0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Висок пролактин
« Отговор #20 -: Септември 22, 2007, 17:31:19 pm »
Здравейте момичета, преди две години разбрах че имам аденом 5 мм на хипофизата. Тогава пролактина ми беше 3100. Лекарите казаха че на този етап немога да забременея. Аз забременях обаче. И "компетентна" гинеколожка ми каза да спра бромокрептина. И тогава загубих бебето. Ендокриноложката като разбра, много се ядоса, защото не е трябвало да го спирам. Така че момичета ако сте бременни и пиете бромокрептин , НЕ ГО СПИРАЙТЕ !! Задължително се посъветвайте и с ендокринолог.
Иначе в момента си пия по 6 хапчета на ден, нямам подобрение, но поне вече имам ОВУ. Вярно цикала ми е около 40 дена  :?, но все се надявам да стане чудо и отново да забременея.
Успех момичета и не се предавайте.
Иначе добър ендокринолог от Варна - Анастасия Протопопова
клиника Сириус с/у Адвокатска градинка.
Извинявам се ако не е много точно, но все пак съм от Бс.
Прегръщам ви силно и не се предавайте!
*
« Отговор #21 -: Септември 22, 2007, 17:35:04 pm »
 :crossfingers: и при теб нещата да се оправят
« Отговор #22 -: Септември 22, 2007, 18:07:45 pm »
Здравейте всички,
извинявайте за нестандартния въпрос, ама от всичко прочетено вече взех да се обърквам. Ако имаш висок пролактин и въпреки това нямаш нарушения в цикъла, не можеш да забременееш, така ли?

*
« Отговор #23 -: Септември 22, 2007, 18:37:10 pm »
Високия пролактин пречи на забременяването.
« Отговор #24 -: Септември 22, 2007, 19:58:02 pm »
Значи нямаш овулация, така ли? А как тогава имаш овулация? Не мога нещо да разбера. А как тогава имаш менструация като нямаш овулация?

« Отговор #25 -: Септември 23, 2007, 13:21:55 pm »
 desislava,това,че имаш менструация не значи,че имаш овулация. Високия пролактин води до липса на овулация,а по някога и на менструация. Щом лекаря ти изпише необходимите лекарства(Бромокриптин,Парлодел или Достинекс)и то на база на изследвания,който да открият причината за високия пролактин,трябва да ги пиеш по схема и да си следиш нивата на пролактина ,именно лекартсвата са тези който вращат пролактина в норма,а от там се възстановява и овулацията.Като не е гаранция,че ще има овулация всеки месец.

« Отговор #26 -: Септември 24, 2007, 12:21:52 pm »
Високия пролактин влияе не само върху овулацията, но и след нея.
Оказва влияние и върху прогестерона. Поне при мен е така
*
« Отговор #27 -: Септември 26, 2007, 13:46:34 pm »
Искам и аз да попитам нещо за пролактина.
Ходих на ендокринолог по повад на това,че другия месец ми предстои контролно изследване на пролактина!Първото показа висок-965.Ендокриноложката смята,че след като не съм имала признаци за висок пролактин,е било моментно състояние,понеже самия хормон е доста чувствителен на напрежение,хранителни навици,лекарства и т.н.
Въпреки това,аз си пих 6 месеца Парлодела-беше ми предписан!А и моят доктор,смята,че с такъв пролактин +другите ми проблеми няма как да забременея!
Той казва,че преди изследването,трябва да намаля дозата и 2 дни преди това да га спра.А ендокриноложката казва,да го спра сега.Почетох доста по темата!
И все пак,ако някой има идея,моля да я сподели!
« Отговор #28 -: Септември 26, 2007, 17:26:09 pm »
Момичета а някой от вас знаят ли какви други проблеми създава високия пролактин?На какво друго влияе?
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=kati294][/url]
*
« Отговор #29 -: Септември 26, 2007, 17:49:43 pm »
Цитат
Той казва,че преди изследването,трябва да намаля дозата и 2 дни преди това да га спра.А ендокриноложката казва,да го спра сега.
Aнна, каквото и да решиш само не го спирай рязко, защото пролактина ще скочи.
Незнам какви са ти другите болежки, но определено има забременели и с по-висок пролактин ако има овулация. Затова съм по-склонна да взема страната на ендокринолога! Плюс това е права за чувствителността на хормона! :goodluck:
« Отговор #30 -: Септември 26, 2007, 17:57:44 pm »
Мили момичета!Преди 3 години имах 3200 стойности,при максимална стойност 600.Пих най различни хапчета-достинекс и др.подобни,близо половин година-без резултат. ямр показа че имам аденом на хипофизата.И тогава една лекарка ми каза да си взема Dipergon от 0.2mg.Аз самата завърших медицина и се поразрових по справочници,намерих,тогава,много малко информация за това лекарство.А самото лекарство го поръчах от Германия,в БГ го нямаше.После разбрах че го има и в Гърция и даже много по евтино.Пих го 6 месеца,даже шестия месец и не го доиспих заштото след третия месец пролактина ми стана нормален,и да благодаря на господ,и до ден днешен нямам проблем.И няма такива странични ефекти като другите подобни хапове.Успех на всички
<a
*
« Отговор #31 -: Септември 26, 2007, 18:11:40 pm »
vladyhka, това е чудесно, дето казваш! А аденома намалял ли е от това лекарство?
Аз съм със същият проблем, но на мен достинекса ми повлия и смъкна пролактина още на 3-тата седмица, но си продължавам със поддържаща доза парлодел вече 2-ра год. Не съм правила контрола на ЯМР и се чудя дали има смисъл.
« Отговор #32 -: Септември 26, 2007, 20:05:32 pm »
Аз не си правих контрола на ямр.Пролактин е хормон на стреса,а колко стресове съм имала за тези последни две години.....,но не ми се дигна.Даже след последното и поредното инвитро :(.На всички момичета успех и  :bighug:
<a