0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

pons

Лекарства и бременност
« -: Август 29, 2007, 15:31:56 pm »
Имам вече едно детенце на осем,но сега искам второ.от една година обаче вземам Ривотрил,който е бензодиазепин и не мога да го откажа.някой от вас имал ли е подобен проблем.
Re: Лекарства и бременност
« Отговор #1 -: Август 29, 2007, 15:44:55 pm »
Мда, развила си зависимост към него!
Лекарят не те ли предупреди , че това може да се случи?

Ще трябва да го откажеш , трудно е , но не е невъзможно , заради това което искаш всичко си струва , нали така ?! :)
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Август 30, 2007, 04:57:14 am »
Цитат
Имам вече едно детенце на осем,но сега искам второ.от една година обаче вземам Ривотрил,който е бензодиазепин и не мога да го откажа.някой от вас имал ли е подобен проблем
С Ривотрила и да искаш, може и да не можеш да забременееш.
Ако говорим за привикване към лекарството , да привиква се. Също така можеш обаче и да се откажеш от него. Вярно, абстиненцията е гадна, но се приживява. Пила съм доста години Ривотрил и за това смея да твърдя, че и без него живота продължава.
Успех!
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2007, 21:49:17 pm »
Ако искаш да го спреш мога да помогна.Не искаш ли-не мога.
*
« Отговор #4 -: Октомври 09, 2007, 16:53:06 pm »
Разбира се че искам Касиел ,днес бях на лекар и той също ми каза , че се налага.
Ще бъда много благодарна за всеки съвет
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2007, 18:49:44 pm »
Ще ти пиша ЛС.
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2007, 22:14:04 pm »
pons, защо не можеш да спреш ривотрила? Имаш абстиненция, или се връщат симптомите, заради които започна да го пиеш?

Ето ти и два съвета - 1. опитай с психотерапия; 2. консултирай се с психиатър, който да ти предпише антидепресант - към тях няма зависимост. После все пак ще трябва да го спреш, но това става по-лесно.

Една моя приятелка пиеше антидепресант (Феварин) и ривотрил. Разбра, че е бременна и тогава ги спря - нямаше никакъв проблем, бебето се роди живо и здраво.
*
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2007, 14:25:00 pm »
Ми то аз ако не наспамя темата, кой друг? :oops:

Какво е точно Ривотрил и по какъв начин ставаш зависим от него?
Като съм почнала да карам докрай-аз не съм пушила никога, затова никога не съм правила опити да отказвам (логично  :lol:), но винаги ми е било много странно като някой каже-Правя опити да откажа еди какво си, но се става.ЗАщО?Т.е какво изпитваш, какво чувстваш ако си станал зависим към нещо, а не го приемаш?Глад ли, умора ли, какво? 8O
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2007, 14:48:43 pm »
и аз мъъъничко ще поспамя - преди месец ми направи впечатление изявлението на един лекар, който проследява бременността на моя позната.Казал и е да не спира веднага с цигарите,а малко по малко, на този етап можело до 5 на ден  8O. Заради стреса на организма в следствие на пристрастяването към никотина. 8O Аз не го разбирам това.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2007, 15:00:35 pm »
По-скоро се притеснявам да не се върнат симптомите.Пък и понеже още не съм бременна отлагам , иначе се консултирах с психиатър и психотерапевт.
Моля тези , които не разбират сериозността на темата да "спамят" в друга.
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2007, 15:15:12 pm »
Не виждам кой подценява сериозността на проблема.
Pons, аз също говоря за вид пристрастяване, но ако трябва ще пусна друга тема,за да не "спамя" твоята.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #11 -: Октомври 15, 2007, 18:41:42 pm »
Които не го е изпитал не знае за какво става въпрос
Затова хората казват невярна болест
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #12 -: Октомври 15, 2007, 18:47:35 pm »
pons, казваш че не можеш да го спреш, по колко ривотрила пиеш и от колко мг.? Ао можеш да забременяваш, и да спреш ривотрила и да не го спреш, ще забременееш.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

lady_11

• 3217
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2007, 19:53:39 pm »
Цитат
По-скоро се притеснявам да не се върнат симптомите.
Отново ще ти пиша от позицията на човек, който е бил седем ходини на схема 2х1 на Ривотрил 0,5 мг в комбинация с Тегретол.
При мен абстиненцията от Ривотрила беше юнашки гадна : световъртеж, мокри длани, втрисане, липса на сън, нервност и превъзбуденост, абе с две думи отврат.
И мен ме беше страх да не стане без хапчето по зле. За това винаги в джоба си носех по едно хапче Ривотрил. Ей така, за всеки случай, ако положението стане зле , на ум си казвах "Ако тръгна да се гътам". Еми помогна ми, самото успокоение, че имам хапче, което мога да взема във всеки момент. Хапчето си остана в джоба ми. Като спомагателна терапия пиех и Дормиплант известно време.

Аз също ще помоля спамещите да отчетат сериозността на темата и им пожелавам никога да не пият ривотрил , респ. да не стои пред тях въпросът с привикването към него.
*
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2007, 20:41:36 pm »
Не смятам,че въпросът "Какво е Ривотрил" е проява на неуважение или подценяване на сериозността на проблема.
Както и да е, извинявам се за 'скандалния' си въпрос и пожелавам успех на pons.
*
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2007, 22:58:21 pm »
Пия по 1 таблетка от 0.5 мг като съм го намалявала до 1/2 таблетка от 0.5.По скоро го вземам за собствено успокоение и специалистите ми казват същото , но моментът за мен не е добър да го спра. Виж ако имам едно бебче на път няма да се замисля.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #16 -: Октомври 15, 2007, 23:22:43 pm »
pons, щом си го намалила до половин таблета на ден, пробвай с две четвъртинки /сутрин и следобед примерно/ и в последствие мини на 1 четвъртинка. А като дойде време да го караш само с една 1/4, обещавам ти че ще можеш и с 1 неуробекс.  :)

И аз като Лейди си нося Ривотрила в чантата, сега го пия само при нужда, може да минат и месеци без да бръкна в шишето, но факта че го нося със себе си ми носи комфорт.

Мимка, в случая Гугъла щеше да ти даде по-полезна информация що е Ривотрил.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

lady_11

• 3217
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2007, 09:36:02 am »
Цитат
Виж ако имам едно бебче на път няма да се замисля.
Ривотрила може да компрометира овулацията.
*
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2007, 09:40:58 am »
Цитат
Виж ако имам едно бебче на път няма да се замисля.
Ривотрила може да компрометира овулацията.
Как?
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2007, 09:56:10 am »
Явно, че проблема е изключително сериозен, ама не знам как пък решихте, че някой го подценява... 8O
Ако не ви допада ,че в тази тема някой пише за пристрастяването към тютюна, що не му кажете директно да си направи своя ? За мен беше четиригодишен ад отказването на цигарите, ама това не значи,че  проблема на Понс или моя е по-маловажен :balk_143:
Аз пуснах Гугъла, благодаря... :)
И пожелавам много сила и успех на Понс  :crossfingers: