0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Посуда за хранене и готвене
« Отговор #20 -: Септември 04, 2007, 22:17:18 pm »
Ох, извинявам се, писах го на едно заседание, скришом.Исках да кажа алуминий, голяма съм патка. :oops:А мазанката става..абе пробвай е алуминиев чайник да оставиш чай за няколко часа и гледай сеир после.Алпаката е хубав материал, стига да е наистина алпака.Защото продават много тави за алпака, а са толкова лекички, че....
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #21 -: Септември 04, 2007, 23:09:10 pm »
бе не става въпрос за представителност - мислех, понеже имам малко място в чекмеджето за прибори, там да държа основно бройката, която ежедневно ползваме, а останалите да вадя, когато идват гости ( мъжът ми има голямо семейство, всички сме в Сф, като се съберем сме повече 15 души) от куфара :D Аз в чекмеджето имам място наистина за най-основното, даже не държа там малки вилици и лъжици. Но при тоз скъп куфар, ще мисля ново място за останалите.

миии, вадиш старите и слагаш новите...евентуално 8). да ти кажа и аз съм в подобно положение от към място. ние живеем с адски кофти свекър и ситуацията е такава че неговите прибори са в чекмеджето, а нашите са в нещо като отцедник за прибори в/у кухненския плот...почти всичко ми се събра в това нещо (по 12 са ми от вид) така че едва ли би било проблем да се съберат в чекмедже. а и щом сте повечко по принцип да купуваш на брой ми се вижда най-логично. в стъклен свят има прибори на BSF (каквито са моите) и WILKENS. първите са ок 2-3 лв бр, а вторите...тва е една друга тема. немски са и са доста по-качествени и в пъти по-красиви от българските поне според мен, но вкусове разни.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #22 -: Септември 04, 2007, 23:41:57 pm »
Ох, извинявам се, писах го на едно заседание, скришом.Исках да кажа алуминий, голяма съм патка. :oops:А мазанката става..абе пробвай е алуминиев чайник да оставиш чай за няколко часа и гледай сеир после.Алпаката е хубав материал, стига да е наистина алпака.Защото продават много тави за алпака, а са толкова лекички, че....
Аааааааааа, така съм съгласна.
« Отговор #23 -: Септември 04, 2007, 23:49:39 pm »
Джам, много магазини за домашни потреби съм виждала на Женски пазар и на пазара в кв."Красно село"
*
« Отговор #24 -: Септември 05, 2007, 10:01:49 am »
има прибори на BSF (каквито са моите) и WILKENS. първите са ок 2-3 лв бр, а вторите...тва е една друга тема. немски са и са доста по-качествени и в пъти по-красиви от българските поне според мен, но вкусове разни.

Казвай, казвай цени.
Аз реших така - отказвам се от закупуването на тенджери и тигани сега, все пак посуда за готвени си имам, но прибори и чинии наистина нямам достатъчно и като имам гости страшно ме дразни да слагам различни, не става въпрос да се показваш, но наистина ме дразни.
А мисля веднъж за следващите...абе доста години да купувам и ми се иска да не правя голям компромис с качество и външен вид.
Та сега мисля да се спра само втрху прибори за хранене и разните му там чинии, които май също е по-добре да купувам на бройка, продават ги и така предполагам? Така ще се вместя ли в 500-600лв?...Дали ще остане и за чаши...
Куфар НЯМА да купувам :lol: Ще исмисля там нещо
*
« Отговор #25 -: Септември 05, 2007, 10:11:23 am »
Цветенце, за приборите съм съгласна за на бройка, но чиниите, които аз съм продавала на бройка са били или второ качество китайски порцелан или на Луминарк, където почват от 5-6 лева бройката чиния, има ги в Метро.Има страхорни комплекти аркопал и в Метро ги има.Примерно аз ползвам едни чисто бели, много са лъскави, лекички, огнеупорни и са по-здрави от порцелана.Ама бях хвърлила мерак на едни черно и бяло, има ги и квадратни, има ги и кръгли, страшни са.Обикновено комплекта включва 19 части-6 десертни, 6 дълбоки, 6 за основно хранене и една голяма купа.Моя е от 20 части, има в добавка плато, а иначе има и 26 части с 6 купички.В последния каталог на Метро гледах от тия черно и бяло-19 части плюс 6 чаши за вино-с черни дръжки, много яки, общо към 80 лева, значи за 160 лева идеален комплект за 12 човека.Изобщо-има голям избор в посудата за хранене.Само да те предупредя,че български порцелан вече няма, почти е само китайски, което ще рече че не е толкова качествен, нищо, че магазинерката ще се опита да те убеди в обратното.Продавали сме сервизи за хранене за по 200 лева-уж лукс порцелан, ама мерси-няма да ти кажа как най-отдолу в комплекта слагахме дефектните чинии.Направо имах чувстото, че всичкия брак го правят износ за България, а в Мерто бях видяла същия комплект и го водеха луксозен.Така че за сега те съветвам да се въздържиш от порцелана.
Аркопал, дуралекс или Луминарк.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 10:16:46 am от Мимка »
« Отговор #26 -: Септември 05, 2007, 13:27:51 pm »
Луминарк.

