0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хидротубация
« -: Септември 21, 2007, 20:25:38 pm »
Здравейте на всички! След близо 3 години на безуспешно забременяване, реших и аз да направя изследване за проходимостта на тръбите. До колкото съм запозната, освен лапаро и цветна снимка,съществува и хидротубацията. Искам да попитам какво точно представлява тази процедура? Болезнена ли е, изисква ли престой в болница, дали се прави във Варна,колко струва и т.н....
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: хидротубация
« Отговор #1 -: Септември 21, 2007, 21:42:24 pm »

Сонохистерографията (хидротубация) е нова технология, показваща по-добре изображението на маточната кухина. При нея под ултразвуков контрол в маточната кухина се вкарва стерилен физиологичен разтвор с гъвкав и пластичен катетер, поставен в шийката на матката. С хидротубацията се проверява и проходимостта на маточните тръби – това е леко болезнена процедура под ултразвуков контрол, след която често пъти може спонтанно да настъпи бременност поради реканализация на малки сраствания.
Като  правило хидротубацията се прави максимум до 11 ден от цикъла.
Някои екари практикуват хидротубация и с упойка.
Тази процедура неизисква престой в болница.
Успех!!! :D
« Последна редакция: Септември 21, 2007, 21:44:53 pm от adi »
« Отговор #2 -: Септември 22, 2007, 08:19:43 am »
Благодаря  Ади! :D Ще попитам д-р Александров дали провежда такива процедури.
*
« Отговор #3 -: Септември 22, 2007, 10:14:32 am »
А каква е цената на тази процедура?
*
« Отговор #4 -: Септември 22, 2007, 11:18:26 am »
Всяка клиника си има свои цени. Най-добре се обади на твоя док и го питай.
*
« Отговор #5 -: Септември 22, 2007, 13:11:34 pm »
Ориентировачно
Просто любопитство
« Отговор #6 -: Септември 22, 2007, 17:55:29 pm »
Звъннах да попитам за цената - 100лв, а за цветната ми казаха 110. тези цени са при Монастирска във Варна,която не я препоръчвам на никой. Ще питам и Александров,но в понеделник.
*
« Отговор #7 -: Септември 22, 2007, 18:00:17 pm »
Благодаря!
« Отговор #8 -: Септември 22, 2007, 18:11:38 pm »
пропуснах да ви пиша,че слагали диазепам като болкоуспокояващо 8O Някой чувал ли е такова нещо?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Септември 22, 2007, 21:44:21 pm »
диазепам не е ли сънотворно???? 8O
« Отговор #10 -: Септември 22, 2007, 23:43:36 pm »
Звъннах да попитам за цената - 100лв, а за цветната ми казаха 110. тези цени са при Монастирска във Варна,която не я препоръчвам на никой. Ще питам и Александров,но в понеделник.
д-р Александров, предпочита цветна снимка, размера на матката и тръбите е по-голям на снимката предполагам заради това, по-добра видимост.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #11 -: Септември 23, 2007, 17:31:00 pm »
Цената на хидротубацията в МД Варна е 60 лева поне полкова беше зимата когато на мен ми правиха.Цветната снимка е 120 лева.
« Отговор #12 -: Септември 24, 2007, 00:24:31 am »
Цената на Цветна снимка при д-р сариев беше 60-70 лв, освен ако няма инфлация за последната година. :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #13 -: Септември 24, 2007, 07:17:13 am »
е по принцип при Монастирска винаги режат глави! на мен за лапаро ми искаше 1000, а при Александров е 300
*
« Отговор #14 -: Септември 26, 2007, 09:15:43 am »
Ето го подробно и с картинки:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=557&Itemid=17
Мен ме боля много, но това е индивидуално. Въпреки това не бих го направила с упойка - за някаква болка -5-10 минути не ми се издържат страничните ефекти от упойката, които при мен са с месеци. Ако до сега не ти е слагана упойка хубаво си прецени кое е за предпочитане. Разбира се, възможно е и упойката да ти понесе "гладко" и да нямаш никакви последствия! :D
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #15 -: Септември 26, 2007, 11:30:38 am »
Моята хидротубация беше септември 2006. Назначи ми я д-р Дренски от Пловдив (който между другото е също много добър гинеколог, но не се занимава толкова със стерилитет), а ми е направи д-р Кръстева. Струваше 150 лв. След манипулацията ми падна кръвното, незнам как си стигнах до колата, а как шофирах само аз си знам. След това три дни не бях на себе си от болки в корема. Когато говорих с Дренски, той се ядоса на Кръстева, защото се оказа, че е трябвало да ми бие обезболяващи и да ме остави да легна малко преди да си тръгна. Това както и да е, Кръстева още докато ми прави хидротубацията каза, че съм готова за дете и веднага да пробвам, забележете при наличието на хидросалпингс на дясна запушена тръба. Изобщо "специалисти", колкото искате, а пък ние белите овчици да блеем жално, надявайки се, че думите им са вярни и напразните очаквания да те сриват психически.
*

eagle

• 515
« Отговор #16 -: Септември 27, 2007, 14:02:18 pm »
Момичета да се извиня и да се поправя. Това, което ми правиха септември 2006 е хистеросалпинография, което май не е същото с хидротубация. Моля да ме извините за грешката  :oops: Много са ужасни всички тия термини и процедури, че направо ми се сливат. Иначе хидротубация правих тази пролет при д-р Тимелков за 50 лв, но нямаше резултат. Имах и кървене и изобщо съжалявах, че отидох при този "доктор".
« Последна редакция: Септември 27, 2007, 14:08:15 pm от eagle »
*
« Отговор #17 -: Септември 27, 2007, 14:07:45 pm »
хистеросалпенгография е цветна снимка
*

eagle

• 515
« Отговор #18 -: Септември 27, 2007, 14:10:04 pm »
Да цветна снимка е. Честно казано бих искала никога да не ги бях научавала
« Отговор #19 -: Септември 30, 2007, 20:51:11 pm »
2006 година и аз преживях хидротубация.Не болеше изобщо, но си бях взела един Аулин час преди процедурата все пак. Тази година пък ми правиха цветна снимка ,пак взех Аулин и там отделно ми биха венозно някакво обезболяващо, но болката бе така силна че повече цветна снимка няма да направя квото ще да става. Цената на хидротубацията беше 80 лв. а на цветната снимка 120 лв.Като се замисля при положение че хидротубацията показа проходимост на тръбата ми, защо ме накараха да правя и цветна снимка,но сигурно има значение.