0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моите лапароскопии
« -: Септември 15, 2007, 17:24:35 pm »
Съжалявам, че до сега нищо не казах за операциите ми,  от уважение към няколко лекари и защото не съм от хората които казват знаете ли колко ми е тежко, не обичам да ме съжаляват, виждам обаче че има момичета които повтарят моите грешки и мисля, че не е редно повече да си мълча.
И така, февруари месец 2006 отидох да си направя лапароскопия в Плевен при д-р Стойков. Имах очакване, че ще седнем да  обсъдим, как ще се процедира при евентуални проблеми, тръгнах със съмнение за ендометриоза. Как е минала процедурата не знам, обичам да казвам проспах я защото един пациент не може да прецени колко добре лекаря си е свършил работата. Когато излизах от упойка си спомням само две от думите на д-ра, ендометриоза и золадекс, той е говорил вероятно с мен може и да ми е обяснявал нещо на само това помня, другото е че някой ме пита боли ли, аз казах да и ми сложиха обезболяващо. На другата сутрин ме изписаха, той бързаше да заминава за някъде, нищо не говорихме, нищо не разбрах. Взех си каквито документи ми дадоха и си тръгнах. Поговорихме с лекаря при който ходих до тогава а и след това, той ме попита къде ти е записа,  нямам запис. Исках отговори, а нямаше кой да ми ги даде. Имах написани два сак то салпингса, които ме спряха да стартирам инвитро  или инсеминация, много ми се искаше да избена Золадекса, но с тази диагноза нямаше как. На въпроса ми защо не ги махнахте, лекаря отговори, защото не съм дала съгласие за отстраняване на тръбите и слава богу. Докато бях там просто се почувствах като ничий пациент,. След третата инжекция трябваше да направя коремна операция за отстраняването на салпингсите,  но в едно предаване гледах далеч по сериозни неща да се отстраняват с Лапароскопия. Започнах да питам и разпитвам предстоеше деня на репродуктивното здраве в Плевен,  реших да чуя и мнението на д-р Александров, не успях тогава, но в последствие говорих с него. За золадекса, че можело да си го спестя чух чак когато бях поставила и последната си инжекция, ако знаех по-рано…. Реших да гледам напред, направих преглед всичко беше чудесно, правих и снимка и там нещата изглеждаха добре, д-р Александров каза няма смисъл да правим операция само за да видим какво се е случило на предната операция, трябваше да забременея естествено. Ходех в града, правих си фоликулометрия и хоп, след 3 цикъла кистата е пак там,  същите размери на същия яйчник, нямаше какво да му мисля, лапаро и точка. И така отидох както бях писала и преди напълно спокойна. В болницата прекарах кратко,  спомените ми са за някаква шега,  по време на самата операция, после въпроса боли ли, боли, обезболяващо, след това реанимация, малко ми беше студено, а беше доста горещо в действителност, бях си будна но нямах сили да си държа телефона, подремнах си около час и след това започнах да звъня насам натам. След още час-два вече бях на кръчма, беше ми супер весело само мускулната треска на корема и лека болка в гърдите ми напомняше за операцията. Ако трябва да сравня с предишната си операция,  не знам колко време съм била в реанимация, не знам кога точно са ме питали дали ме боли, но си бях в стаята на леглото, целия ден почти спях и трудничко ставах да ходя до тоалетна, трудно ми беше и прибирането до града, после не си спомням дните събота и неделя, лежах си в къщи щото бяха почивни. При втората както казах по-горе бях супер,  на следващия ден отидох до болницата д-р Александров ми показа къде какво е имало, какво са махнали, т.е. имам си и запис. После цял ден се разхождахме из града, имах и рожден ден купувах си подаръци, празнувахме на плажа. Чувствах се уверена че вече всичко ще бъде наред, обзета от оптимизма с който д-р Александров винаги ме зарежда когато говоря с него, понякога ми се иска да му звъня всеки ден. Изводи няма да правя, всеки носи глава на раменете си.
« Последна редакция: Септември 15, 2007, 17:27:18 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: Моите лапароскопии
« Отговор #1 -: Септември 15, 2007, 18:40:54 pm »
Ledena_luna аз също правих лапароскопия в Плевен, но 2004 г. при друг доктор.
Направиха ми я за отпушване на тръбите, но и откриха и ендометриоза.
Аз също нямам запис сега от теб научавам, че има такова нещо.
Случайно дали ги съхраняват тези записи?
Незнам какво да кажа и какво да мисля вече?

