0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили момичета,септември ми предстои ин витро,бих разпитала д-р Персеиска,но тя май е още отпуска,а аз съм притеснена и любопитна.За това ви моля някои да ми разкаже какви са стъпките при ин витро-инжекции,яицеклетки и т.н.Предварително ви благодаря.
Danini, може би е по-добре да прочетеш горе закованата тема и после да зададеш по-конкретни въпроси, които те интересуват.
Успех и късмет  yahoo_17
интересува ме конкретно,кога започват първите инжекции,колко време се инжектират,кога е момента за вадене на яйцеклетките-горе долу.Общо взето ме интересува как протича самата процедура.
*
По принцип при всеки всичко е индивидуално и само лекарят при който си,
може да ти каже всичко с точност.

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: моля някои да ми разкаже за самата процедура-ин витро
« Отговор #4 -: Септември 01, 2007, 10:11:21 am »
Здравей, данини2. Копирам написаното от мен в страхотната лятна тема. Надявам се да съм ти от помощ. Първо-избрала си много добър екип за твоето ин-витро. Довери се на лекарите в клиника "Надежда" и много, много не го мисли предварително. Зареди се с търпение и оптимизъм. Та ето горе-долу как протича процедурата по дълъг протокол, пиша от личен опит. Около 7 дни преди цикъла ще ти поставят инжекция. В рамките на 2 седмици ще продължи стимулацията ти, инжекциите се поставят в корема. Започва се няколко дни след цикъла. Док следи развитието на фоликулите, като заедно с това ще ти следи нивото на естрадиола. В средата на стимулацията ще ти направят сондаж /препоръчителен е/. Като направиш хубави яйцеклетки и лигавица, док ще насрочи деня за пункцията. Прави се под пълна упойка в рамките на 30-ина минути. Може да имаш дискомфорт след това, но ще отшуми. Мъжът ти ще даде материал, за да се оплодят яйцеклетките. Като станат хубавички еммбриончетата ще дойде ред и на трансфера след 2-3 дни обикновенно. Трансфера минава леко, ще полежиш 30-ина минути. Ще се прибереш вкъщи, полежи си, почивай първите дни, макар че не ти препоръчвам залежаване. Просто се пази и щади! След 10 дни може да отчетеш резултат, като изследваш нивото на чхг-то. Вярвай, че това е твоята успешна процедура и пътя към така желаното бебе. Успех!   :D
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 10:13:03 am от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #5 -: Септември 01, 2007, 13:19:14 pm »
Каси....
какво ще рече това:

" В средата на стимулацията ще ти направят сондаж /препоръчителен е/"

аз правих ИКСИ при др. Стаменов, но това не са ми го правили.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #6 -: Септември 01, 2007, 13:24:51 pm »
minim, значи, че на мен са ми правили. Док предценява кога е необходимо и кога не. Теб какво те притеснява?

« Отговор #7 -: Септември 01, 2007, 13:34:51 pm »
Kassi, извинявай, но би ли обяснила какво означава това:

" В средата на стимулацията ще ти направят сондаж /препоръчителен е/"

И на мен ми предстои такава процедура и искам да съм наясно.

Благодаря ти предварително

*
« Отговор #8 -: Септември 01, 2007, 13:38:20 pm »
Сондажът е измерване на дълбочината на матката и проверка за проходимостта на шийката, които се правят с катетър като този за трансфер.
Така се определя най-подходящото място за връщане на ембрионите и евентуалните трудности, които може да възникнат.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #9 -: Септември 01, 2007, 13:40:15 pm »
White, благодаря

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #10 -: Септември 01, 2007, 13:44:39 pm »
Уайт, благодаря за включването!   :D

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #11 -: Септември 01, 2007, 13:46:29 pm »
и от мен :balk_81:
« Отговор #12 -: Септември 01, 2007, 16:20:19 pm »
Здравейте!Инсеминацията дали ще е успешна при наличие на НК клетки или да избера направо инвитро.
« Отговор #13 -: Септември 01, 2007, 16:31:49 pm »
poli74, аз имах доста завишени НК - клетки, пък инсето беше успешно. Сега, разбира се, правя вливания с Имуновенин и започнаха да падат (пу - пу).
*
« Отговор #14 -: Септември 01, 2007, 17:05:14 pm »
Около 7 дни преди цикъла ще ти поставят инжекция.    :D
Момичета за какво е тая инжекция :ask:Задьлжителна ли е.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #15 -: Септември 01, 2007, 17:15:46 pm »

Кое те притеснява, Арлина? При мен беше Диферилин, и е задължителен! Спокойно, не ги мисли тези неща, твоя лекар си знае работата, от теб ще се иска спокойствие!  :D

Поли74, аз имах завишени нк клетки 24%, знаеш при норма 12%, е, успях да забременея, макар да бях отписала втория си опит. Не съм правила след това вливания! Тези нк клетки са променлива величина и като че ли още не им напълно изяснено значението и влиянието напълно!
  :oops:

*
« Отговор #16 -: Септември 01, 2007, 17:27:04 pm »
Здравейте!Инсеминацията дали ще е успешна при наличие на НК клетки или да избера направо инвитро.
Няма значение коя от процедурите ще избереш, и в двата случая трябва да ти назначат терапия. Аз имах 15.4% НК клетки, направих активна имунизация и инвитрото беше успешно.
*
« Отговор #17 -: Септември 01, 2007, 17:27:28 pm »

Кое те притеснява, Арлина? При мен беше Диферилин, и е задължителен! Спокойно, не ги мисли тези неща, твоя лекар си знае работата, от теб ще се иска спокойствие!  :D

Kassi,Благодаря че се включи толкова бьрзо.Мен инжекцията не ме притеснява а времето.Не искам да се повтарям но на 5 септ.се прибирам в БГ а МЦ го очаквам около 9септ.С док говорих вчера и ще му звьнкам веднага.Това е което ме тревожи времето.а не ми се отлага за октомври.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #18 -: Септември 01, 2007, 17:34:11 pm »
Арлина, дано успеете да поставите първата инжекиця предхождаща цикъла навреме. Точно така, обади се на док и действайте! Желая ти успех!

« Отговор #19 -: Септември 01, 2007, 17:47:12 pm »
Много,много ти благодаря Kassi,това което ми каза ми беше много необходимо като информация,спокоина съм и с нетърпение очаквам момента.Дано е по-скоро,защото преди това ми предстои лапаро.Д-р Стаменов ми каза,че веднага след това започваме ин витрото,а аз вярвам в неговият екип.