0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mishi

Страх ме е да забременея
« -: Септември 27, 2005, 15:10:49 pm »
Здравейте настоящи и будещи мами,
Искам да споделя с вас своя проблем, че ме е страх да забременея. На 26 г. съм, семейна съм от 3г., работя. Близките на съпруга ми все ни притискат за деца, а май ние трябва да решим кога! Объркана съм!Нямаме собствено жилище, което вероятно не е само мой проблем, но моят е че собствениците са ми свекър и свекърва и могат да ни изгонят от там, поради техни семейни неразбории. Имаме куче, което обичаме и няма на кого да дадем, в случай че забременея и родя! Нямяме много средства да издържаме себе си, а не знам за дете!
Моля ви, посъветвайте ме! :?:  :?:  :?:  :(
*
Страх ме е да забременея
« Отговор #1 -: Септември 27, 2005, 15:31:59 pm »
А ти искаш ли дете или само заради близките и кучето?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Страх ме е да забременея
« Отговор #2 -: Септември 27, 2005, 15:33:13 pm »
Аз ще ти кажа, че щъркела не носи бебетата когато си ги поръчаш.

Когато забременях също нямах жилище, имах куче, което не дадох на никой, пък за пари да не говорим - все не достигат.
Така, че хвърляй се с главата надолу и това е.
Страх ме е да забременея
« Отговор #3 -: Септември 27, 2005, 16:17:05 pm »
Съгласна съм с Лали. И съм сигурна, че ще заобичаш детето си повече от кучето. Не ме разбирай погрешно - имам 4 бройки и знам какво е. Но те не могат да служат за оправдание. А пък близките - все пак ти си жена на мъж си, а не на свекър и на свекърва. Изход от положението винаги има. Късмет :wink:
*
Страх ме е да забременея
« Отговор #4 -: Септември 27, 2005, 16:18:47 pm »
Извинявай за острия тон, обаче какво очакваш да те посъветват в сайт  в който жените имат проблеми точно със забременяването и то не поради страх. Всяка от нас желае повече от всичко да има дете и вярвай ми наличието на куче е най-малкия проблем.
Извинявам се но смятам, че не тук е мястото да задаваш този въпрос!
Желая ти успех и се надявам да решиш за себе си тази дилема :lol:
*
Страх ме е да забременея
« Отговор #5 -: Септември 27, 2005, 16:35:29 pm »
Ами, Миши, всеки има страхове. И аз някой път си казвам то хубаво, искам дете и се боря доколкото мога, ама добра майка ли ще бъда? Ще съумея ли да се справя и то добре? И моите страхове включват парите, още повече, че ти сигурно нямаш представа, но двойките в нашето положение хвърлят луди пари за лечение и хич не живеят в охолство... Затова, драга, не се плаши много много ами както ти е казала и Лали давай, няма някой, който да не се е оправил. Освен това, едно дете е чудо и голям дар, не забравяй това!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Eli__

