0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Спите ли спокойно?
« -: Септември 07, 2007, 18:26:46 pm »
Абе много се чудих дали да пусна тая тема, но вече сериозно си мисля,че нещо не ми е в ред.
Почти всяка вечер се случва да сънувам нещо, след което да се 'събудя', т.е да си отворя очите, да мисля че съм будна, но да продължавам да сънувам.Изпадам в такива абсурдни ситуации пред мъжа ми,че...
Тая нощ си отварям очите и гледам на ламината огромен черен паяк, който излиза от една чантичка и тръгва да щъка.Изпадам в паника, изкрещявам името на мъжа ми (той беше в процес на 'муза' и играеше на компа).Той дотърчава уплашен, светва-паяка вече го няма.Пита ме -Какво стана бе Мимче?.Аз с ококорени очи-тука имаше много голям паяк!.Той се оглежда и вика-от едно паяче ли се уплаши?.В един момент вече тотално излизам от съня си и се осъзнавам,че паяк тип тарантула просто няма какво да прави в нашата спалня.
Имала съм много такива ситуации, в повечето случаи комични, но почвам сериозно да си мисля,че нещо на мен не ми е в ред.Примери:
Събуждам посред нощ мъжа си и му викам-Абе угаси тая лампа бееее!
Събуждам се през нощта, няма ми я възглавницата (в последствие се оказва,че е паднала на земята).Оглеждам се, хващам възглавницата на мъжа ми и рязко я дръпвам (така, както той си спи на нея) и точно в този момент вече излизам от съня си и осъзнавам, че замалко не съм му счупила врата!
Чувала съм, че при малките деца е нормално да говорят на сън или да стават, но аз съм все пак на почти 27 години...... 8O
Какво мислите, имам ли за какво да се тревожа? :?
*
Re: Спите ли спокойно?
« Отговор #1 -: Септември 07, 2007, 18:43:09 pm »
Моите сънища напоследък са доста реалистични. Една вечер сънувам някакъв сън с мъжа ми и в съня ми той много ме ядосва. Толкова е истинско всичко, че се събуждам виждам го до мен и така го ритнах от яд. Ама не мисля, че ми има  нещо. А той вече очаква всичко вече  :D
*
« Отговор #2 -: Септември 07, 2007, 19:18:56 pm »
Има и възрастни сомнамбули,споко!
Важното е че нямаш халюцинации в будно състояние,но все пак не пречи консултация със специалист.
*

• 165
  • Малко повече усмивки
« Отговор #3 -: Септември 07, 2007, 19:52:59 pm »
Мимка,
просто нещо силно те гложди отвътре за да реагираш така на сън. И аз в критични моменти правя глупсоти спейки, а понякога дори не мога да заспя и то с дни. Хубаво е да се посъветваш и с психолог. Просто българите нямаме здравна култура и мислим, че този доктор е само за лудите. Аз преди време се престраших и отидох. От тогава изцепки не съм имала. :D
*
« Отговор #4 -: Септември 07, 2007, 20:01:25 pm »
Споко, не си само ти. И аз сънувам разни странни не6та и незнам дали сам будна или сънувам. Дори си говоря на сън с половимката си и на сутринта като ме попита не6то незнам за какво става вапрос. Понякога се 6егуваме 4е си издавам тайните така. Слу4вало ми се да се събудя пеейки някоя песен а пък в съ6тото време я пускат по радиото. 4ести4ко и си изпадам от леглото, а 4есто и го избутвам него, зависи как съм заспала. И такива ми ти не6та.
*
« Отговор #5 -: Септември 07, 2007, 21:19:23 pm »
И аз сънувах че мъжът ми изневерява и така му се развиках сутринта и цял ден не му проговорих :lol:сигурно си е помислил че съм луда :balk_149:
*
« Отговор #6 -: Септември 07, 2007, 22:04:28 pm »
И аз сънувах че мъжът ми изневерява  :lol:
и аз и аз ,та толкова реално ми се струва6е ,та насила се ма4ех да  санувам , за  да видя продалжението :lol:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #7 -: Септември 07, 2007, 22:18:51 pm »
И аз сънувах че мъжът ми изневерява и така му се развиках сутринта и цял ден не му проговорих :lol:сигурно си е помислил че съм луда :balk_149:

:lol: :lol: :lol: Нищо чудно да си е помислил,че нещо не си в ред?!?От къде да знае горкичкия за какво иде реч... Това наистина ме развесели! :wink: Бъдете щастливи и много се обичайте!

