За да може някой да те лекува чрез рейки.по-добре разучи първо характера му.
1.Попрочети малко по тая тема и задай някои въпроси-ако успее да ти отоговори правилно -значи е добър специалист.
2.Ако е някоя алчна или озлобена личност,няма смисъл да ходиш.
3.Ако въпросната личност успее да ти спечели доверието,мисли си позитивни неща,не спирай лечението си с другите медикаменти.
Аз се занимавам вече 3 години с "безопасна" китайска медицина(без акупунктура) и въпреки че съм наясно със силата й,вярвам,че най-добрите резултати се постигат при съвместното лечение-комбинация от стандартно и нетрадиционните методи.
Не се занимавам с рейки,защото знам че все още не съм подготвена за това-за да се захванеш с нещо подобно-трябва да си смирен и да контролираш емоциите-"да мислиш позитивно,да не допускаш отчаянието в себе си,да си сдържан в радостта си и да не си озлобен в нещастието си".А аз с моя темперамент съчетан със зодията ми (Овен),не ставам за това.
А иначе у нас има много печалбари,които се възползват от незнанието и наивността на хората.И не вярвам,че може да ти се действа от разстояние.Ако примерно лечителят има по 7 различни пациента дневно,как ще ги запомни и как ще разбере в кой момент на кого да изпрати необходимата положителна енергия?