0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Katia_

утрогестан от 17-ия ли ден?
« -: Септември 18, 2007, 16:07:01 pm »
здравейте, преди 2 дни бях на гинеколог
изписа ми утрогестан, влезнах по форумите да прочета какво пише по въпроса...
но на едно място прочетох че го изписвали от 17-ия ден на последната менстр.
та смятах... и май съм сгрешила, казала към на докторката че последната М мие била на 3-ти, а тя ми беше на 4-ти
какво да правя
моля, кажете ми, защото иначе трябва от утре сутринта да ги започна...
*
Re: утрогестан от 17-ия ли ден?
« Отговор #1 -: Септември 18, 2007, 16:16:24 pm »

Katia_ утрогестана представлява хормонът прогестерон и добре да се взема след доказана овулация и то при прогестеронова недостатъчност в организма ти. А това се проверява като се изследва въпросният прогестерон 7 дена след доказана овулация.

На теб защо ти го назначиха утрогестана? Имаш ли някакви доказани проблеми? От колко време правите опити за бебе?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #2 -: Септември 18, 2007, 16:29:00 pm »
докторката ми каза че имам хубава овулация, но лигавицата ми била малко тъничка, не ми каза само че колко мм, та затова да съм пиела утрогестан.
?!?!?! какво да правя??!!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
« Отговор #3 -: Септември 18, 2007, 16:34:01 pm »
опити правим от началото на годината, доста време вече.
на 31 г ще стана след някой ден, и затова не чакам да стане година та да тръгна по доктори.
иначе, имаме едно бебче, вече на 1 г и 9 м, сега вече работим за 2-рото.

*
« Отговор #4 -: Септември 18, 2007, 16:57:05 pm »
Пий тогава утрогестана, това че лигавицата на матката е тънка е основателна причина.
Ако си сигурна че овулацията е минала, започвай утрогестана.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #5 -: Септември 18, 2007, 17:04:29 pm »
Благодаря ти Таня, бях се ошашкала, не знаех от кога, все пак това си е хормон.

*
« Отговор #6 -: Септември 28, 2007, 15:09:55 pm »
Katia, искам да споделя моя опит от утрогестана, с което се надявам да съм ти малко полезна. На мен също ми го предписаха да го взимам 3 месеца, единствено и само по причина че бебето вече няколко месеца не става, при положение че нямам доказан медицински проблем.  Двама доктори уж ме увериха, че не би ми навредило по никакъв начин освен че ще ми удължи ЛФ, тъй като цикьла ми е малко кьс, но редовен. Да - ама не! Взимах го 2 месеца - наистина ми удължи ЛФ, но тотално ми обърка цикъла и О. Затова сега съм го спряла и забелязвам че нещата почват да се възстановяват. Така че, прецени дали наистина имаш нужда от него. Успех. :goodluck:
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2007, 01:13:23 am »
Не може всеки сам да преценевя, по-добре да потърси мнение на специалист, но при тънка лигавица няма имплантация, пак зависи колко е тъкна де.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]