25

Може да ти харесат някои от идеите тук!

УСПЕХ
*

baracuda

• 5348
« Отговор #7 -: Септември 25, 2007, 12:17:28 pm »
А, то тогава лесна работа! :wink: Вземаш гипс /идеята на Баракуда/, заставаш срещу стената и хвърляш по нея - та където отиде и каквото се образува.

:lol: :lol: :lol: Ели,паднах от смях!Така ще се получи страхотна абстракция,а и ще е уникат! :wink:

Страхотни идеи сте дали!И мен ме заинтригуваха!
:balk_103:
*
« Отговор #8 -: Септември 25, 2007, 13:04:03 pm »
Всичко що има из нет пространството съм го разгледала. Сега докато умувах и търсих за стената ми хрумна да си направя декорация от кратунки за механа. Забелязала съм, че най-добрите идеи се раждат спонтанно :).... на необичайни места ( в тоалетната например).Имам една масичка и още няколко неща, които ще се опитам да ви покажа, само да се ориентирам как се качват снимки:)
*
« Отговор #9 -: Септември 25, 2007, 13:14:07 pm »
сега ще пробвам
*
« Отговор #10 -: Септември 25, 2007, 13:15:42 pm »
става:)

*
« Отговор #11 -: Септември 25, 2007, 17:08:27 pm »
Заяк, браво на теб, много интересни неща правиш, а масичката обира точките :) спокойно можеш да ги произвеждаш/декорираш и да вадиш някой лев с кеф  :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #12 -: Септември 25, 2007, 17:13:58 pm »
Zaqk, важно е да споделиш и какъв е общия стил на обзавеждането в стаята като цвят, като материали и тн.
*

baracuda

• 5348
« Отговор #13 -: Септември 25, 2007, 17:51:56 pm »
  :D Ааа,Зайче,направо си декоратор от класа!Бравос!Аре,действай със кратунките докато си в муза и после ни покажи какво си сътворила!Идеята е страхотна! :balk_602:
*
« Отговор #14 -: Септември 26, 2007, 08:40:37 am »
Ей, Зайче, тия красоти за за темата "Златни ръце"! Очарована съм от това, което си сътворила. Браво на теб! :P
Хи-хи - аз започнах тази тема, а сигурно от месец не съм писала нищо.  :wink:
 Ама скоро смятам да ви изненадам... със снимки. Защото вече от месец си имаме фотоапарат. :P
*
« Отговор #15 -: Септември 26, 2007, 09:31:56 am »
Ха сега де!Изненадана съм от отзивите ви. Благодаря, но никога не съм имала самочувствието, че нещата ми са кой знае какво.
Cygnus, стаята, която имам предвид е в цвят пепел от рози ( една стена ), а другата е много бледо бежово или нещо от рода. До пепелната стена е обособен кът за хранене. На нея съм на морска вълна, имам картина :морски пейзаж и една голяма снимка на яхта. Та въпросната бежова стена е празната. Под нея се пада мека мебел за отдих и зяпане на тв, чиййто цвят е сивикав-неутрален.Дървената част от мебелировката е тъмен орех.
« Последна редакция: Септември 26, 2007, 09:34:17 am от zayak3 »
*
« Отговор #16 -: Септември 26, 2007, 14:14:50 pm »
Абе без снимка няма да мине. :wink: :lol:
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #17 -: Септември 26, 2007, 14:19:21 pm »
zayak3, наистина интересни неща си ни показала, те са си за темичката "Златни ръце" . :D

А мен ме интересува как я направи масичката, тези листа какви са - изкуствени или истински, боядисани ли са...и изобщо как я направи.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #18 -: Септември 26, 2007, 15:18:14 pm »
Масата беше доста захабена и затова решихме да сложим стъкло отгоре. Листата ги изрязох от готови декоративни клонки- изкуствени, бяха си в такъв цвят. Калинките също се продават насипно :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #19 -: Септември 26, 2007, 15:20:17 pm »
Заяк, а тези листа и клони под стъклото ли са?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу