0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Моите лапароскопии
« Отговор #20 -: Септември 17, 2007, 21:05:08 pm »
Тази най-гадната беше в Онкологичната болница - Дървеница, при доц. Кърлов
1996г. – Фаталната операция:
Постъпих в болница с диагноза - киста на яйчника. Операцията беше коремна. Събудих се с един яйчник по-малко (тогава никой не ми го каза, разбрах го 6 месеца по-късно при контролен преглед). Всички казваха, че това е от най-леките операции, а се задържах в болницата повече и от най-тежките случаи.
След операцията вдигах температура 39/40, повръщах, болеше ме, всички казваха – нормално е след операция. На третия ден се оказа, че корема ми се пълни с кръв, беше първия ден, в който бях хапнала малко – та не можеше да ми се постави пълна упойка. Претърпях импровизирана процедура в болничната ми стая – наоколо се насъбраха доктори и сестри (една ми държеше краката, а друга ръцете) – отваряха по малко раната ми на корема и с пинсети набутваха вътре някакви дренчета, сложиха ми една превръзка и казаха да лежа по корем, за да се оттича кръвта. Болка вече не чувствах, бях претръпнала, а и един от докторите каза, че имам висок праг на чувствителност към болката... но като е така, трябваше ли да го изпитват колко точно е висок.
Не се получи с тези дренчета и на другия ден се озовах отново в операционната, събудих се с два маркуча в корема, които включвах към специален апарат, издърпващ кръвта. Бях отчаяна, безсилна, изтощена (постъпих в болницата 50кг, а си тръгнах 32кг) Исках само да се махна от тази болница и забравих да си взема епикризата . Шест месеца по-късно отидох на контролен преглед и след двучасово търсене на документацията ми се оказа, че всичко е изгубено.

Тази беше в Майчин дом, д-р Новачков
2002г – Излишната операция
Постъпих в болница за диагностична лапароскопия, за да видим защо, не се получава така желаното забременяване. В сравнение с коремната оперция, тази беше доста по-лека. Дизгнозата – множество сраствания на тръбите с черва. Отпушена е тръбата към яйчника, а другата (излишната) е отстранена. Как се е случило последното незнам, като на цветната снимка тази година се видяха две тръби – за съжаление ненужната проходима, но много нагъната, а дясната с хидросалпингс.

В Тина Киркова, д-р Йорданов
2006г. – Операция по необходимост
Извънматочна бременност – и отново лапароскопия, за отстраняване на плода. Доктора каза, че е огледал отвътре и няма нищо притеснително, затова решихме да започнем инвитро без цветна снимка. За жалост беше неуспешно. Тогава настоявах да направим някакви изследвания преди следващият опит, но доктора ми каза, че не е необходимо и направо да започваме следващия опит. Добре, че не му се доверих и потърсих и друго мнение. Направих цветна снимка и се откри хидросалпингса на дясната тръба.

в Клиника Малинов, д-р Стаменов
2007г. – Надявам се последната операция
Направих лапароскопия за отстраняване на хидросалпингса. Операцията мина леко, дали защото понатрупах опит или защото беше в частна клиника. Вече нямам тръби... имам само един яйчник + матка. Единственият ми шанс вече е инвитро.

Не спирам да вярвам, че някой ден ще имаме бебе, чудя се само защо трябваше да преживеем толкова болка и мъка и колко ли още ще трябва да понесем. Може да изглеждам крехка, слаба и ранима, но вътрешно съм силна и готова да се боря докрай!

Знам, че тук има много такива жени – желая на всички вас борбата скоро да приключи с най-сладката победа!