Хубавото е, че ви има момичета да си помагаме.
Благодаря много за темата.
« Отговор #2 -: Септември 15, 2007, 21:27:09 pm »
Не, просто не правят запис доколкото си спомням.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #3 -: Септември 15, 2007, 22:24:36 pm »
Луничке,  :bighug:
*
« Отговор #4 -: Септември 15, 2007, 22:36:09 pm »
Луничке желая ти бързо забременяване сега.Стискам палци вече всичко да е зад теб и само хубави емоции. Целувки
*
« Отговор #5 -: Септември 15, 2007, 22:57:20 pm »
Благодаря! Пожелавам ти успех занапред!
    :bighug: 
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Септември 16, 2007, 07:40:42 am »
Луничке,хубаво е че си написала какво се случи!Нека другите момичета прочетат и си направят изводи ,каде ще си правят лапароскопия и непременно  да си  изискват запис.
Желая ти много много щастие занапред!!!! :D :D :bighug: :balk_21:
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #7 -: Септември 16, 2007, 15:49:32 pm »
Ledena_luna, напълно те разбирам и всичко написано от теб ми звучи доста познато. Много пъти съм мислела, че ако можех да се върна назад във времето щях да предотвратя много подобни безсмислени операции, случили се в живота ми. Но не сме вълшебници – не можем да го направим – надявам се само да бъдем полезни на момичетата, на които им предстоят такива. Да се поучат от нашите грешки.

1996г. – Фаталната операция:
Постъпих в болница с диагноза - киста на яйчника. Операцията беше коремна. Събудих се с един яйчник по-малко (тогава никой не ми го каза, разбрах го 6 месеца по-късно при контролен преглед). Всички казваха, че това е от най-леките операции, а се задържах в болницата повече и от най-тежките случаи.
След операцията вдигах температура 39/40, повръщах, болеше ме, всички казваха – нормално е след операция. На третия ден се оказа, че корема ми се пълни с кръв, беше първия ден, в който бях хапнала малко – та не можеше да ми се постави пълна упойка. Претърпях импровизирана процедура в болничната ми стая – наоколо се насъбраха доктори и сестри (една ми държеше краката, а друга ръцете) – отваряха по малко раната ми на корема и с пинсети набутваха вътре някакви дренчета, сложиха ми една превръзка и казаха да лежа по корем, за да се оттича кръвта. Болка вече не чувствах, бях претръпнала, а и един от докторите каза, че имам висок праг на чувствителност към болката... но като е така, трябваше ли да го изпитват колко точно е висок.
Не се получи с тези дренчета и на другия ден се озовах отново в операционната, събудих се с два маркуча в корема, които включвах към специален апарат, издърпващ кръвта. Бях отчаяна, безсилна, изтощена (постъпих в болницата 50кг, а си тръгнах 32кг) Исках само да се махна от тази болница и забравих да си взема епикризата . Шест месеца по-късно отидох на контролен преглед и след двучасово търсене на документацията ми се оказа, че всичко е изгубено.

2002г – Излишната операция
Постъпих в болница за диагностична лапароскопия, за да видим защо, не се получава така желаното забременяване. В сравнение с коремната оперция, тази беше доста по-лека. Дизгнозата – множество сраствания на тръбите с черва. Отпушена е тръбата към яйчника, а другата (излишната) е отстранена. Как се е случило последното незнам, като на цветната снимка тази година се видяха две тръби – за съжаление ненужната проходима, но много нагъната, а дясната с хидросалпингс.

2006г. – Операция по необходимост
Извънматочна бременност – и отново лапароскопия, за отстраняване на плода. Доктора каза, че е огледал отвътре и няма нищо притеснително, затова решихме да започнем инвитро без цветна снимка. За жалост беше неуспешно. Тогава настоявах да направим някакви изследвания преди следващият опит, но доктора ми каза, че не е необходимо и направо да започваме следващия опит. Добре, че не му се доверих и потърсих и друго мнение. Направих цветна снимка и се откри хидросалпингса на дясната тръба.

2007г. – Надявам се последната операция
Направих лапароскопия за отстраняване на хидросалпингса. Операцията мина леко, дали защото понатрупах опит или защото беше в частна клиника. Вече нямам тръби... имам само един яйчник + матка. Единственият ми шанс вече е инвитро.

Не спирам да вярвам, че някой ден ще имаме бебе, чудя се само защо трябваше да преживеем толкова болка и мъка и колко ли още ще трябва да понесем. Може да изглеждам крехка, слаба и ранима, но вътрешно съм силна и готова да се боря докрай!

