0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

За донорските инсеминации
« -: Октомври 04, 2005, 00:36:30 am »
Наричайте ме Ина. Моля ви кажете, какво мислите за донорските инсеминации от психологическа гледна точка?
Чудя се дали ще ми се отдаде да взема решение за такова нещо. При нас сперматозоидите са по - малко и от 1 млн.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2005, 10:09:34 am »
Аз съм за донорска инсеминация, ако обстоятелствата го налагат.
Ако се обичате, ще изживеете всеки ден от бременността, раждането и отглеждането на бебето заедно.
По-добрият вариант  от осиновяването.
И не е необходимо близките да знаят.
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2005, 10:15:43 am »
Здравей Ина,

С около 1 млн не може ли да се направи ИКСИ?

Иначе няма лошо в донорската инсеминация. Партньорът ти съгласен ли е? Ако да, само остава да помислите по какви критерии ще избирате донор.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Re: За донорските инсеминации
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2005, 12:34:40 pm »
не ви ли препоръ4аха ле4ение?
донорската енсеминация не е лошо нещо, единствено оба4е след като я направите, веднага трябва да zабравите, 4е е донорска.
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2005, 13:02:21 pm »
По принцип на въпроса ти - ако няма друг вариант - да! Това е начин ти да си биологична майка на детето си. Да не говорим относно факта, че донорите ги изследват за определени болести и така резултатът е едно здраво бебче, наполовина носител на твоите гени. Докато при осиновяването не знаеш дали детенцето ще е здраво, още повече, че повечето родители искат да осиновят съвсем малко дете, а голяма част от наследствените болести и не само се проявяват на по-късен етап. Относно етичната страна на проблема - на въросът ми към съпруга ми за него не е ли едно и също - и при осиновяване и при донорска инсеминация бащата /биологичният/ е все друг, той ми отговори - Мило, не е едно и също, при инсеминацията ще мога да гледам как се променяш през бременността, аз ще бъда първият който ще види това ново същество, ще съм бащата, който то познава, и ще знам че носи част от теб - защо да те лишавам от това! Направо ме просълзи - така се трогнах... Невероятен мъж имам! /Да се похваля де! :wink: /
Но наистина спокойно можете да направите ИКСИ. Бройката ви е напълно достатъчна!
*

Anonymous

« Отговор #5 -: Октомври 04, 2005, 23:46:24 pm »
Момичета, благодаря че ми отговорихте.
Флайбой, моят мъж ми говори също като твоя, дори още по-трогателни  неща. Проблемът не е в него, а в мен - аз ужасно много обичам него, тоест неговите гени...нали схащате..и нещо не мога да се пречупя.
За ИКСИ - минали сме и по този път. Липсата на брем. след ИКСИ е едно от най-болезнените изживявания...не ми се говори дори.  
Ина
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2005, 08:06:32 am »
Ина, колко ИКСИ-процедури опитахте?
правихте ли някакви опити за подобряване на положението със сперматозоидите?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2005, 08:14:21 am »
Ина , установи ли се причина при вас за мъжкия фактор?
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2005, 11:53:45 am »
Сега се сетих да споделя друго, което ме притеснява с донорските инсеминации.
Притеснява ме критериите за подбор на донор. Доколкото разбрах, критериите са от сорта: ръст, цвят на косата, цвят на очите.

На кого му пука за тия работи. Аз искам да знам повече за умствения багаж, за характера - тези неща са по-важни като гени.

Е, ако мъжът е 1.50м, също не би ме устроило :wink:
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2005, 11:55:55 am »
Доколкото знам е задължително висше образование. Не, че това е някакъв критерий за умствен багаж де  :wink:
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2005, 12:43:39 pm »
Е пак е нещо, Сигнусче :D
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

« Отговор #11 -: Октомври 05, 2005, 22:44:19 pm »
Сигнус причината е прекаран паротит - "заушка". Говорили сме с много специалисти, положението би могло да се леко подобри след интензивни напъни, но ще стигнем най-много до 7-10 млн., и то след време. Хипотетично би могло да минат от една до пет години в напразни усилия, а накрая да рухнем. Пък и годинките ми не са малко.  
А що се отнася до "критериите" за донор, дори не съм стигнала в мислите си до там, все още се боря със самата идея.
Пишете пак - чувалили сте за успешни случаи на забр. след такива инс.
Ина
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Октомври 05, 2005, 22:50:04 pm »
Цитат на: Anonymous
Сигнус причината е прекаран паротит - "заушка". Говорили сме с много специалисти, положението би могло да се леко подобри след интензивни напъни, но ще стигнем най-много до 7-10 млн., и то след време. Хипотетично би могло да минат от една до пет години в напразни усилия, а накрая да рухнем. Пък и годинките ми не са малко.

Ина, интензивните напъни в мъжкото лечение се свеждат до прием на хормони, витамини и антиоксиданти. Нито е толкова напъващо, нито резултатът от лечението се вижда след толкова много години.... не знам кой специалист ви ги е приказвал такива?

а това дето най-много да стигнете до 7-10 млн... с какво пренебрежение го казваш, та хората с по 3 милиона правят ИКСИ!!!

ако държите да опитате да възпроизведете и двамата генетичния си потенциал, аз бих ви посъветвала все пак да опитате някакво лечение за него, преди да пристъпите към донорски... пробвайте, пък ако стане - стане, ако не - банката за сперма е ясно къде е. ще изчакате най-много година...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #13 -: Октомври 27, 2006, 14:59:20 pm »
Не се отказвайте от икси. Ние скоро правихме второ и сега чакаме. А преди време забременях нормално с показатели на съпруга ми 6 милиона- недостатъчни даже за ин витро...
« Отговор #14 -: Октомври 27, 2006, 15:19:09 pm »
Искам да напомня, че ако проблема е само мъжкия фактор - имаме естествено забременяла съфорумка е 1 млн/мл.
« Отговор #15 -: Октомври 27, 2006, 15:33:05 pm »
Искам да напомня, че ако проблема е само мъжкия фактор - имаме естествено забременяла съфорумка е 1 млн/мл.
Toва е така, но едва ли е добра идея някой да се осланя само на този факт и да чака с години примерно и на него да му се случи същото :) Самия факт за това забременяване е меко казано радостен, но от значение са и много други неща :)
Както казва моя ДОК за мен - всичко е въпрос на време и търпение. Мога да чакам месеци или години нещо да стане, а мога да премина и към АРТ. Аз лично избрах второто, защото не бих издържала да чакам месец след месец да стане нещо и в един момент да осъзная, че съм пропиляла години в чакане. Може и разсъжденията ми да са грешни, но така мисля аз.
Успех на всички в личните им начинания!
*
« Отговор #16 -: Октомври 27, 2006, 16:38:51 pm »
Да, и не е само тя. Има много примери за много лоши спермограми и спонтанно забременяване. Проблемът е обаче, че броят на годините, в които може да се забременее е ограничен, а вероятността при лоши показатели това да се случи е доста по-малка.
« Отговор #17 -: Октомври 27, 2006, 17:09:19 pm »
Аз лично имам две приятелки забраманали с донорска инсеминация. И двете родиха здрави бебчета и са щастливи със съпрузите си, така че това не би трябвало да те притеснява. Но Джами е права, все пак можете да опитате и лечение преди другото ИКСИ, но все пак това е въпрос на лична преценка, време и разбира се средства.
Желая ти успех каквото и да решиш!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #18 -: Октомври 27, 2006, 22:09:02 pm »
Коя?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #19 -: Октомври 28, 2006, 08:31:21 am »