и на мен ми го поиска док май(вчера бях на лекар),освен всички останали и този..написал е AMH,сигурно е този хормон(забравих точно наименованието,но ми звучи познато..
моля ако знаете съкращението на този антимюлеров хормон ще ми кажете ли дали е това- AMH ..благодаря :Dаз ще пусна и на търсачка,но...незнам какво ще открия,а ми е любопитно и не ми се чака до януари,когато ще ги правя всички хормони(тогава ще разбера от док кой за какво е..)!!
п.п. това което ми е странно е,че гледам момичето на което са му го поискали този хормон не образува фоликули,докато аз си образувам,поне последните 3-4 месеца от както се следят нещата повече..,но вчера док каза че единия ми яйчник е с намален размер (или нещо такова беше израза
),а пък десния бил по-добре,но пак не като на 27 годишна жена..
!възможно ли е заради това да иска този хормон,да види дали няма тендениция за намаляване на ячниковия резерв,заради размерите..
!знам че не е тук мястото да гадая(трябваше него да го питам,но имаше толкова много хора,че ми беше неудобно да го занимавам..),но ако все пак някой знае инфо за тези неща би ли ми казал..благодаря предварително
ааааааа и да добавя ще нещо
,току що намерих един линк пуснат от мели в друга подобна тема -
http://www.zachatie.org/drz2007/presentations/6.%20Javor%20Vladimirov/Zachatie_2007.ppt#273,18,Заключение:%20необходимост%20от%20скрининг ,та донякъде си отговорих на въпросите..явно точно заради малките размери на яйчниците(въпреки редовната М. отделяне на фоликули на естествен цикъл) док е поискал и този хормон!!!подобре да изследваме всичко
!ще разбера януари какъв е замисъла на док със сигурност,дотогава ще се опитам да съм търпелива
!!
извинявам се за дългия пост,ама така е като го редактирам по няколко пъти и все добавям по нещо..
хубав ден на всички и весели празници