0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имате ли си колекция?
« -: Септември 20, 2007, 14:25:15 pm »
Дано не повтарям темата.Аз събирам захарчета ,от тези дето ги дават в заведенията,също и стари монети.А вие какво колекционирате?
*
Re: Имате ли си колекция?
« Отговор #1 -: Септември 20, 2007, 14:42:37 pm »
Ей, rouzi-anna, четеш ми мислите! Вчера си мислех за подобна тема, защото прибирах едни салфетки и си мислех дали някой като мен се занимава с подобни неща.

Та аз като ученичка колекционирах салфетки. В един момент престанах да събирам. Ама един ден докато подреждам секцията, намерих кашона и седнах да ги разглеждам една по една. И отново започнах да събирам. Вече толкова хора знаят за хобито ми, че кой къде не е отишъл, той не ми е донесъл салфетка - имам от Швейцария, от Гърция, Америка, от Германия и др., та дори от Ямайка.
Скоро не съм ги броила, но вече са сигурно над 500.

*
« Отговор #2 -: Септември 20, 2007, 15:00:31 pm »
Аз също докато бях ученичка колекционирах картички.
От време на време си ги разглеждам.
По едно време и захарчета. :)
« Отговор #3 -: Септември 20, 2007, 15:39:05 pm »
Аз си събирам билетите от концерти, театър, кино, дори имам един от мотосъстезанието до Долна Баня това лято... така си припомням кога къде съм била... дори напоследък не изхвърлям и рекламите на хубавите филми от Арена... :D

*
« Отговор #4 -: Септември 20, 2007, 15:41:33 pm »
Майка  като е била малка е събирала салфетки,има страхотна колекция.По късно ми ги даде на мен и аз докато бях ученичка събирах към нейната колекция,но после незнам защо ги оставих :?
Сега като се замисля дори не се сещам къде са....малеееее майка ми ако научи ще има скандалиииии :lol:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Септември 20, 2007, 15:46:21 pm »
Събираме малки шишенца алкохол от 0,50 гр. Имаме повече от 300 бр. - ПЪЛНИ, различни, не отваряни! Държа ги в кашони, далеч от слънчева светлина - иначе се  изпаряват и им избеляват етикетите. Понякога ги бърша и си ги пренареждам, правя си актуални списъци. Имаме доста стари и ценни сега бройки.  :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #6 -: Септември 20, 2007, 16:01:06 pm »
Аз като ученичка събирах цигари-имах над 60 вида
Накрая брат ми ми ги изпуши :(
*
« Отговор #7 -: Септември 20, 2007, 16:08:54 pm »
Аз пък като уеничка събирах пощенски марки. Още си ги пазя, имам около 2000. Като нямам какво да правя си ги разглеждам. Може пак да почна да събирам  :wink:
*
« Отговор #8 -: Септември 20, 2007, 16:12:40 pm »
А сега искам- :bori_007: :bori_004: :bori_005: :bori_002: :bori_011: :bori_012: :bori_015: :bori_016: :bori_008: :bori_017: :bori_018: :bori_019: :bori_020: :bori_021: :bori_021: :bori_023:
 :lol:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #9 -: Септември 20, 2007, 17:23:17 pm »
Събирала съм и салфетки, календарчета и картички, но подарих колекциите.
После събирах четирилистни детелинки, ама като ми писна ги изхвърлих. Като ми стана мъчно за тях... взех отново да си събирам, а сега пак... та ако някой иска един буркан  хербаризирани четирилистни детелинки да пише.
Колекционирах си и моливчета с гумичка. Сега си стоят в една кутия и ги допълвам само с особено интерсни моливчета.
Преди колекционирах и кибритчета. Ама баба ми пусна в апартамента под наем две откачени и ми ги изпушиха гадините. Като разбрах едната веднага хвана пътя. Сега събирам само рекламни. Като тези от ПИБ.
Имам и един визитник пластмасови фонокарти.
Но най-сериозно си поддържам колекцията от жокери от карти за игра. Не ги изхвърляйте  :balk_112:
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #10 -: Септември 20, 2007, 17:34:52 pm »
Ей ,че много колекции си имате.Аз сега се сетих че ,имах колекция от картички и марки ,марките си ги пазя още.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #11 -: Септември 20, 2007, 18:23:38 pm »
Аз също като малка си колекционирах какво ли не, вчера изхвърлих всичко - станиоли, опаковки от шоколади, картонени чиниики, пликчета и огромна част от салфетките си. Оставих си само една малка част много красиви салфетки.

Сега като голяма колекционирам сувенири, които да са донесени от чужбина за мен лично и да "разказват" за страната, не просто да са дрънкулки. Вече имам от над 37 стани по света. Например: Камък от Северно море със статуя на малката русалка - Дания, Стъклена делва с боядисани песъчинки, подобно на пиперените бурканчета, който се продават на морето. Делвата е с пясък от Сахара - Либия, имам сандалови негърки от Мозамбик, абаносови животни от Судан, маска от Индонезия, лула от Перу, сабо от Холандия, статуя на Атина Палада от Гриис, манекена Пикльото от Белгия, Буда от Япония, естествено клечки от Китай, Лъки Леприкон от Ирландия, Айфеловата кула, Статуята на Свободата, от Кения, Замбия, Сирия, Англия, Швейцария, Египет, Израел и още, и още много страни - голяма страст ми е! Огромна. Следя ги по списък, забърсвам ги, отварям енциклопедията и чета за съответната страна. 
Ако някой ходи някъде да ми донесе нещо!