Страх ме е да забременея
« Отговор #6 -: Септември 27, 2005, 19:23:39 pm »
Виж,ако не си готова психически наистина може би е по-добре да поизчакаш,но може когато решиш да не стане от раз и ...абе разрови се из сайта и ще разбереш за какво става въпрос.Не забравяй,че майчинският инстинкт може да разруши много прегради и да ти даде много сила да се пребориш с всичко,защото живота ти придобива истински смисъл!!!Инъче всички тук се борим да станем майки с цената на всичко, за това мисля,че проблема ти е малко неадекватно поставен тук.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Страх ме е да забременея
« Отговор #7 -: Септември 28, 2005, 07:23:26 am »
Мила, това са неоправдани страхове. Ние сме на квартира 4-та година, в момента теглим жилищен кредит, за да купим собствено жилище, но въпреки това не се отказваме от това да имаме дете. Майка ми роди 3-то дете през 92-ра година, а не зная дали се сещаш че тогава настъпи кризата в България. Въпреки всичко успяха да ни отгледат, и двамата с големия ми брат завършихме висше образование и не са ни лишили (за сметка на самите тях разбира се). Но се замисли за нещо много важно- какво остава след нас, освен децата ни????
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Страх ме е да забременея
« Отговор #8 -: Септември 28, 2005, 07:32:43 am »
АЗ не мисля, че кучето пречи.
Винаги съм живяла с куче, но за съжаление моето почина през април.
Страх ме е да забременея
« Отговор #9 -: Септември 28, 2005, 12:08:00 pm »
Искам да питам Дидето и Лали наистина ли кучето не пречи защото аз също имам и бях чела някъде че трябва да го махна в случай че забременея а аз не искам, но ако наистина трябва :cry:
Страх ме е да забременея
« Отговор #10 -: Септември 28, 2005, 13:45:41 pm »
А защо да пречи?
за мен кучето е завършеността на семейството. може би силни думи, но без куче няма пълна радост.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Страх ме е да забременея
« Отговор #11 -: Септември 28, 2005, 14:09:20 pm »
Ами аз имах първо куче, пък после бебе. Особени проблеми нямаше, освен много комични ситуации. Детето ми е здраво, със стабилна имунна система, почти не е боледувало /да не чуе дявола/.
Сега имам друго куче, надявам се да имам и бебе :lol: .
Страх ме е да забременея
« Отговор #12 -: Септември 28, 2005, 14:23:42 pm »
Ще имаш, Лали!
а аз чакам бебето, за да взема ново куче :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Страх ме е да забременея
« Отговор #13 -: Септември 28, 2005, 14:24:13 pm »
Цитат на: dencheto
Искам да питам Дидето и Лали наистина ли кучето не пречи защото аз също имам и бях чела някъде че трябва да го махна в случай че забременея а аз не искам, но ако наистина трябва :cry:

сигурно се бъркаш с котките - те са опасни...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Страх ме е да забременея
« Отговор #14 -: Септември 28, 2005, 15:41:29 pm »
а защо са опаси котките?...
*
Страх ме е да забременея
« Отговор #15 -: Септември 28, 2005, 15:42:47 pm »
заради токсоплазмозата - пренасят я.
*
Страх ме е да забременея
« Отговор #16 -: Септември 28, 2005, 16:11:19 pm »
Благодаря ти, cygnus, прочетох статията.
Докато бях бременна имах досег с домашната котка на родителите ми (обезпаразитена!) - може би съм я погалила няколко пъти в рамките на едната седмица, която прекарах при тях. Като цяло я избягвах (някаква интуиция - не знаех нищо). Пресилено ли е да мисля, че може да има връзка с  missed ab.,който претърпях?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Страх ме е да забременея
« Отговор #17 -: Септември 28, 2005, 17:08:48 pm »
Направи си изследване за токсоплазмоза.
*
Страх ме е да забременея
« Отговор #18 -: Септември 28, 2005, 17:23:45 pm »
mishi какво има да му мислиш просто действай.Така като само отлагаш нищо не правиш.Ако имате възможност за ваш апартамент-да но в случая нямаш избор.Ще ти дам пример с мен пък ти прецени дали свекъра и свекървещицата заслужават огромния компромис който правиш.Аз живея с родителите  на приятеля ми(без брак)в тяхното жилище.За хигиената не мога да се преборя с тях,но се справям някак си.Много пъти съм питала мъжът ми тук ли ще гледам детето си,но знам,че и той не може да се разбере с тях.Другото което е аз също има куче което няма на кой да оставя,а и нямам такива намерения.Има много семейства които имат и деца и кече.Нямам свободата която бих искала да имам,но не ми е минало и през ум,че някои заслужава да остана без деца заради него.Аз съм на 27год.и не мисля да отлагам ако ще и камани да падат от небето.Най-важно е какво мислите вие двамата,а не 3-ти лица.От всичко което казах дотук можеш да си направиш изод.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Страх ме е да забременея
« Отговор #19 -: Септември 28, 2005, 19:16:19 pm »
Значи за котките - във ВМИ - София правят едно изследване за токсоплазмоза на котки и кучета. Е, малко е гадничко като манипулация да се вземе кръв от вена на котка - стиска се с една хавлия от един човек, втори държи предните лапи, трети задните, а докторката цели вената, но си заслужава и "купона" и това, че поне си наясно с картинката има ли котката токсполазмоза /опасна ли е за теб и бебето/ или не. Ако на котката и се дава азапирин и се следи за микози, мисля че няма проблем да си живее на воля в семейство, очакващо бебе.