0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,много се притесних вчера,когато реших да пробвам да си напипам матката :balk_159:...с ужас установих,че...как да го кажа-не ми е центрована,а е силно в ляво,това дали е нормално :ask: :ask: :ask:
« Последна редакция: Август 31, 2007, 12:54:03 pm от kali76 »
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: МАТКА
« Отговор #1 -: Август 30, 2007, 10:29:10 am »
Доколкото знам, при почти всички жени матката е леко в ляво или в дясно и това е нормално. Но ако е много изместена...не знам. Дано Мели се включи.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #2 -: Август 30, 2007, 13:15:12 pm »
Здравейте момичета,много се притесних вчера,когато реших да пробвам да си напипам матката
Абе момиче мило, в твоя град няма ли лекари, та се занимаваш с тяхната дейност. Ми отиди на един преглед и ще ти се обясни всичко.  :D
« Отговор #3 -: Август 30, 2007, 13:42:06 pm »
реших да пробвам да си напипам матката

Хммм, ама като как точно става това напипването  :ask:?
*
« Отговор #4 -: Август 30, 2007, 14:06:04 pm »
Ами то е обяснено как става:
Провеждайте изследването на шийката на матката по следните правила:

• Не провеждайте изследвания при възпалителни и инфекциозни заболявания на половите органи!
• Провеждайте изследвания ежедневно, един път на ден по време на целия цикъл, освен дните, когато сте в менструация
• Не забравяйте старателно да измиете ръцете си със сапун!
• Изследването провеждайте в една и съща поза /най-лесно – клекнали/ и се старайте по едно и също време
• Вкарайте средния пръст във влагалището и изследвайте шийката на матката. Шийката на раждала жена винаги е малко разтворена.
• Обърнете внимание на цервикалната слуз, каква е тя.
• Обръщайте внимание на нейното положение /високо, ниско, средно/
• Определете, отворена ли е шийката и ако да – колко
• Определете твърдостта на шийката /твърда, мека, средна/
• Ако сте забелязали уплътнение на шийката – не се плашете – това е временно нормално явление - тези уплътнения се наричат кисти на “наботово яйце” е не изискват лечение. Отбележете си отделно има ли такива уплътнения.
• Обезателно записвайте всички показатели.

А колкото до лекарите,да има в моя град лекари,но нали за това сме се събрали тук да си говорим и отговаряме!Или бъркам нещо???
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #5 -: Август 30, 2007, 14:13:35 pm »
реших да пробвам да си напипам матката

Хммм, ама като как точно става това напипването  :ask:?
И аз това се чудих, ама ме досрамя да питам по-рано  :oops:. Викам може аз да не съм достатъчно информирана и да има начин :ask:. Аз само шийката съм си напипвала, ама ако вдигна единия крак и на мен не ми е цетрирана.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #6 -: Август 30, 2007, 14:30:54 pm »
Здравейте момичета,много се притесних вчера,когато реших да пробвам да си напипам матката
Абе момиче мило, в твоя град няма ли лекари, та се занимаваш с тяхната дейност. Ми отиди на един преглед и ще ти се обясни всичко.  :D

8O :lol: 8O :lol: 8O :lol:  :balk_602:
« Последна редакция: Август 30, 2007, 14:32:54 pm от eganeva »
*
« Отговор #7 -: Август 30, 2007, 14:40:53 pm »

[/quote]
 ама ако вдигна единия крак и на мен не ми е центрирана.
[/quote]

:D :D :D

Кали, според мен това няма как да го разбереш само с опипване.
/>
*
« Отговор #8 -: Август 30, 2007, 14:41:23 pm »
ОК не съм се изразила правилно-шийката на маткатаАз обаче клякам,така че не е изместена от това че вдигам единия крак
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #9 -: Август 30, 2007, 14:47:22 pm »
Простете невежеството ми, но каква е крайната цел на това обстойно пипане изотдолу?
« Отговор #10 -: Август 30, 2007, 15:00:56 pm »
ОК не съм се изразила правилно-шийката на маткатаАз обаче клякам,така че не е изместена от това че вдигам единия крак

Aaaaa, моля, моля, от шийката до матката ехеййййй  :D.
*
« Отговор #11 -: Август 30, 2007, 15:29:43 pm »
Крайната цел,доколкото изчетох това което намерих е,шийката на матката се движи нагоре и надолу/образно казано/след М е ниско долу/и се напипва по лесно/и колкото повече приближава момента на О,толкова по-нагоре отива/т.е.по трудно я достигаш.Също така,когато е в горното положение,по време на овулация е доста по-мека отколкото,когато слезе в долното положение :D
Аз просто направих един опит,нищо повече...надали ще мога да направя разликата
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #12 -: Август 30, 2007, 15:39:36 pm »
От малкия ми опит в това опипване, мога да кажа, че не намирам никаква разлика от това - да е мека колкото устните - точно преди О и твърда като върха на носа ми - през останалото време. И май моята все си седи на едно и също място.  :D А колкото до белтъкообразната слуз май никога не съм я имала. Все еднаква ми е от 7-ия ден до края на цикъла.
За най-точно определяне бих те потъветвала да мереиш Т., комбинирано с тестове за О. и евентуално фоликулометрия.
/>
*
« Отговор #13 -: Август 30, 2007, 15:48:50 pm »
 8O А, да бе!Не ми стига, че са ме бъркали почти всички доктори в бг, ами и сама да го правя, как не!  8O

п.п в случая думата 'бъркали' не е обида към доктора, а описание на това, което момичето обяснява. :wink:Това, което са ми правили докторите е 'преглед'.
« Отговор #14 -: Август 30, 2007, 15:51:29 pm »
мисля, че темата е направо за "На чашка кафе и халба бира"...  :lol:
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #15 -: Август 30, 2007, 15:54:18 pm »
 :D И аз доста се позабавлявах :D

Кали,не се обиждай :wink:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #16 -: Август 30, 2007, 16:07:57 pm »
Кали, матката нормално при всички жени е изместена встрани, по-често наляво.
Положението на маточната шийка е централно и ако има съществено изместване, както предполагаш, е добре все пак лекар да погледне, дори и само за да се успокоиш, че няма проблем.

Цялата история с шийката, положението й, консистенцията и т.н. изисква известен опит. Миналата година слушах пространна лекция от един англичанин, който обясняваше как всички жени в поречието на Амазонка безпогрешно знаели кога им е овулацията по тези физикални признаци. Беше доста смешно в светлината на съвременните методи за доказване на овулация.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #17 -: Август 30, 2007, 16:10:15 pm »
Ето Кали, видя ли. :D
Мели си е златна.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #18 -: Август 30, 2007, 17:34:51 pm »
Много благодаря на всички :balk_5:
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #19 -: Август 30, 2007, 19:23:22 pm »
Оф и аз се мъчих в началото на опитите ни с това бъркане, ама нещо не се ориентирах. А и някак не ми е хигиенично. Мели е права, че се иска опит и не е проста работа. Много по-лесно е с мерене на температура - не изисква разходи, нито пък е трудно или неприятно (ако мериш в устата). При положение, че опитваш от скоро, това бих ти препоръчала ;) Вече, ако няма двуфазност в графиката, или ако се забави бебето - мисля, че най-сигурно с фоликулометрия може да се докаже има ли овулация и на кой ден. Успех!