:balk_103: Ползвам, имам 2 различни коплекта-от зелената и червената гама. Много съм доволна. Плюс това се обзаведох и с чашки за кафе,зелената гама само, а видях, че и високи чаши са пуснали в магазините. И от тях ще си купя скоро.
Отделно сме подарявали Luminarc на наши познати, и оттам чувам много добри впечатления.
Стъклен свят имат много интересни продукти, скъпи, нетрадиционни, но още нямам техни неща.Тази година се запознах с управителя на фирмата и доста поговорихме.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #27 -: Септември 05, 2007, 15:18:20 pm »
Ще си призная без бой. Вчера като се прибрах, погледнах последния нож, който сме купили и се оказа Терна. засега нямам оплаквания. :D
Джам, магазин с такива тенджери има на Раконска, точно на големия завой между Графа и Патриарха. В него се продават и всякакви други неща - матраци, покривки, чаршафи...
Другото място с много емайлирани тенджери е срещу входа на зала Универсиада.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #28 -: Септември 05, 2007, 20:49:08 pm »
Казвай, казвай цени.
BSF съм си купила за сега вилици, лъжици и ножове за 95,64 (по 12 бр от вид). взех си десертните щото основните са ми много големи. по-късно ще си добавя и малките. към моята серия (CULT MATT) има и прибори за сервиране които също са за по-късно... има и други серии които са дори малко по-евтини, но аз също не исках да правя компромис с харесването. приборите са за професионална употреба и съответно качеството и прага на амортизация е доста по-висок от тези за домашна употреба. няколко месеца вече се мият само в съдомиялна и мата още си е мат 8) :wink:
тези на WILKENS са по 15-20 лв за брой...освен че са ми доста скъпи не ми харесват повече от тези които вече си купих
за чаши и чинии цени не мога да ти кажа - не съм ги проверявала, но със сигурност можеш да ги купиш и тях на брой. порцелан са и са немски. доста добре и стилно изглеждат, но на мен лично са ми леко скучни щото са чисто бели (луд на шарено се радва :lol:). иначе ако решиш можеш да си сглобиш страхотен сервиз включващ чинии различен размер, сосиери, супници, салфетници, пепелници...и въобще всичко за което се сетиш и решиш че ти трябва. хубавото в случая е че можеш да си купиш толкова, за колкото ти стигнат парите и после да добавяш (мойта система). а пък ако ти се счупи нещо си докупуваш само него :wink:
абе иди разгледай и си реши най-добре. това което харесва на мен не е задължително да хареса и на теб. но задължително иди в склада че от скоро имат и магазин в един от мол-овете ама цените са двойни и отгоре.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #29 -: Септември 09, 2007, 13:35:08 pm »
На мен ми подариха наскоро комплект порцеланови чинии и чашки за кафе  Lancaster.Какво ще кажете за този порцелан/имам предвид като качество/?Струва ли си да си допълня серията?
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #30 -: Септември 10, 2007, 12:32:06 pm »
За чинии, купи, чаши - абсолютно подкрепям Луминарк, ползвам ги вече 5 години и съм супер доволна (освен че са много красиви, са и много лесни за миене).Ама миналата седмица за първи път изтървах 1 купичка в/у теракота и тя се пръсна на милиони парченца като сол  :( голямо чистене падна
*
« Отговор #31 -: Септември 12, 2007, 09:00:07 am »
Е, четох, четох, та реших и аз да се включа в темата, че и аз имам стаж като домакиня  :lol: :lol: :lol:

