0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Преди цветна снимка :)
« Отговор #220 -: Декември 01, 2008, 19:07:52 pm »
Не, че съм спец, но не виждам от микробиологията причина да не се предприеме цветна снимка. Нали не се изолират патогенни организми!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #221 -: Декември 02, 2008, 09:34:11 am »
Здравей, Оги  :) Благодаря за отговора!Не знам какво щях да правя без Вашата подкрепа  :bighug: И аз мисля,че няма нищо обезпокоително и ще ми предстои ЦС :oops:

« Отговор #222 -: Декември 07, 2008, 18:29:43 pm »
Момичета и на мен ми предстой ЦС. Искам да попитам кога е най-подходящо да се направи тя? Ще ходя при док на първият чист ден от цикъла. Благодаря!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=simona1982][/url]
*
« Отговор #223 -: Декември 07, 2008, 21:30:21 pm »
Цветната снимка се прави в първите чисти дни на цикъла.Като отидеш след като ти е свършил цикъла доки ще реши кога да я направите.Късмет!
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #224 -: Януари 24, 2009, 10:43:40 am »
На 22.01 ми направиха цветна снимка. За информация на тези които се страхуват от процедурата - от предният ден започнах да пия но шпа,в денят преди снимката която ми направиха към 13 часа пих течен аналгин - 1 бр., но шпа 2бр., нурофен 400 1 бр., 1 лексотан, 1 диазепам 0,5мг. Че боли, няма спор. Търпи се. Според мен стреса е най-лошо влияещият фактор в случая. Така че съветвам всеки, ако не може да си набави друго и много го е шубе да пие мента глог и валериан за нервите. И понеже бях прочела тук за си носех и дамска превръзка която наистина ми потрябва - леко зацапване през остатъка от деня - и болки като спазъм - пих аулин. Снимката я направих на 10 ден от цикъла, доктора не ми иска никакви изследвания преди това. Контрастното вещество си го купих от аптеката - струваше около 9 лв. 50 лв. на него и 50 на рентгеноложката. Резултатът е задоволителен.... ще видя на 4-ти февруари съм при доктор Тимева ще чуя и нейният коментар.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #225 -: Януари 24, 2009, 14:58:51 pm »
Iffi.13 , успех след това и добри резултати.
дано бъдем възнаградени за всички усилия и жертви, на които се подлагаме.
аз съм правила ЦС през 2006 г., но сега пак ми предсои. миналия път не беше приказно, но сега се надявам да мине благополучно и резултата да е добър, защото в противен случай ще ми забави инвитрото. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #226 -: Януари 24, 2009, 15:04:26 pm »
joli75 Стискам ти палци - и дано всичко да е наред!!! Пиши за резултата и коментарите на докторите след това  :wink: мисля, че  това което споделяме тук е доста полезно! Успех!!!
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #227 -: Януари 24, 2009, 15:06:05 pm »
ще правя ЦС превантивно, ако се е появил салпингс да го отстранявам преди процедурата, а не след това. ще пиша разбира се по-пресни впечатления.
« Отговор #228 -: Януари 25, 2009, 19:02:56 pm »
Здравейте

Много ме е срам да попитам  :oops:, но на мен също ми предстои цветна снимка и ми предписаха тилкотил преди нея на свещички и аз пропуснах да попитам дали се поставя вагинално или анално...

*

*слонче*

• 1764
« Отговор #229 -: Януари 25, 2009, 19:46:15 pm »
Здравейте

Много ме е срам да попитам  :oops:, но на мен също ми предстои цветна снимка и ми предписаха тилкотил преди нея на свещички и аз пропуснах да попитам дали се поставя вагинално или анално...