*
« Отговор #21 -: Септември 17, 2007, 22:24:41 pm »
март 2005 - д-р Троянчев в МЦ Тримонциум-абразио за отстраняване на полип в матката.Откриха и малък миомен възел, който по думите на доктора не бил за притеснение.Ходене през 3 месеца на прегледи.През декември докторът ми каза, че с тази миома почти нямам шанс да забременея.Междувременно цикълът ми беше станал отново много обилен и болезнен.Смених доктора - д-р Делев УМБАЛ Св.Георги Пловдив.януари 2006 - откриха ми полип в матката с раземер около 10 см.Направиха ми хистероскопия - д-р Ямаков УМБАЛ Св.Георги Пловдив.Миомата беше пораснала, но не беше премахната.През юни ми се появиха още 2 мимомни възела.Докторът/д-р Делев/, при когото ходех, каза да опитваме за бебе и да не се притеснявам.Пак ходех на контролни прегледи през 3 месеца.През януари 2007 направихме спермограма, беше наред.Цикълът отново започна да става гаден и продължителен.Отидох при друг лекар -д-р Росен Петров.Откри ми киста на десния яйчник със съмнение, че е ендометриозна.
март 2007 - направена лапароскопия от д-р Велевски в МЦ Здраве Пазарджик.Резултат - киста на жълтото тяло на десен яйчник, проходими тръби.Миомата не я бяха пипнали.Но..."тя не е проблем за теб".Направиха ми и фенестрация на яйчниците.След лапарото започнаха зверски кръвоизливи всеки месец.Не можех да спя, да ям, да работя.Реших, че всичко е от миомата и че трябва да я махна.
юни 2007 - направена лапаротомия - д-р Крумов УМБАЛ Св.Георги Пловдив.Премахнати са 3 миоми.Отново имах киста на десния яйчник.За жалост се оказа ендометриоза.Сега съм на лечение с Диферелин.

Уморих се психически от доктори, болници, диагнози и т.н.Но не съм се отказала от мечтата си да имам дете, даже и две деца.Ще се боря докрай!

« Отговор #22 -: Септември 18, 2007, 09:40:23 am »
и на мен след 2 кореми операции и 2 лапароскопии ми предстои още една коремна все за махане на кисти и този път ми се иска да е в пловдив иначе предишните ми бяха в софия при проф. Налбански и д-р Стаменов. Сега съм рещила при д-р Даскалов ама не зная къде той ми предлага в торакс , или селена помогнете ми да взема решение и в двата случая се дават пари и много нерви помогнете ми със съвет къде би било по добре
*
« Отговор #23 -: Септември 18, 2007, 11:40:47 am »
а има ли някой който е правил лапаро в селена-пловдив,защото аз от там нямам запис

аз правих лапаро там ,при д-р Минев,по принцип там нямат записващо устройство,поне преди няколко месеца нямаха ,но по мое настояване осигуриха камера и записаха лапаро на касета.(анестезиолога е записвал по време на лапаро :lol:)

Ади прави лапаро в "Селена". Тя беше настоятелна и заради нея купиха записващо устройство. Но явно трябва да си искаш запис, за да ти го дадат.

P.S. Ади, слънце, извинявай, че отговорих вместо теб.
:balk_21: :bighug:

аз правих на 20април,дали въобще има някакъв запис,или е трябвало преди операцията да настоявам?
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #24 -: Септември 18, 2007, 21:06:28 pm »
КОТКА, аз ще правя лапаро при д-р Даскалов другия месец. Той работи вече в Медикус Алфа
*
« Отговор #25 -: Септември 18, 2007, 21:28:26 pm »
Avi25,аз правих лапаро в Селена на 21.02.2007-тогава съвсем случайно,вече след процедурата,анестезиолога ми спомена,че след около седмица ще имат записвачка.Доста тъпо се почувствах.Съжалявам,че избързах с тази лапароскопия-благодарение на това,че никой нищо не ми обясни(а и аз не знаех доста неща),сега ми предстои втора.Лекарите,който наистина се занимават със стерилитет не се доверяват на епикризата или поне с тази епикриза не искат да започваме ин витро,а тука бяха готови още веднага.Та мисълта ми е,че обстановката и обслужването са добре в Селена,а и след лапарото се чувствах добре-физически!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #26 -: Септември 18, 2007, 21:47:09 pm »

