0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Прогестерон
« -: Август 28, 2007, 19:45:15 pm »
Днес си правих изследване на прогестерона и резултата е 8,9 при реф.стойности от 4,9-18,8. Правила съм го на 7 ден след доказана овулация с тест. Може ли да ми кажете дали е добре или е нисък, при условие че от 2-3 месеца правим опити за бебе.
Re: Прогестерон
« Отговор #1 -: Август 29, 2007, 16:58:35 pm »
Здравей, днес отивам на лекар за да ми каже какви са ми изследванията на прогрестерона моя е 8 почти е близък до твоя така,че още днес ще влезна във форума за да ти напиша какво ми е казал гинеколога ми. :)

« Отговор #2 -: Август 30, 2007, 09:36:48 am »
е моят лекар ми каза че ми е нисък прогрестерона и сега ще правим изследвания за да разберем дали има овулация така че и ти на 12 ден от цикъла направи тест за овулация. стискам палци всичко да е ок  :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #3 -: Август 30, 2007, 14:04:55 pm »
Аз от три месеца си засичам овулацията с тестове на 10-11 ден. Можеш ли да напишеш какви бяха стойностите и реф.ст. на твоя прогестерон.
« Отговор #4 -: Август 30, 2007, 17:30:39 pm »
8.00 и сега след като ми дойде на 12 ден отивам при лекаря за да ми направи ултразвук.

« Отговор #5 -: Август 30, 2007, 17:33:24 pm »
след като се прибера ше ти напиша всичко което имам на изследванията защото те не са в момента в мен.Съпругът ти има ли правена сперматограма?

« Отговор #6 -: Август 30, 2007, 22:34:15 pm »
ето и изследването ми на прогрестерон 8.00 ng/mL при фоликулна фаза 0.27-2.61 ng/mL , 3.28-38.63 ng/mL при  лутерална фаза.

*
« Отговор #7 -: Август 31, 2007, 11:02:42 am »
Тия изследвания в Рамус ли са правени? :? Току що взех резултата и от моя прогестерон -изследван е на 22 ден от цикъла и е 8.72 ng/ml (3.28 - 38.63ng/ml ).

« Отговор #8 -: Август 31, 2007, 11:55:37 am »
Здравей аз съм от Стара Загора и ги правих тук в нашата болница при специалист и реф. с-ти които съм подала по-горе  съвпадат със твоите,но моя лекар определено каза че трябва да правим изследвания за овулация този месец след като ми дойде на 12 ден.

*
« Отговор #9 -: Август 31, 2007, 14:57:20 pm »
  Здравейте ,момичета!Моят прогестерон е 15.30 при реф стойности за ЛФ 3.28-38.63 .Докторът ми каза че бил добре(специално го питах дали не е нисък ,той каза че не е ).
  Тина,и аз съм от Стара Загора,мисля че е много вероятно да сме при един и същи доктор и лаборатория.
*
« Отговор #10 -: Август 31, 2007, 15:01:38 pm »
Дано всичко е ОК при вас момичета!
Дали имам или нямам овулация в момента не ме притеснява,защото ще правя ин витро.

« Отговор #11 -: Септември 01, 2007, 10:52:44 am »

Здравейте ,момичета!Моят прогестерон е 15.30 при реф стойности за ЛФ 3.28-38.63 .Докторът ми каза че бил добре(специално го питах дали не е нисък ,той каза че не е ).
  Тина,и аз съм от Стара Загора,мисля че е много вероятно да сме при един и същи доктор и лаборатория.
Здравей Svejo, моите изследвания ги правих по направлвние на д-р Бузалов във втора поликлиника.Действително прогрестерона ти е не е нисък.Ти при кои д-р ходиш в СЗ?

*
« Отговор #12 -: Септември 01, 2007, 14:18:58 pm »
  Аз ходя при Кънев и тези изследвания са ми правени в ДКЦ -1 ,на бул."Руски" 62,незнам дали е едно и също с втора поликлиника!?Не разбрах -Е или не е нисък  :)
« Отговор #13 -: Септември 01, 2007, 14:38:59 pm »
твоя не е нисък, моя  е 8.00 но за него писах вече а  изследванията и аз ги правих там в ДКЦ -1 ,на бул."Руски" 62  :)

« Отговор #14 -: Септември 02, 2007, 21:30:03 pm »
  Аз ходя при Кънев и тези изследвания са ми правени в ДКЦ -1 ,на бул."Руски" 62,незнам дали е едно и също с втора поликлиника!?Не разбрах -Е или не е нисък  :)
Брях как попадна на тоз велик "специалист" по-стерилитет? (д-ра Кънев)
Не четете ли бе мили девойки, да сте чули тук някой да препоръчва местен д-р, губите си само времето и парите. Тъй като аз лично не съм имала "късмета" да ме прокълне д-ра, че нямам да имам дете от мъжа си или той от мене, няма да изпадам в подробности, но всички "прокълнати" са вече бременни, понякога се зачудвам дали да не ида и аз. :D
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #15 -: Септември 02, 2007, 21:33:53 pm »
:crazy: :crazy: е всеки който си губи времето при Кънев- момичета, осъзнайте се, този човек просто вече не трябва да практикува гинекология, още по-малко да се титолува като специалист по стерилитет. Моля ви, не си губете времето в Сз, потърсете си слециалист в друг голям град
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #16 -: Септември 02, 2007, 22:15:29 pm »
Момичета, не губете време и средства в Стара Загора. Тук специалист по стерилитет няма!

*
« Отговор #17 -: Септември 03, 2007, 19:15:03 pm »
  Мили момичета,благодаря ви за съпричастността!Казвам съпричастност,защото вече изпитах отгоре си недостатъците на характера,и може би професионални такива на този човек.Радвам се,че това не е само мое впечатление.Ная
*
« Отговор #18 -: Септември 03, 2007, 19:23:39 pm »
  Нещо обърках! :) Та,наясно съм с всичко ,което казвате.Все пак смятам да направя малко рутинни изследвания ,но винаги си имам едно наум.След всичко изчетено и опита на всички тук ,винаги си имам едно наум!Луничка е много точна относно отношението му(на Кънев) към проблема на нашите мъже(а и не само на тях) .Просто не искам да пълня форума с подобни коментари. :x
  Следващата стъпка е извън Стара Загора,тук никой,най-малко Кънев би могъл да ми помогне.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #19 -: Септември 04, 2007, 10:43:18 am »
Момичета здравейте,
Исках да попитам дали има нещо притеснено в следното: правих изследване на прогестерон на 18 ден от цикъла и стойността му беше 18 при ст. от 0,1-1,4. Да няма някаква грешка . Виждам, че е доста висок, а ще ходя на лекар чак като направя хормоналните изследвания другата седмица. Освен това от две седмици много ме болят гърдите и корема, като дърпане долу в яйчниците и не мога да си го обясня. Също гърба и раменете, не мога да спя чак от болки. Нещо става с тялото ми, а незнам какво . Чак около 10.09. трябва да ми дойде мензиса, а много рано почнаха тия предменструални болки. Може би съм притеснена от това, че след изследванията предстои лапарото. Знам ли вече. Ако някой нещо може да каже, моля, пишете!!!