Другата ми страст е футболът! Обожавам футбол, разбира се гледам само чужди първенства, нашето е жалко. За сега имам автограф от Едвин ван дер Саар (чаках го след един мач на нац. стадион в един дъжд до 1.00 през ноща.) Даде ми автограф. Имам снимка и автограф с Роналд Куман, бях на един семинар в Холандия. Имам автограф и снимка от Франк Рийкард....Абе умирам за футбол, за холандски особено. За съжаление няма как да колекционирам футболисти, но пожелайте ми след време да стана собственик на някой европейски гранд като Аякс примерно :) 
Мога да пиша за това още много, ама да взема да се спра  :oops:

Хубава тема!
« Последна редакция: Септември 20, 2007, 18:25:12 pm от Nina »
*
« Отговор #12 -: Септември 20, 2007, 19:05:26 pm »
Като ученичка салфетки - понякога си ги разглеждам. не съм ги дала на някой, пазя си ги.
Нина, и аз автографи - Франк  Рийкард /любимец /,сестри Малееви,Ален Делон,Браян Адамс и още куп знаменитости.изпращах празен плик до фен клубовете и съответно така съм се сдобила с тях. Искам от още любимци - Зидан, Гулит...
имам пясък и парче камък от Египет и много сувенири от цял свят.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #13 -: Септември 20, 2007, 19:10:14 pm »
Много мило ми стана от тази тема :D Преди събирах цигарени кутии с по 1 цигара вътре, ама по стечение на обстоятелствата по-готините цигари ги изпушихме с брат ми, а тези, които не ставаха, стояха в една кутия за цигари, специална, обаче явно е имало одеколон около нея, та се вмирисаха на парфюми и не ставаха за нищо. Салфетки, марки, монети, всякакви такива неща събирахме преди с брат ми, но се отказах за доста време. От както живея в Германия имам голяма страст към рицари :oops: Като ходим в някой замък си купувам по една фигурка от там. И събирам на малчо стъклени играчки за елха. Това стана традиция от първата коледа, докато чакахме да се роди. Купихме едно стъклено ангелче с надеждата да го пази да се роди жив и здрав и така остана традицията да допълваме колекцията всяка година.
Иначе обожавам да събирам разни сувенирчета от местата, където съм ходила и да си купувам пощенски картички. Другата ми страст са снимките :lol: Моя мъж се смееше, че след едно пътуване в Германия съм се върнала с 800 снимки на хартия :oops: Ама имаше толкова много неща за снимане :lol: Изобщо - обожавам разни миниатюрни дреболии за украшение :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #14 -: Септември 20, 2007, 19:13:25 pm »
аха и аз имам няколко афтографа,които като бях много запалена фенка на футбола и в частност на ЦСКА ми бяха много мили.Най-ценния ми е от Стилиян Петров,защото той ми беше любимец :Dи още си ги пазя
*
« Отговор #15 -: Септември 20, 2007, 19:49:43 pm »
Другата ми страст е футболът! Обожавам футбол, разбира се гледам само чужди първенства, нашето е жалко. За сега имам автограф от Едвин ван дер Саар (чаках го след един мач на нац. стадион в един дъжд до 1.00 през ноща.) Даде ми автограф. Имам снимка и автограф с Роналд Куман, бях на един семинар в Холандия. Имам автограф и снимка от Франк Рийкард....Абе умирам за футбол, за холандски особено. За съжаление няма как да колекционирам футболисти, но пожелайте ми след време да стана собственик на някой европейски гранд като Аякс примерно :) 
Мога да пиша за това още много, ама да взема да се спра  :oops:

Хубава тема!

Nina, душата, обичам те!Ама много!"Аякс" ми бяха в съня доста години.Успях да се свържа със сестрата на Патрик Клуиверт-Натася и си пишехме повече от  2 години.Имам адски много негови снимки с автограф-"Специално за Мария" и много нейни.Поканих я на бала си, но тя ми отговори, че няма физическата възможност да присъства, но ме покани след бала да и гостувам в Амстердам.Аз патката след бала започнах да уча за зрелостния изпит, след него ненадейно започнах работа.После се загаджихме с моя и мина почти година от последното и писмо.Писах и, но от пощата ми върнаха писмото, че лицето вече не живее на този адрес (тя ми беше споменала,че с приятеля си Ричард и сина си Джулияно искат да  се местят в по-голяма къща).После правих какви ли не опити да я открия, но безуспешни.Мислех,че съм единствената луда по футбола и конкретно по Аякс.По него време в Аякс имаше и един друг сладур, ама неговата сестра не успях да изтормозя, щото така и не намерих адрес -Кики Мусампа.Имам видеокасети с мачовете на Аякс в Шампионската лига 1995-1995....абе луда работа!

п.п. Баща ми е треньор по тенис на корт и беше носил снимките на Патрик с автографите за мен на различни първенства из цяла България да ги показва :)
« Последна редакция: Септември 20, 2007, 19:54:21 pm от Мимка »
« Отговор #16 -: Септември 20, 2007, 21:43:19 pm »
Аз събирам магнитчета за хладилник  :lol:
*

Ganka

• 5926
« Отговор #17 -: Септември 20, 2007, 22:11:09 pm »

И не си казала да ти нося :wink:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #18 -: Септември 20, 2007, 22:29:37 pm »

Като отвори дума - от Германия нямам  :oops: :D
Ще се разберем как да направим сделката ;)
*

Ganka

• 5926
« Отговор #19 -: Септември 20, 2007, 22:45:28 pm »

Като отвори дума - от Германия нямам  :oops: :D
Ще се разберем как да направим сделката ;)

Обещавам на първо време няколко Баварски да ти прибавя към колекцията, а ако ходя някъде ще ти донеса други. Пък за сделката ти знаеш условието :wink: