0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Високи стойности на TSH, MAT, Пролактин
« Отговор #20 -: Септември 15, 2007, 21:15:22 pm »
Благодаря
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #21 -: Октомври 03, 2007, 12:00:07 pm »
Здравейте момиче отново! Повторих си изследванията и са в норма :cheerleader: Много се зарадвах: TSH 2,64 (0,27-4,2), Prolaktin 271,0 (72-511).Явно кафето си е изиграло ролята.  Много се радвам и дано и операцията мине успешно.
*
*

eagle

• 515
« Отговор #23 -: Октомври 03, 2007, 14:19:34 pm »
Благодаря! Дай боже всички само да се хвалим с добри резултати.  :goodluck: Въпреки че в лабораторията се опитаха да ми обяснят, че щом веднъж са показали завишение, нещо не е наред и че TSH не се влия е от кафето. Незнам, но аз бях толкова развълнувана, че не искам да си развалям прекрасния миг.
*

eagle

• 515
« Отговор #24 -: Октомври 03, 2007, 14:22:16 pm »
И между другото, ако ви интересува изследванията се поемат от здравната каса - ендокриноложката така ми ги пусна.
*

eagle

• 515
« Отговор #25 -: Октомври 03, 2007, 14:30:14 pm »
Да добавя още нещо - не повторих MAT - може ли да има проблем, ако TSH е в норма, а MAT е завишен? Какво ли ще означава?
« Отговор #26 -: Октомври 03, 2007, 14:34:20 pm »
Знам че пролактина се влияе от кафето - покачва се, но за другите хормани не знам как е.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #27 -: Октомври 03, 2007, 17:00:06 pm »
Аз като ги изследвах ми казаха че касата поема само TSH i FT4
*

eagle

• 515
« Отговор #28 -: Октомври 03, 2007, 21:12:29 pm »
Напротив - на мен ми дадоха направление за TSH, FSH, LH, Prolaktin - даже ги изследвах два пъти, тъй като в рамките на един месец можеш да използваш направлението два пъти.
*
« Отговор #29 -: Октомври 03, 2007, 21:16:20 pm »
И на мен за тези ми дадоха направление,но TAT i MAT си ги платих
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #30 -: Октомври 03, 2007, 21:57:39 pm »
Да добавя още нещо - не повторих MAT - може ли да има проблем, ако TSH е в норма, а MAT е завишен? Какво ли ще означава?
Възможно е да ти е завишен, аз съм така. ТСХ го вкарвам в стойности, но МАТ ми е в пъти завишен. FT3 и FT4 също са ми в норма. Това говори за автоимунен процес. Проблем е, съветвам те да го повториш за твое лично успокоение.
*

eagle

• 515
« Отговор #31 -: Октомври 04, 2007, 16:44:10 pm »
Говорих с д-р Балтаджиева от клиника Малинов, която ми изследва NK клетки и ми каза на този етап да не се притеснявам, тъй като завишението им и това на MAT няма да се отрази на лапарото, но ако забременея спонтанно, между 5 и 7 седмица се прилага имуновенозен гамаглоболин за задържане. Това завишение влия и се лекува, ако се готвиш за инвитро, тъй като пречи. Така че момичета за сега ще чакам да мине лапарото и дай боже резултатът да е ок след това.
*

Теди

« Отговор #32 -: Октомври 16, 2008, 15:54:42 pm »
Лабораторните  резултати са ми  :?LH-9.5, E2-38 UR, PRG-0.4,TSH-3.05,TSH25-19.1,FT3-5.6,FT4-18.0 :ask:И така ,нека ви раскажа накратко !Живея във Хамбург,сьс мъжът  се решихме най сетне на инвитро ,така като при мене това е единствената визможност да имаме бебе !По време на изследванията които и ощте се правят ми назна4иха L-Thyroxin Henning-50 mikrogramm:казаха ми 4е имам повишени хормони а някой от тях били ниски !Направих си Ехография на щитовидната а там се оказа 4е вси4ко ми е наред  :ask: :balk_173:Моля за помощ,и за мнения по въпроса ! :cry: специалисти големи  :( а не мога да разбера сьс каква цел пия тези лекарства които не са никак безобидни!Моляви помогнете,това горщ са ми резултатите от иследванията.
« Отговор #33 -: Октомври 17, 2008, 09:16:01 am »
Лабораторните  резултати са ми  :?LH-9.5, E2-38 UR, PRG-0.4,TSH-3.05,TSH25-19.1,FT3-5.6,FT4-18.0 :ask:И така ,нека ви раскажа накратко !Живея във Хамбург,сьс мъжът  се решихме най сетне на инвитро ,така като при мене това е единствената визможност да имаме бебе !По време на изследванията които и ощте се правят ми назна4иха L-Thyroxin Henning-50 mikrogramm:казаха ми 4е имам повишени хормони а някой от тях били ниски !Направих си Ехография на щитовидната а там се оказа 4е вси4ко ми е наред  :ask: :balk_173:Моля за помощ,и за мнения по въпроса ! :cry: специалисти големи  :( а не мога да разбера сьс каква цел пия тези лекарства които не са никак безобидни!Моляви помогнете,това горщ са ми резултатите от иследванията.
Здравей,това което съм отбелязала в цитата с червено ,не го разбирам???какво си искала да напишеш?
И без референтни граници,незнам дали може да се коментират изобщо изследванията /всяка лаборатория си има различни стойности за норма "от-до" /
Също не е лошо да напишеш и на кой ден от МЦ са ти вземали кръв за тях.
« Последна редакция: Октомври 17, 2008, 09:17:38 am от любопитка »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!