0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #20 -: Август 30, 2007, 23:56:21 pm »
4етох в форума за майки, които са се срещали с здрави деца, но са ги отказали именно защото сърцето им е мъл4ало...

това вече ми звучи като латиносериал, честно. ако е истина - е безумно.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #21 -: Август 31, 2007, 00:09:31 am »
с такова впе4атление бях останала  8O :wink:
« Последна редакция: Август 31, 2007, 01:11:30 am от miori »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #22 -: Август 31, 2007, 08:40:26 am »
qwer,
много късмет от сега нататък и дано лекаря даде надежда и да си вземето бебчо в къщи.
Съжалявам,много се развълнувах и нищо не мога да кажа/напиша.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #23 -: Август 31, 2007, 08:56:29 am »
Qwer,

Имаш цялата ми подкрепа, каквото и да решиш :bighug:.
Намерихме нашето синче.
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #24 -: Август 31, 2007, 10:25:38 am »
Qwer,имаш цялата ми подкрепа, каквото и да решиш!

  Qwer,дано сърцето и разума ти изравнят везната на твоето колебание!Дано намериш верният път към решението.Успех! :hug2:
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #25 -: Август 31, 2007, 10:37:57 am »
Qwer,
аz съм била с каиШи блиzо 6 месеца ( и на мене са ги поставили на 6 месечна въzраст) и месец след като са ги свалили съм проходила.
Раzбира се при всеки е индивидуално, но искам да ти вдъхна кураж, че това не е чак такъв проблем.
Късмет!
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #26 -: Август 31, 2007, 10:41:23 am »
Qwer, направо с епросълзих като четох!Незнам каквода ти кажа, ако чувстваш че това е твоето дете действай.Няма гаранция, че ако я беше родила ти всичко щеше да е перфектно в нея.Пък и са ти казали,ч е може да се оправи.Заведи я на док и той да ти каже какво да правиш.
Жеаля успех и на двечките ви!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #27 -: Август 31, 2007, 12:32:17 pm »
Qwer, послушай Jam, д-р Алексиев е прекрасен ортопед, занимава се точно с такива проблеми, звънни му, много е отзивчив и внимателен.
Дъщерята на близък приятел имаше двустранна луксация. Стоя известно време с каиши и се оправи. Сега е невероятна фога - не можеш да я стигнеш!
На времето не е имало подходящи средства за корекция на проблема, стигало се е до примиивни средства. В момента този проблем се лекува много успешно, още повече ако е открит навреме. Не видях колко голямо е детето, но със сигурност една консултация с д-р Алексиев ще е полезна. Работи и в събота.
Успех!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #28 -: Август 31, 2007, 14:35:16 pm »
Qwer, като чета постинга ти, няма какво да се чудиш. Почти не знам дете, което да не е имало някакъв здравословен проблем. Явно вашият ще е този, ще отнеме време и много усилия, но това също е част от съдбата на родителите. Ще се справите, медицината е достатъчно напреднала, д-р Алексиев е много добър детски ортопед, също знам, че д-р Желев във Варна е гуру в областта. Приеми го като своя шанс - ако детенцето наистина е толкова малко, едва ли щяха да ви го предложат, ако беше напълно здраво. И слушай предимно сърцето си и това на мъжа до теб. Свекитата и целия останал свят не бива да влияят на толкова важно решение за твоето семейство. Желая ви късмет и скоро да има още по-добри новини от вас.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #29 -: Август 31, 2007, 21:45:21 pm »
И аз да кажа, че каквото и да решите, с вас съм!!!

Доверете се на консултацията с педиатъра/педиатрите.

Успех, Миличка! :bighug: :bighug:
Благодаря ти, Бени!







Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #30 -: Август 31, 2007, 23:44:45 pm »
Qwer, сигурна съм, че ще вземеш най-доброто решение...