аз правих на 20април,дали въобще има някакъв запис,или е трябвало преди операцията да настоявам?
с сигурност няма запис,трябвало е преди лапаро да настояваш!
*
« Отговор #27 -: Септември 18, 2007, 22:39:52 pm »
Avi25,аз правих лапаро в Селена на 21.02.2007-тогава съвсем случайно,вече след процедурата,анестезиолога ми спомена,че след около седмица ще имат записвачка.Доста тъпо се почувствах.Съжалявам,че избързах с тази лапароскопия-благодарение на това,че никой нищо не ми обясни(а и аз не знаех доста неща),сега ми предстои втора.Лекарите,който наистина се занимават със стерилитет не се доверяват на епикризата или поне с тази епикриза не искат да започваме ин витро,а тука бяха готови още веднага.Та мисълта ми е,че обстановката и обслужването са добре в Селена,а и след лапарото се чувствах добре-физически!
а какъв беше при теб проблема,кой ти прави лапарото?
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #28 -: Септември 19, 2007, 01:41:58 am »
и на мен след 2 кореми операции и 2 лапароскопии ми предстои още една коремна все за махане на кисти и този път ми се иска да е в пловдив иначе предишните ми бяха в софия при проф. Налбански и д-р Стаменов. Сега съм рещила при д-р Даскалов ама не зная къде той ми предлага в торакс , или селена помогнете ми да взема решение и в двата случая се дават пари и много нерви помогнете ми със съвет къде би било по добре

Не е ли по-важно кой ще те оперира в крайна сметка, какво значение има в коя клиника, аз като обстановка харесвам Торакс, но никога не съм ходила в Селена.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

eagle

• 515
« Отговор #29 -: Септември 19, 2007, 08:37:54 am »
Напълно съм съгласна с Ледена Луна. Аз предимно търсих лекар не клиника и ходя в МедикусАлфа заради д-р Даскалов, не заради клиниката. Вярно обстановката е хубава, служителите са любезни, но и доста скъпичка, може би повече от Торакс.
*

eagle

• 515
« Отговор #30 -: Септември 19, 2007, 08:49:33 am »
В днешно време трудно се намират лекари, на които да имаш доверие. Може би вече няколко пъти съм  писала това, но вие ще ме разберете защо се повтарям. Надявам се сега да съм намерила правилния. След като мине операцията, ще пиша да споделя с вас и дано резултатът ме обнадежди за шанс да имам и аз дете.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #31 -: Септември 19, 2007, 10:27:12 am »

Коте, попитай за цените в клиниките или Док. След като Д-р Даскалов ще те оперира и там и тук избери по-ефтиния вариянт. В Селена е по-ефтино мисля.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #32 -: Септември 20, 2007, 00:01:42 am »
Абе има значение и лапароскопа, с който ще се работи, така че спокойно можеш да обсъдиш с д-р даскалов, това, ако каже че няма значение, избирай евтиното, ако обаче има някакви други смущаващи неща, довери се на мнението му. доста често евтините неща излизат скъпи.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #33 -: Септември 27, 2007, 23:12:52 pm »
На мен ми правиха лапаро(извън маточна) преди 2 месеца в Майчин дом при Д-р  Борисов.На 3-тия ден ме изписаха.Докторът е много добър и внимателен, и всички се държаха много добре.Сега съм много добре.

« Отговор #34 -: Септември 28, 2007, 21:02:33 pm »
Misi, Amina, ужасена съм от историите ви. Не разбирам защо се налага един човек да премине през толкова много.... Нали уж всяко зло е за добро, значи много хубави неща ви предстоят, дано да са под формата на малки създания!

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #35 -: Октомври 06, 2007, 15:52:31 pm »
ЛУНИЧКЕ,  МИСИ мисля че краят на трънливия път е съвсем близо. НАДЯВАМ СЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА ПИШЕТЕ В ТЕМАТА ЗА ДЪЛГООЧ. БРЕМЕНОСТ! :bfp1: :bighug: :bighug:
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #36 -: Октомври 11, 2007, 21:18:30 pm »
много разтърсващи истории прочетох
и на мен всеки лекар ми иска запис от лапарото, но уви д-р Стойков не прави такъв