0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Предварително се извинявам, ако темата не си е на мястото - ако е така, моля да я преместите.
Водеше се във форума дискусия относно домашни любимци и бременност. Реших да се изследвам за Токсоплазмоза, поради досега ми с домашна котка по време на бременност, която завърши с missed abortion.
Моля ви, ако имате компетентно мнение да ми коментирате резултатите.
Взех ги току що от лабораторията, утре следобед съм на лекар, но имам притеснения.

Toxo IgM антитела с имунологичен метод ЕLISA - Отр. Резултат
Toxo IgG антитела с имунологичен метод ELISA - Пол. Резултат > 10 IU/ml
*
Изследването ми за Токсоплазмоза - моля за мнение!
« Отговор #1 -: Септември 29, 2005, 23:17:02 pm »
Според мен вече си я карала тази инфекция и имаш изградени антитела. Нека все пак и Мели и другите да кажат.

Ето виж тук:
Изследванията преди бременност виж точка 6.
*
« Отговор #2 -: Септември 29, 2005, 23:22:29 pm »
Точно това прочетох преди малко!
Значи би трябвало всичко да е наред?...
*

Mimo

zavisjat li stojnostite ot prilaganija metod?
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2005, 09:54:23 am »
Zdravejte,

Prochetoh stojnostite i mnogo se pritesnih, zashtoto az si pravih izsledvane za IgG s metod CLIA i testyt mi pokaza 117Ul/ml, polojitelen.
Predstoi mi test za IgM, no mojata stojnost e ujasno visika javno. Njakoj pravil li si e podobno izsledvane sys syshtijs metod - clia?
Blagodarja predvaritelno.

Пиши на кирилица!
*
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2005, 09:26:46 am »
Минавала съм през този проблем! Не се притеснявай - стойността няма значение, тя показва само че си прекарвала такава инфекция и имаш много антитела. При действаща инфекция антителата нарастват седмично с пъти!!!! Така че направи след седмица още едно изследване - ако резултата е същия нямаш проблеми! :)
*

pitanka

« Отговор #5 -: Октомври 05, 2005, 15:13:32 pm »
Вчера и на мен ми дадоха резултати със стойности 320  :(( Днес си пуснах нови изследвания и утре дано са по-добре нещата. Бременна съм в 4 месец. Това е ужасно, незнам какво ще се случи утре, но се моля да е добре това изследване, доктора ми каза, че може да се стигне и до прекъсване на бременноста ... ;(((
*

Mimo

IgG и IgM
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2005, 17:39:49 pm »
Ако е изследване за IgG- показва наличие на антитела, дано да е така. Стискам палци всичко да е наред.
При мен проблемът е, че след две изследвания на IgG, с резултат положителен и стойности 117 и 132, направих изследване за IgM , коеро показвало колко скорошна е била инфекцията. Все едно - резултатът пак е положителен, 5.19.
Какво да правя? Опасно ли е ако в такова състояние забременея? трябва ли да предприема лечение?
Благодаря Ви.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2005, 19:12:18 pm »
Токсоплазмозата може и трябва да се лекува, независимо дали е преди или по време на бременност.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Mimo

трябва да се чака, уви
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2005, 11:19:46 am »
Бях в ХЕИ с моите излседвания, описани по-горе. Казаха ми, че съм болна в момента. Посъветваха ме да изчакам с бебеправенето поне 3мес., като междувременно мога да пiя някакъв антибиотик с общо действие, които ще ускори процеса на спадане на титрите - от една страна, но от друга - все пак е токсичен. По принцип организмът сам се справял с подобни неща, и може да мине и без антибиотик, но е добре да го подсилвам с витамини и имуностимуланти.
Дано да съм ползена някому с инфото. За съжаление за мен очакваният момент се отлага.
*

Flor

« Отговор #9 -: Октомври 06, 2005, 11:46:32 am »
Mimo,  можеш ли да ми кажеш кой доктор те консултира в ХЕИ?
*

Mimo

« Отговор #10 -: Октомври 06, 2005, 12:18:51 pm »
д-р Гагова
*

Flor

« Отговор #11 -: Октомври 06, 2005, 12:40:35 pm »
Благодаря, Mimo,
А трябва ли някакво предварително записване?
*
« Отговор #12 -: Октомври 06, 2005, 15:52:52 pm »
Цитат на: Meli
Токсоплазмозата може и трябва да се лекува, независимо дали е преди или по време на бременност.

Мели, който има антитела и в момента няма инфекция как е излекуван.  Това означава ли че организма сам се е справил щом не е провеждано лечение.
*

Mimo

« Отговор #13 -: Октомври 07, 2005, 21:28:24 pm »
Не трябва заоисване, в понеделник мога да ти пусна телефона и, защото го имам само в офиса.
Аз реших да пия 20 дни антибиотик, защото така или иначе ще трябва да чакам 3 месеца.
*
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2005, 09:27:09 am »
И аз съм си правила изследвания за токсоплазмоза. Най-добре е да се отиде в Национален център по заразни и паразитни болести, който е около медицинска академия. Там правят изследвания и могат да ти дадат най-добра информация, до каква стойност е опасно и пр.
*
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2005, 11:15:30 am »
Цитат на: Del
И аз съм си правила изследвания за токсоплазмоза. Най-добре е да се отиде в Национален център по заразни и паразитни болести, който е около медицинска академия. Там правят изследвания и могат да ти дадат най-добра информация, до каква стойност е опасно и пр.

Този център не беше ли на Бул.Янко Сакъзов, срещу парк Оборище?
Или това е нещо друго?
*
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2005, 11:56:57 am »
Намира се на Г.Софийски #1. Това е една малка, невздрачна  сграда в пространството между Медицинска Академия и Александровска Болница.  Като попиташ, всеки ще те упъти. Работят от 8 до 15.ч.
*
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2005, 12:19:24 pm »
Благодяря, Del,
Явно аз говоря за друго - точно срещу парк Оборище има една доста голяма сграда и беше нещо от рода на Институт по Паразитни и Инфекциони болести и затова реших, че е същото. Иначе там съм ходила по друг повод - имат микробиологична лаботратория, изключително внимателни и коректни са, Д-р Велинов и Д-р Бъчварова са много отзивчиви.
*
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2005, 12:21:20 pm »
Del, а трябва ли някакво предварително записване или просто отиваш на място и с нагласа да ти източат малко кръв?:)
*
« Отговор #19 -: Ноември 01, 2005, 17:39:18 pm »
Да, знам я тая сграда, но мисля, че това е нещо друго.
Аз лично ходих там, където ти казвам и там изпращат за изследвания и бременни.
Имам една визитка, мисля, че е най-добре да се обадиш първо по телефона. 9230390, ул. Георги Софийски 1.
Може да си направиш изследване и за токсопламоза и за рубеола (мисля). Във всеки случай, може да разчиташ на компетентно мнение.
Успех  :)