Имаш и моята подкрепа...  :bighug:
Здравей, мъниче!
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #31 -: Септември 01, 2007, 08:02:08 am »
Qwer, моята племенница беше с луксация на ставата, носеше известно време такива колани и сега детето е без никакви проблеми. проходи на година и един месец някъде :)
успех ти желая и дано всичко е наред и скоро да бъдете с малката принцеса :)
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #32 -: Септември 02, 2007, 11:39:33 am »
Здравей Qwer :)
какво всъщност те притеснява? здравословният проблем на малката или нещо друго? права си - да избираш дете е ужасно, мисля че по- скоро това е проблемът, който те кара да плачеш. не ми се е налагало (засега,надявам се никога да не ми се наложи...) да изпадам в твоята ситуация. често съм си мислила обаче. ще бъдеш чудесна майка, убедена съм. не се тревожи, изборът го прави сърцето, не разумът. мисля, че ти вече знаеш какво да направиш. не е като да си "избереш" коте...
относно здравословния проблем на малката принцеска - възползвай се от правото да я прегледа лекар, който ти избереш. и мен като малка са искали да ме слагат в гипсово корито заради изкривените ми от детски рахит крака. били са буквално като скоби, баба ми милата я е било срам от мен... за щастие майка ми е отказала и са ми сложили каиши, на нейна отговорност. сега да видиш какво се казва прави крака, никой не може и да предположи за детските ми проблеми  :wink:
опитай се да успокоиш мислите и съвестта си и ще вземеш правилното решение. стискам палци  :bighug: yahoo_17
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #33 -: Септември 02, 2007, 12:18:29 pm »
 На моя брат краката му са били като буквата "О"/то човек не бива да си прави шеги с такива неща,но мама така каза/,а сега какъв висок левент е.../метър осемдесет и много/.И краката му са по-прави от моите.Сега сериозно:
 Аз имам голямо дете и знам-децата са огромна радост,но и тревога.Те не са кукли,само да им се радваме,понякога плачем и страдаме с тях.Това е да имаш дете.Мила,щом си усетила със сърцето си,че това е твоята принцеса,вземи я.Тя ще запълни живота ти.Събери кураж и помни,че ние всички тук знаем,че да си майка е трудно,но всички искаме да имаме деца.Прегръщам те!
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #34 -: Септември 02, 2007, 15:12:02 pm »
Мила qwer, нали знаеш, че и наши да са дечицата - няма гаранция, че ще са напълно здравички! Всички се молим за това, но какво, ако не са? Едва ли ще ги изоставим. Тези малки душици нямат вина за това. Важното е, че си почувствала "любовна тръпка", влечение към това детенце. За проблема - послушай момичетата и го заведи на лекар за преглед и консултация. И аз мисля, че няма лошо в това, че имаш право и на избор, все пак. Гадно е, но е по-добре да не се захващаш с нещо, за което не си сигурна, че ще ти стигнат силите след това. Това не те прави по-лош човек, не се съди прекалено строго! Прегръдки и успехи!
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #35 -: Септември 02, 2007, 16:44:22 pm »
Qwer,като четох постингите се просълзих ,искам да ти дам кураж ,мила .Мисля че щом сърцето ти дава знак че това е твоето дете значи няма грешка ,послушай го .Аз не мога да помогна с компетентен съвет ,но послушай момичетата и я заведи на лекар ,щом това е твое право .Успех ти желая ,сигурна съм че ще вземеш най правилното решение . :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #36 -: Септември 02, 2007, 16:50:06 pm »
Успех каквото и решение да вземеш.
*

    mimss

  • *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #37 -: Септември 02, 2007, 17:03:49 pm »
Qwer,
тежестта за теб на един здравословен проблем при малко дете да голяма степен зависи от личния ти опит с подобни неща. Ще ти дам пример:

При първата ми среща със социалните ме попитаха дали съм склонна да осиновя дете със страбизъм /вродено кривогледство/. Всеки незнаещ би подскочил до тавана от ужас, обаче... аз самата съм родена така, брат ми също. По линия и на двата рода няма нито един човек с зрителни проблеми. Знам как се лекува, знам също, че може и да не се излекува. И при двамата с брат ми постигнаха само козметичен ефект. Още сме си леко кривогледички /в рамките на умерения чар ;)/ и носим очила, но това не ни пречи да живеем като 100% нормални - караме коли /и камиони/, имаме много приятели, работим, четем, вършеем в интернет, влюбваме се от време на време... /и на двамата още не ни е дошла "сляпата неделя" де ;)/. Дали ще имаш смелост да се бориш с тоя проблем при детето трябва сама да прецениш. И то така, че после никога да не съжаляваш за взетото решение.

Аз съм склонна да взема дете със страбизъм.
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #38 -: Септември 03, 2007, 22:43:39 pm »
Здравейте момичета, толкова много сте мили, че незная дали мога да ви се отблагодаря. Заведох лекар, оказа се че при принцесата /а тя за мен е такава/ има друг проблем, за който не бяхме разбрали. А отделно и моята майка. Исках да ви пиша още в събота,но нямах сили. Плача вече три дни. Още в сряда започна да ме напада, не искам да ви се оплаквам, но съм много нещастна. Цяла събота ме се кара, напада, че никога не я слушам, тя ми казвала да осиновя преди години, не съм го направила, сега как ще се оправя с това дете, и още много, много обиди, боже господи на никого не ги пожелавам, да ги чуе от майка си. Аз не мога да издържа това натякване. Нямам сили. Ще откажем бебенцето. Карайте ми се и вие. Лоша съм. И заслужавам наказание. Но не мога да се преборя с майка си, а толкова я обичам
Искам само да се помолим за мъничката прелестна душица.
И друго: днес си обещах, ако някога пак ми се случи това щастие, о на никого няма да кажа и никакъв лекар няма да водя. Дано не съм ви измъчила с моите писания. Повярвайте ми много ми е тежко. Не съм силна. И все пак заслужавам да ми се карате, затова че се поддадох на майка ми и лекаря.
*
Re: Среща с дете - съвети
« Отговор #39 -: Септември 03, 2007, 23:32:34 pm »
Мила qwer, успокой се, няма за какво да ти се караме. Мога да си представя как се чувстваш и колко си объркана. Не разбирам защо майка ти те напада, но и преди години да беше решила да осиновиш няма гаранция че е нямало да ти предложат датенце с подобен проблем. Не се обвинявай, напиши ако искаш какъв се оказа другия проблем.
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 23:42:57 pm от fauna »