Знам, че тук има много такива жени – желая на всички вас борбата скоро да приключи с най-сладката победа!
*
« Отговор #8 -: Септември 16, 2007, 16:31:23 pm »
Направо изтръпнах като четох историите ви! Луничке, Миси, :bighug:

Вярвам, че сте на финалната права. Желая ви успех!
*

eganeva

• 4584
« Отговор #9 -: Септември 16, 2007, 16:34:42 pm »
Миси,  :bighug:
« Отговор #10 -: Септември 16, 2007, 16:38:25 pm »
Луна, Миси, вярвам, че най-хубавото за вас ще се случи съвсем скоро.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #11 -: Септември 16, 2007, 18:37:26 pm »
направо си глътнах граматиката...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #12 -: Септември 17, 2007, 10:40:23 am »
Бих искала да разкажа и моята история.

март 2005 - абразио за отстраняване на полип в матката.Откриха и малък миомен възел, който по думите на доктора не бил за притеснение.Ходене през 3 месеца на прегледи.През декември докторът ми каза, че с тази миома почти нямам шанс да забременея.Междувременно цикълът ми беше станал отново много обилен и болезнен.Смених доктора.
януари 2006 - откриха ми полип в матката с раземер около 10 см.Направиха ми хистероскопия.Миомата беше пораснала, но не беше премахната.През юни ми се появиха още 2 мимомни възела.Докторът, при когото ходех, каза да опитваме за бебе и да не се притеснявам.Пак ходех на контролни прегледи през 3 месеца.През януари 2007 направихме спермограма, беше наред.Цикълът отново започна да става гаден и продължителен.Отидох при друг лекар.Откри ми киста на десния яйчник със съмнение, че е ендометриозна.
март 2007 - направена лапароскопия.Резултат - киста на жълтото тяло на десен яйчник, проходими тръби.Миомата не я бяха пипнали.Но..."тя не е проблем за теб".Направиха ми и фенестрация на яйчниците.След лапарото започнаха зверски кръвоизливи всеки месец.Не можех да спя, да ям, да работя.Реших, че всичко е от миомата и че трябва да я махна.
юни 2007 - направена лапаротомия.Премахнати са 3 миоми.Отново имах киста на десния яйчник.За жалост се оказа ендометриоза.Сега съм на лечение с Диферелин.

Уморих се психически от доктори, болници, диагнози и т.н.Но не съм се отказала от мечтата си да имам дете, даже и две деца.Ще се боря докрай!

*

eganeva

• 4584
« Отговор #13 -: Септември 17, 2007, 10:55:21 am »
amina, успех!
 :D
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #14 -: Септември 17, 2007, 12:19:54 pm »
Луничке, Миси, Амина, прегръщам ви и ви желая скоро децата ви да се гордеят с вас!
Миличките, заслужили сте си щастието!

:balk_21: :balk_21: :balk_21:
*
« Отговор #15 -: Септември 17, 2007, 12:54:40 pm »
а има ли някой който е правил лапаро в селена-пловдив,защото аз от там нямам запис
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
« Отговор #16 -: Септември 17, 2007, 14:23:13 pm »
Ади прави лапаро в "Селена". Тя беше настоятелна и заради нея купиха записващо устройство. Но явно трябва да си искаш запис, за да ти го дадат.

P.S. Ади, слънце, извинявай, че отговорих вместо теб.
« Последна редакция: Септември 17, 2007, 14:27:21 pm от dani_ j »

*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #17 -: Септември 17, 2007, 16:23:04 pm »
Направо изтръпнах, когато четях историята на Луна, Амина и Миси. Свалям ви шапка момичета и вярвам, че справедливост има и един ден ще възтържествува за вас и за всички останали, които тръпнат в очакване на детенцето. Преживяли сте много тежки моменти, но нали "това, което не ни убива, ни прави по-силни", а вие определено сте жени с главно Ж.
 :youwoman:На мен също ми предстои лапароскопия и сега, след прочетеното, не мога да си намеря място от притеснение. Може би правилинят път е да намериш правилния лекар и правилната клиника, дано това да съм успяла да направя след две години мъки по различни "лекари".
Успех на всички ни и Господ да е с нас!  :balk_81: :bighug: :crossfingers:
« Отговор #18 -: Септември 17, 2007, 20:30:20 pm »
Идеята ми беше да разкажа с имена, за да си прави всеки сам сметката къде да ходи а не просто да си споделя историята, бих помолила и останалите да го направят.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #19 -: Септември 17, 2007, 20:47:32 pm »
а има ли някой който е правил лапаро в селена-пловдив,защото аз от там нямам запис

аз правих лапаро там ,при д-р Минев,по принцип там нямат записващо устройство,поне преди няколко месеца нямаха ,но по мое настояване осигуриха камера и записаха лапаро на касета.(анестезиолога е записвал по време на лапаро :lol:)

Ади прави лапаро в "Селена". Тя беше настоятелна и заради нея купиха записващо устройство. Но явно трябва да си искаш запис, за да ти го дадат.

P.S. Ади, слънце, извинявай, че отговорих вместо теб.
:balk_21: :bighug: