0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хоризонтални дървени щори
« -: Септември 03, 2007, 23:25:04 pm »
Ползвал ли е някой?
Искам да си купя, но имам няколко чуденки:
1. Стоят ли добре?
2. Прашат ли се много? Лесно ли се чистят и поддържат?
3. Марки?
*
Re: Хоризонтални дървени щори
« Отговор #1 -: Септември 05, 2007, 14:56:20 pm »
Цветенце, хоризонталните дървени щори са много добър избор, но след година-две се обезцветяват, ако грее слънце пряко върху тях.Ако не - пак се обецветяват, но след около 5-10 год. Иначе аз ти препоръчвам алуминиева ролетна щора. Имам наблюдение и от двете и предпочитам алуминиевата.
Пристрастена към д-р Хаус!
*
« Отговор #2 -: Септември 05, 2007, 17:04:33 pm »
Ползвам в кухнята и са много уютни. лесно се почистват и поддържат
Моите са поръчвани в Метатрон, но общо взето навсякъде са едни и същи. ИНФРЕЗА имат чешки, но са на доста по-висока цена.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2007, 10:47:01 am »
Отказах се от дървените щори и поръчах плисе, не знам дали няма да съжалявам...
Причината - убедиха ме, че ще затъмнят. Аз ги исках за кухнята, пред която има едно огромно дърво и е доста сенчесто и затъмнено по принцип, т.е. идеята ми за щори не беше да не пече вътре или да не се вижда ( то няма кой да гледа оттаМ), а по - скоро само с декоративна функция.
Сега поръчах плисето от една почти прозрачна дамаска, да видим какво ще излезе...
*
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2007, 10:56:35 am »
Цветенце можеш ли да покажеш снимки и цени на тези щори? аз се сещам за едни подобни на витрило? :oops:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2007, 11:02:06 am »
Цветенце можеш ли да покажеш снимки и цени на тези щори? аз се сещам за едни подобни на витрило? :oops:

http://www.gershmanbg.com/Materiali/pleated3.jpg
http://www.gershmanbg.com/Materiali/Copy_of_IMG_2882.jpg

Наживо стоят по - добре. Ма на моите прозорци - ще видим...
Цените по някаква си таблица ги определят, зависи и от дамаската, сега не ми е пред мен документа, но за един доста голям кухненски прозорец и терасна врата ( грубо около 5 квадрата, въпреки, че цените не са за квадрат) и един по-малък прозорец в спалнята, с хубава дамаска - 300лв.
*
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2007, 11:06:29 am »
мда, значи нещо такова си мислех, само че с вертикални плисета :)
трябват щори за хола, с цел вечерта да не се вижда от любопитните комшии когато лампата свети :) дали тези ще прозират много, ако дамаската е по-плътна?
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
*
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2007, 11:08:46 am »
Да не пускам нова тема пак за щори, ще се допитам тук.
Значи за хола - съм решила перде. Но не съм си харесала още и затова сложих едно старо, да не стои без. Прозорецът е много голям - заема почти цялата стена, май от тези дето им казват "френски". Какво се оказа като закачих пердето - някак си стаята умаля, изгуби се това чувство за простор, което носеше огромния прозорец. Чудя се дали и за тук не е по-удачно да сложа някакви хубави щори - то и там дамаски, цветове, материи - всякакви.
Наистина много се чудя, защото знаете какви са цените и колко излиза едно хубаво перде, а после ако не стои добре...
*
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2007, 11:11:03 am »
Титката, имаше и съвсем плътни дамаски. Можеш да ги видиш в магазина им на В.Левски, точно преди Пиза Хът, ако си от Сф. То фирми за щори много, аз обаче понеже от една година обзавеждам и ремонтирам и ми писна вече, влязох в първия магазин на Gershman и си казах, че без щори няма да изляза.
*
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2007, 11:13:04 am »
мдаааа, излиза скъпо. Аз сигурно най-напред ще се погрижа за щори и после за закачливи пердета :)
Не съм от София, а от Пловдив надолу, така че ще търся нещо по-наблизко да ми е :)
*
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2007, 12:50:32 pm »
 Цветенце,на такива прозорци аз бих сложила щори.Ти самата казваш,че ги правят от доста ефектни материи.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2007, 23:50:21 pm »
Цветенце, ние сме в къщи с точно такива френски прозорци - цялата ми стена е прозорец. Много съм доволна от пердетата си, само че аз имам двойна релса и сложих две пердета. Едното е светло, а другото тъмно и стана много оригинално и не ми се губи широката стая. В хола ми е екрю с бордо.
Ето така изглежда вечер

А това е дневна снимка

В спалнята ми е по същия начин, само че там цветовете са пак екрю и оранжево.Така че това също е избор, но пак зависи от цените на пердетата :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2007, 23:53:46 pm »
Ами Гане, хубавите пердета са скъпи. Но то и щорите ако си избереш хубава дамаска не са кой знае колко евтини.
Аз мисля, че ще се спра на щори все пак...
*

Ganka

• 5926
« Отговор #13 -: Октомври 12, 2007, 23:56:15 pm »
Ами аз за това казах, че е според цените на двете. Кръстницата на сина ми наскоро ми обяснява как за пердета е платила 3000 лева, от което аз останах направо безмълвна,  8O защото за тези пари ще ми сменят все едно дограмата тук. Изобщо не е за приказване с тези цени в БГ :x

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2007, 11:36:51 am »
Ееее стига ве, кви са били тия пердета, чак пък 3000 лв. 8O
че са скъпи и пердетата така е, моите за хола бяха към 120 лв. и за спалнята 160 лв., ама там също са двойни, като дебелото е 100% лен, т.е. не е перде, а от лен ми направиха перде, а за детската с мечо пух беше дори евтино към 40 лв. Това са цени от преди 2 г., ама сега и с 20-30 % да са поскъпнали пак ми се вижда безумие.
*
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2007, 12:12:09 pm »
 В нашата спалня си сложих пердета от органза,струваха ми 150-160лв.На детето-120-130лв много хубави с Мечо Пух.Какви са тия цени -3000лв!!!Направо паднах!!!Тук говорим за нормално обзавеждане,3000лв клони към бутиково...

П.П.Моите цени са от преди 1 година.
« Последна редакция: Октомври 13, 2007, 12:23:11 pm от Жекова »
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2007, 12:20:21 pm »
има текстил , особено естествените материи по 54-60 лв/м ,
евтин е  само турския текстил , органзата се намира на 22-28 лв/М

зависи , колко пердета е шила , в колко стаи , с какъв текстил , поставяне на корнизи...
*

Ganka

• 5926
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2007, 12:52:25 pm »
Ами Ефи е права - за 3 стаи, с корнизите, с ушиването, пердетата и поставянето на самите корнизи е излязло толкова, като пердетата са все пак двойни, не единични. И на мен ми се видя много, но тя сега обзавежда жилище и каза, че се е скъсала да обикаля из София и това като краен резултата е било най-евтиното. Като платовете не са турски все пак.

« Отговор #18 -: Октомври 13, 2007, 12:54:09 pm »
Гане , и ще ги гледа поне 10 години! :D
*

Ganka

• 5926
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2007, 14:10:15 pm »
Гане , и ще ги гледа поне 10 години! :D

Ми Ефи, то с тая цена нема начин :?