Имам няколко сервиза за хранене. Единия - от дуралекс, абе харесвам го, ама като измия съдовете, веднага ги полирам с кърпа, защото ако изсъхнат и тогава се полират, вече са останали капки, които трудно се почистват.

Другият ми сервиз е на Луминарк - невероятен! Подариха ми го приятели на сватбата, и понеже съм маниачка и искам всичко да е в тон, по-късно видях в Метро чаши, кана и др. от същия вид. Че и подобни салфетки си купих. Та въпросните съдове се мият много лесно и не остават капки по тях.

Още един сервиз имам на Луминарк. Той пък е от два вида чинии и чаши - в едните преобладава резедавия цвят, а в другите - розово, на цветя.
Него го спечелих от една игра на Циф и Доместос. Пратих sms с кода и след малко ми върнаха отговор, че печеля френски сервиз за хранене. Каква радост беше само!  :P По-късно го видях в Метро и струваше около 97 лева. В Пикадили го продават на части - има купа за салата, чинии, чаши.

Освен тях, имам още куп чинии, чинийчици, купички, които съм купувала, даже съм и спечелила някои от тях /за купичките става въпрос, главно от игри на Маги/

Тигани имам на Тефал, но според мен рекламата за тия продукти е малко преувеличена.
Купила съм си тави, с тефлоново покритие и различен диаметър на една гръцка фирма, мисля че се казваше Fest - с много добро качество са и са на по-приемливи цени.
Тенджерите забравих на коя фирма са, но комплекта от 6 съда със стъклени капаци струваше около 70 лв.
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 09:01:56 am от eli_v »
*
« Отговор #32 -: Февруари 02, 2008, 15:25:13 pm »
Повдигам отново темата за посудата.
Интересувам се от комплект кухненски ножове.
Каква марка и вид дръжка са най издържливите?

Оказа се, че съм получила огромната си алергия точно от ножовеге, които имам в къщи, та разбирате защо ще ги сменям. Моите са от евтините, 5 бр.+ ножица с поставка в комплект. Ще се радвам на мнения,предложения и съвети. :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #33 -: Февруари 06, 2008, 20:53:40 pm »
Как може да се получи алергия от ножове, от дръжките ли?

« Отговор #34 -: Февруари 08, 2008, 00:14:06 am »
Наде, ти уби рибата ма душа 8O
« Отговор #35 -: Февруари 08, 2008, 09:41:09 am »
Ако са китайски е много вероятно да имат вредни метали в състава си.
*
« Отговор #36 -: Февруари 08, 2008, 18:01:33 pm »
Дръжките, бяха нитовани дървени, незнам дали са китайско производство. Дали от падналият лак на некачествените дръжки на ножовете или в комбинация с вода, препарат за миене, незнам, но голямата алергия е факт. Сега купих на Tescoma, записах и детето на кухня, алергията малко се стопира, но все още ми са в рани ръцете.
Ще пиша по нататък дали съм доволна. Изглеждат здрави и на що годе сносна цена.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #37 -: Март 05, 2008, 15:20:13 pm »
  Може ли някой да ми каже от къде да си купя огнеупорни купички за крем /карамел,брюле/.Питанката ми е за градовете Ямбол и Бургас.
« Отговор #38 -: Март 05, 2008, 16:50:13 pm »
В Метро има, на Хром-Силистра са. Неръждаеми, със сигурност не-вредни.
*
« Отговор #39 -: Март 06, 2008, 10:12:32 am »
Мимка би ли споделила къде могат да се купят продуктите на Терна?