И аз сънувах че мъжът ми изневерява  :lol:
и аз и аз ,та толкова реално ми се струваше ,та насила се мъчех да  сънувам , за  да видя продължението :lol:

8O 8O 8O Стига,бе!Чак такава мазохистка ли си?!? :D

Чувала съм, че при малките деца е нормално да говорят на сън или да стават, но аз съм все пак на почти 27 години...... 8O

:D :D :D Мими,ти си едно дете в тяло на жена,  :wink: предвид твоята хипер-емоционалност,нормално е и съня ти да е "активен"!
« Отговор #8 -: Септември 07, 2007, 22:53:29 pm »
Мимка ,може би изживяваш нещо ,тоест може би имаш труден период и затова така сънуваш и правиш такива изпълнения  :balk_48:.Посмях се момичета от сърце,то не е за смях ама...
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #9 -: Септември 07, 2007, 23:12:58 pm »
Мимка, спокойно, аз сомнамбулствам.... Като по-малка често, сега само говоря на сън, а също така и разговарям с човека до мен ако е буден. Една нощ като по-малки бутам сестра ми и викам Любче, Любчеееее...А тя ми казва - какво. Отговора ми бил "лайно, какво"  :oops: и неистов хилеж от моя страна, което аз изобщо не помня. А колко още такива. Скоро исках отверка на любимия, но не само с думи, показвам с жест, че нещо се завива....По-отдавна ставах и се разхождах, нашите са ме намирали в градината с възглавница, на балкона да спя права и подпряна в един студ, след което настинах зверски, а последното ми разхождане беше съпроводено с падане по стълбите...сънувах, че ще играя в пиеса "Под игото" по Ив. Вазов и то не кой да е, ами Бойчо Огнянов  8O (не Рада да речем) и съм се съблякла да се къпя, че мръсна не бива, трябва да съм готова..и съм се запътила незнайно защо към банята на първия етаж (аз живея в къща) и като се строполих по стълбите щях да се утрепя.  Тогава бях в гимназията, 11, 12 клас. От тогава не съм ставала, ама то има време, кога ли ше изкарам акъла на някой. За сега само говоря.
Не се плаши, много си емоционална най-вероятно и това предизвиква такава активност по време на сън, не спиш дълбоко.
Айде лека нощ :) Мимка
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #10 -: Септември 08, 2007, 00:38:54 am »
 :lol: :lol: :lol:
Ама така не съм се смяла отдавна! Благодаря ви момичета!
Нина, тва за лайното направо ме схвана корема от смях. :lol:

Мимка, до скоро сънувах цветни снимки, сега са на ред лапароскопиите. Че не ми стига мойте неволи, ми и на Солея правих снимка на сън.
Абе, мани... :wink:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #11 -: Септември 08, 2007, 08:09:53 am »
Обременено подсъзнание!!! :D :D :DМомичета вече вътрешно сме толкова изтощени,че
сънуваме разни глупости! :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #12 -: Септември 08, 2007, 08:37:31 am »
Една нощ като по-малки бутам сестра ми и викам Любче, Любчеееее...А тя ми казва - какво. Отговора ми бил "лайно, какво"  :oops: и неистов хилеж от моя страна, което аз изобщо не помня.