поставя се анално, с цел обезболяване. вагинално е немислимо тъй като по време на снимката се вкарва контрастно вещество за да се види проходими ли са тръбите.
*
« Отговор #230 -: Януари 25, 2009, 19:59:22 pm »
Аз понеже не бях осведомена абсолютно никакво обезболяващо не ми казаха,а и не ми дадоха когато ми правиха ЦС.Боли определено,но се издържа трае няколко минути и това е.
Успех.
« Отговор #231 -: Януари 25, 2009, 20:08:12 pm »
мерси много :)
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #232 -: Януари 25, 2009, 20:54:58 pm »
Мен ме притеснява следното: док каза, че снимката се прави до 11-ти ден! Да, ама аз съм с ранна ову- на 9, 10 ден....е, значи какво мога да направя снимка на 7, 8 ден?! Оф, дано не се паднат събота и неделя например....защото кървенето колкото и да ми е кратко после има още 2, 3, че понякога повече цапащи дни....Ей, такива мисли мъчат главата ми! Надявам се всичко да мине по най-добрия начин! Ох, надявам се...
За сега нямам дата, чакам да ми дойде и тогава -каквото сабя покаже!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #233 -: Януари 25, 2009, 22:07:26 pm »
така или иначе отпиши месеца на ЦС за бебеправене. все пак е облъчване и макар и малък риск съществува за яйцеклетките и след това за ембриона. направи си я до 10 ден и така. успех.
« Отговор #234 -: Януари 25, 2009, 22:13:32 pm »
Цветна снимка може да направиш още в първия чист ден след цикъл  :wink: Ако например ти е 5 дни,още на 6-тия може да отидеш.Пожелавам ти успех и дано всичко да е наред! :D :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #235 -: Януари 26, 2009, 08:08:34 am »
така или иначе отпиши месеца на ЦС за бебеправене. все пак е облъчване и макар и малък риск съществува за яйцеклетките и след това за ембриона. направи си я до 10 ден и така. успех.
:( Не съм питала док какво мисли по въпроса, тук мненията са противоречиви, но за съжаление и аз мисля, че непосредствено след снимката няма да е най-благодатният /от към безопасност/ момент за действие!
Плами, иначе и аз така се "точа", до към 7-ми ден да съм на линия, ама за сега това са само планове!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #236 -: Януари 26, 2009, 08:26:39 am »
Цветна снимка може да направиш още в първия чист ден след цикъл  :wink: Ако например ти е 5 дни,още на 6-тия може да отидеш.Пожелавам ти успех и дано всичко да е наред! :D :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Аз вече 3 снимки правя и не са ми казвали ,че трябва да е на 10-ти или 11-ти ден от цикъла,а точно първите чисти дни,както е казала Плами може и още на първия ден без кървене,но да е до 10-тия ден,аз все ги правя на 7-ми ,8-ми ден понеже цикълът ми е 4-5 дни.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #237 -: Януари 26, 2009, 14:32:14 pm »
Здравейте момичета и аз правих цветна снимка, беше ужасно никой не ми каза че трябва преди това някакви изследвания и че ще боли толкова буквално виках все едно ме кормят и накрая мед. сестрата ме пита коя генеколожка ме е пратила за цветна снимка и аз освен да си клатя още легнала глават настрани и с ококорени и сълзлими очи въобще не можах да се сетя и след като видя че не и отговарям започна да ме пита как се казвам, аз продължавах да си клатя главата мъчейки си да си спомня. За мен цвитната снимка беше голям шок. Ето ви коментара към снимката: ХСГ - мат. кухина е с относително удължена шийка и с-м на "прегънато коляно"-ивицест дефект на границата с тялото. Лявата тръба се контрастира добре, с нормална рентг. морфология и к.м. се разля свободно в абдомин. пространство. Дясната тръба също се констрастира, но изглежда придръпната и фиксирана, неравномерно разширена и к.м. се задържа в перитонеално депо, без да се разлее свободно в кормната кухина. Та според тази снимка док каза че лявата тръба е идеална а дясната запушена, после отидох на друг лекар който каза точно обратното че лявата е силно нагъната и дясната е по добра и така и не разбрах кой тръба е проходима и коя не. Ако може някой от вас да ми помегне ще му бъда благодарна.
http://www.babyplan.ru/profile/28700  Аз ще успея!!!
« Отговор #238 -: Април 21, 2009, 18:02:00 pm »
Здравейте момичета.И на мен ми предстои цветна снимка и се ужасявам от тази мисъл но няма как.Притеснява ме това че док не ми спомена нищо за тест за алергия към контраста.А днес говорих с личния ми лекар и той каза че задължително трябва да се направи такъв тест.Сега съм още по-уплашена и незнам какво да правя.На вас правили ли са ви такова тестване?Много съм притеснена моля споделете.Благодаря ви.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #239 -: Април 21, 2009, 22:55:18 pm »
аз имам 2 ЦС вече, но тест за алергии не са ми правили. :wink:
сега се замислям защо не са тъй като имам алергии към упойки и др. работи, но явно лекаря е преценил, че няма опасност за мен и така. и при двете снимки нямах проблем и тръбите са проходими. сега ще чакам моето чудо.  :)
говорете с докторите си за всичко което ви притеснява. по-добре въпросите преди, а не след дъжд качулка. аз имам вяра на доктора си и така ще стигнем до успешен финал.