0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хламидии - къде?
« -: Септември 24, 2005, 13:07:21 pm »
ще се изследвам тази седмица, та се чудя дали Цибалаб е добро решение.
Трябва да го направя преди цветната снимка.
Преди малко ходих до Цибалаб, но почиват до 25.9.
*
хламидии - къде?
« Отговор #1 -: Септември 24, 2005, 13:21:19 pm »
В асоциацията по семейно планиране правят тест на секрет, не на кръв, който за мен е по-точен особено ако си имала предишни проблеми.
Кръвен тест правят и в един институт срещу затвора,мисля че беше ветринарния, но не съм ходила скоро.
А пък за Цибалаб чух, че започнали да правят някъкъв тест за наличие на ДНК от хламидия, който бил най-точен. Иначе обикновения кръвен тест доколкото знам изследва наличие на антитела. Ако разбереш нещо по темата при следващо посещение там ще съм благодарна да го споделиш.

*
хламидии - къде?
« Отговор #2 -: Септември 24, 2005, 13:34:15 pm »
Аз си правих и двата теста за хламидия в Цибалаб. Единия беше кръвния чрез откриване на антитела-ELISA (IgM и IgG) - 21.30 лв. и Директен тест - ДНК анализ (PCR), изследване на антиген от биологични тъкани и течности за 29.70 лв. Вторият мисля е по-точен.
хламидии - къде?
« Отговор #3 -: Септември 24, 2005, 13:40:59 pm »
bori_st, как точно правят този ДНК тест.
май и аз ще се спра на него

ДНК теста включва уретарен секрет, очен секрет, урина и др.
Сега гледам брошурата на Цибалаб и има 5 тесат за хламидия.
1. Хламидия Тrach - IgM и IgG
антитела - ELISA
2.  Хламидия Тrach - IgG
антитела - ELISA
3. Хламидия Тrach - IgM
антитела - ELISA
4. Хламидия Тrach - IgA антитела ЕLISA
5. Хламидия Тrach - директен тест ДНК
хламидии - къде?
« Отговор #4 -: Септември 24, 2005, 13:53:22 pm »
Цитат на: gabi32
Кръвен тест правят и в един институт срещу затвора,мисля че беше ветринарния, но не съм ходила скоро.

Това е клон на Националня център по заразни и паразитни болести (т.нар. "майката с детето" близо до пам. Левски).
*
хламидии - къде?
« Отговор #5 -: Септември 24, 2005, 13:56:43 pm »
Трябва гинеколог да ти вземе цервикален секрет. След което си го даваш за изследване в лабораторията и чакаш резултат до 2-3 дни. Това е, което знам.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
хламидии - къде?
« Отговор #6 -: Септември 27, 2005, 17:52:46 pm »
http://www.med2000.ru/n1/n12.htm
http://mednovosti.ru/news/2004/09/15/pcr/
http://www.medmedia.ru/venerology/3800029/a3818176

Ето линк с подробно обяснение за ДНК теста PCR (ПЦР на руски) Но доколкото чета от по-горните изказвания това което предлагат тук в България няма нищо общо с това което всъщност е. Поне аз лично си изпатих и така и не видях кадърни резултати. А това е много точен тест който няма референтни стойности от - до а казва просто и ясно има или няма такъв бацил в организма. В общи линии всяка една бактерия се намесва в човешката хромозома и на основата на полимерацна реакция се вижда присъства ли в хромозомата определен вирус или не. А когато теста е изграден на основата на антитела всичко е малко относително дали в момента си заразен или просто си го пребуледувал в миналото с което организма си е изградил антитела. Незнам дали бях ясна но прочетете статията за да разберете трудно ми е да го обяснявам. На всичкото отгоре самия тест става доста бързо в рамките на половин работен ден.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
хламидии - къде?
« Отговор #7 -: Септември 27, 2005, 23:50:14 pm »
Цитат на: Starlet
... А това е много точен тест който няма референтни стойности от - до а казва просто и ясно има или няма такъв бацил в организма...

В Цибалаб директения тест - ДНК анализ (PCR) няма референтни стойности. Може да бъде само положителен или отрицателен тест.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
хламидии - къде?
« Отговор #8 -: Септември 30, 2005, 02:02:58 am »
Цитат на: bori_st
В Цибалаб директения тест - ДНК анализ (PCR) няма референтни стойности. Може да бъде само положителен или отрицателен тест.

Казвам го за сведение на всички момичета понеже аз лично попаднах на лекар който се опита да ме метне че ми е правил ДНК анализ за хламидия а всъщнос ми беше пуснал само на основата на антигенни който е с референтни стойности, и естествено имаше скандал след това.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

melissa

хламидии - къде?
« Отговор #9 -: Октомври 01, 2005, 15:12:07 pm »
На мен ми правиха директен тест, с взет цервикален секрет-20лв.Кажете с с какво сте лекували хламидии,моля!
хламидии - къде?
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2005, 09:16:53 am »
Никой ли не е излекувал хламидии успешно? :cry:
хламидии - къде?
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2005, 15:48:04 pm »
Да питам и аз -днес ми взеха вагинален секрет за хламидии и се оказа отрицателен.Да считам ли имам един проблем по -малко.Извинете че май не е по темата точно.
хламидии - къде?
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2005, 09:11:09 am »
Феодора,скопойно,нямаш хламидия,един проблем по-малко, и другите да ти изчезнат !! :D
хламидии - къде?
« Отговор #13 -: Октомври 12, 2005, 14:12:48 pm »
Много ти благодаря.Това много ме радва.