Това ми напомня на една случка с девера.Преди 7-8 години той работеше като барман в "Чака Рака" Варна.И една нощ започва да говори насън за някакъв натурален сок.Етървата се събужда, бутва го и вика -Абе Ники, какъв натурален сок бе???.Той си отваря очите и казва- Ами български!!! :lol: :lol: :lol:
Аз верно съм си много емоционална, но...де да знам, може ли това да е причината?Преди беше смешно, обсъждахме го с приятели на маса и се смеехме, ама вече малко не ми е до смях.
« Отговор #13 -: Септември 08, 2007, 08:59:24 am »
Майка ми така се разхождаше навремето и говореше с отворени очи. Тя ми беше разказвала, че от дете си е такава. Веднъж както си спяла като малка станала и седнала на стола. Дядо ми я видял и я попитал какво прави, а тя му казала:"Пия вода!". А пък аз като бях на около 10 год. веднъж отивам да я будя и тя седна в леглото и с отворени очи започна да ми говори. Аз така се шашардисах от това, че започнах да я будя и да рева на глас. Помислих си, че е болна. Тя се събуди и като ме видя, че рева се зачуди, ама не искаше да ми вярва много на това, което и разказах. После вече си знаех, че мога да си говоря с нея докато спи и веднъж си направих майтап. Тя спеше и аз я попитах какво прави. Тя ми вика:"Правя държава!" Аз започнах да се кикотя и я питам пак: "Какво, какво правиш?" и тя пак ми вика "Държава!".  :lol: После за някакви кюфтета ми бръщолевеше :lol:. Ама като се събуди ми се ядоса и се разсърди.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #14 -: Септември 08, 2007, 09:01:42 am »
О, аз чак пледоарии редя :lol: Събуждам мъжо посред нощ, сядам в спалнята и се почва половин час.
Най-пресния случай е от вчера. Буди ме мъжо за кърменето на детето, а аз съм му вдигнала скандал кой е той че да ми казва на коя страна ще спя. Последвало едно звучно "Майната ти", та се хранихме чак в 6 и половина, когато малкия се размрънка.
« Отговор #15 -: Септември 08, 2007, 09:02:33 am »
Мимка, не си само ти :D Аз какви съм ги правила, мисля си, че сънувам обаче съм с отворени очи 8O. Ставала съм преди години в такова състояние да сервирам на татко и му се скарах даже, че е невъзпитан клиент, запътих си се аз към кухнята да му правя кафе посред нощ, добре че ме спряха, след това почнах да се смея като се осъзнах. Наскоро с мъжа ми така се случи, станах да търся ключа, за да светна, обаче в съня ми се намирам в друга къща и не мога да го намеря, като някой слепец опипвах цялата стена и се ядосвах,че не мога да светна, представям си как съм изглеждала. И дтуги такива съм имала, странното е, че всичко помня :?
*
« Отговор #16 -: Септември 08, 2007, 09:44:58 am »
И аз добре се посмях с вашите истории. :D

А иначе сериозно сънят е отражение на начина ни на живот, усещанията и преживяванията през деня и ако има напрежение му се проявява веднага. Всичко става подсъзнателно и по някой път може да си навредиш, без да искаш.
Аз също преди време имах проблеми със съня, но много по сериозни, понеже и аз съм си чувствителна и емоционална. В продължение на 6-7 месеца страдах освен от кошмари и от бруксизъм (несъзнателно скърцане и стискане на зъбите по време на сън), до такава степен, че ченето ме болеше постоянно през деня, не можех да дъвча и да се храня нормално. Всичко се оказа от нервно напрежение, смених си начина на живот и мислене и се оправих.
Мимка, добре е да промениш нещо в ежедневието, което те напряга и ти действа негативно и да го замениш с нещо, което наистина харесваш. Тогава ще видиш как сънят ще се оправи. :)
*
« Отговор #17 -: Септември 08, 2007, 10:13:01 am »
Мимка, добре е да промениш нещо в ежедневието, което те напряга и ти действа негативно и да го замениш с нещо, което наистина харесваш. Тогава ще видиш как сънят ще се оправи. :)

Има 2 неща, които ме тормозят и това са бебето и здравословното състояние на майка ми.За съжаление не мога да променя нито едното..... :(
*
« Отговор #18 -: Септември 08, 2007, 10:33:36 am »
Разбирам те напълно! Тогава поне намери нещо, което да те разсейва от време на време, например хубав филм, разходка, среща с приятели и т.н. Просто гледай да се откъсваш от натоварващи неща. Мисли позитивно, как бебето ще дойде съвсем скоро и че здравето на майка ти ще се оправи и ще видиш, че ще живееш много по-леко. Имаше един филм "Тайната" (The secret), наскоро някой във форума беше пуснал тема за него, гледай го и няма да съжаляваш, с две думи се разправя за закона на привличането и как ние сами влияем на живота си.

http://chshkt.data.bg/The_Secret_www.thesecret.tv.avi - филма

http://chshkt.data.bg/The_Secret_www.thesecret.tv.srt - субтитри
*
« Отговор #19 -: Септември 08, 2007, 10:42:15 am »
 :lol: :lol: :lol:Хубаво се посмях с вас. Направо стнахме клуб на сомнамбулите и говоре6тите на сън. Сетих се една приятелка която хвнала сестра си за яката и япитала"ти за6то не си поляла цветето" а сестра й милата не знае6е о6те 4е говори на сън. Като у4ени4ки ваканциите се събирахме в едно кафе на 4и4о ми и тя раоте6е като сервитьорка там. След една тежка но6т полегна на дивана докато няма клиенти а останалите си правим кафе. А тя става идва до нас и "кафето, кафето, кафето преля". Слижихме я пак на дивана и след две мин се 4ува отново "ей къде сте, ме4ката ми изяде у6ите". Смяхме се доста след това.