0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да се представя:)))
« -: Август 28, 2007, 14:59:51 pm »
Здравейте,ето ме и мен тук на 31 г.съм,имам син на 13/да ми е живо и здраво/от 3 години имам приятел и вече смятаме връзката си за сериозна и съответно мислим за бебе :P.Опитваме от няколко месеца,но без резултат :(,притеснявам се,защото от опит знам,че хващам доста лесно...да ама сега не става :(
Ще имам много въпроси,но първо искам да прегледам форума основно,за да не задавам вече коментирани въпроси :D
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
Re: Да се представя:)))
« Отговор #1 -: Август 28, 2007, 15:14:01 pm »
  Здравей Кали!Добре дошла и дано не се задържиш дълго тук!  :P
 От колко време опитвате с твоя приятел?
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #2 -: Август 28, 2007, 15:22:02 pm »
:) здравей и добре дошла  :welcome_1:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #3 -: Август 28, 2007, 15:24:09 pm »
Добре дошла Кали!  :welcome: yahoo_17
сигурна съм че тук ще откриеш много положителни емоции и приятелство!
*
« Отговор #4 -: Август 28, 2007, 15:28:42 pm »
Смело мога да кажа от 3 месеца,знам че не е много,но започвам да се притеснявам :oops:,а незнам дали тези притеснения са полезни :bonk:
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #5 -: Август 28, 2007, 15:40:42 pm »
Привет kali76 !
Мисля, че ти е рано за каквито и да било притеснения!
Три месеца е кратък срок, потърси специализирана помощ едва когато минат от 6м. до 1г. опити!
Мисли позитивно радвай се на близките ти хора и всичко ще се нареди!
Успех yahoo_17 и дано скоро зарадваш баткото със сестричка или братче!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #6 -: Август 28, 2007, 17:17:45 pm »
Здравей Кали,
искам да ти кажа че макар и да си имаш едно дете всяко забременяване и нова бременност са различни. Това го казвам от опит. През 2001г. със съпругът ми решихме че искаме дете. Бях на 20г. и мислех че бебето ще стане от раз, когато решиш като по поръчка-отне ни само 3 месеца. Миналата есен решихме, че е време за второ дете и аз пак си мислех, че ще стане веднага. Но това не е така-не става като по поръчка веднага. Сега 6г. по-късно от първата ми бременност ни отне около 8 месеца. Аз също се притесних като теб на 3-я месец. Купувах си тестове за овулация и пих 3 месеца утрогестан. После сама реших да го спра за 1 месец. И точно в този месец през, който нито броих дни, нито пих лекарството си-точно тогава за моя най-голяма радост успях да забременея. За момента е нужно само да не се притесняваш излишно. Вярвам, че бебчо няма да се забави. Момичетата тук са много мили и ако имаш нужда от съвет те ще ти го дадат. Успех от мен и дано скоро се похвалиш с положителен тест.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #7 -: Август 28, 2007, 17:28:02 pm »
Благодаря ви за топлото посрещане и милите думи :balk_103:,а бихте ли ми казали какво е:утрогестан?
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
*
« Отговор #8 -: Август 28, 2007, 17:56:33 pm »
Утрогестанът всъщност е микронизиран прогестерон и се предписва при лутеална недостатъчност, за допълване на лутеалната фаза, при хабитуален аборт или при заплашващ аборт поради нисък прогестерон.
Кали, три месеца не са повод за безпокойство. Ако си до 35 години, се счита че имате проблем след едногодишни опити, ако си над 35 - след шестмесечни опити. Преди това няма смисъл да натоварваш психиката.
Отдайте се на любов с партньора ти и не го мисли. Единственото, което е хубаво да направиш са предконцепционните изледвания. Прочети тази статия. http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159
Желая ти успех!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #9 -: Август 28, 2007, 18:05:44 pm »
Ще се опитам да обясня!
Утрогестана е прогестеронов препарат. Ролята на прогестерона е следната:
След настъпване на овулацията на мястото на освободената яйцеклетка се образува така нареченото жълто тяло. То произвежда хормоните естроген и прогестерон, които подпомаган нарастването на маточната лигавица. Тя е много тъмка в началото на цикъла и с всеки изминал ден се удебелява, образувайки много гънки. Около 20-я ден от цикъла матката е готова да приеме оплодената яйцеклетка. Ако не се оплоди, яйцето не се имплантира. Тогава жълтото тяло регресира и количеството на произвежданите хормони намалява. Тази хормонална промяна предизвиква контракции на матката, което води до разрушаване на лигавицата. Това е менструацията.
Когато има оплодена яйцеклетка а лигавицата на матката е тънка(поради недостиг на прогестерон) тогава оплодената яйцеклетка те може да се захване в матката и загива. Затова много често лекарите изписват прогестеронови препарати(какъвто е Утрогестана) за да се подпомогне удебеляването на лигавицата на матката.
Дано да ти го обясних добре.
Успех!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
« Отговор #10 -: Август 28, 2007, 19:00:50 pm »
Привет Кали и от мен бъди сигурна 4е тук ще намериш много полезна информация и много приятели,аз от скоро съм тук и вси4ки сме като едно огромно семейство!!!Желая ти успех мила!!!   yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :welcome:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #11 -: Август 28, 2007, 20:16:51 pm »
 :welcome: и...късмет!!!  yahoo_17 stork-boy

*
« Отговор #12 -: Август 29, 2007, 09:18:00 am »
Благодаря на всички :grouphug:
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
« Отговор #13 -: Август 29, 2007, 18:14:45 pm »
Здравей Кали ,дано престоя ти тук е кратък .Иаз мисля че е рано да се притесняваш.Не го мисли много и ще стане.Успех ,стискам палци. :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: