0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Фолиева киселина
« Отговор #20 -: Октомври 05, 2007, 17:15:48 pm »
Да и аз така четох, че всъщност не може да се натрупва и много лесно се разгражда ото организма и затова се препоръчва редовното и приемане.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #21 -: Октомври 18, 2007, 14:53:32 pm »
здр.момичета,бихте ли ми казали постоянно ли се пие фолиевата киселина,има ли периодна почивка,азя пия около година,зашото правим опити за бебче и знам че трябва да я пия:)
*
« Отговор #22 -: Октомври 18, 2007, 14:59:58 pm »
Можеш да я пиеш с години, няма проблем. Излишното количество се изхвърля с урината.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #23 -: Октомври 18, 2007, 18:32:05 pm »
Aз я пия от около 3 месеца и се чувствам добре.Не бях чувала че излишното се изхвърля с орината ама ето че сега вече знам :) за което мерси White :) Още едно полезно нещо за нас  :wink:
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #24 -: Октомври 18, 2007, 19:25:52 pm »
White, има ли значение на коя фирма е фолиевата киселина? И има ли някаква разлика в състава или пък някоя да е с подобрена формула спрямо останалите?Аз пия от една година Folacid.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #25 -: Октомври 19, 2007, 16:14:56 pm »
Аз я пия редовно от 6 месеца и не виждам някаква промяна, знам, че е полезна за узряването на яйцеклетката
*
« Отговор #26 -: Октомври 20, 2007, 19:43:26 pm »
Някой има ли информация дали се е появила ф. к-на от 4 мг както беше преди Неофолик форте?Аз трябва да пия такава доза и преди ми беше много удобно да си я набавям само с 1 таблетка.
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
« Отговор #27 -: Октомври 21, 2007, 14:09:31 pm »
а някой знае ли дали от фолиевата се пълнее?
« Отговор #28 -: Октомври 21, 2007, 14:13:17 pm »
а някой знае ли дали от фолиевата се пълнее?
При мен няма странични ефекти, а я пия от години.
Но и да имаше, пак щях да я пия, като знам че за добро, независимо че пълнея :)
« Отговор #29 -: Октомври 21, 2007, 17:19:42 pm »
разбира се ,че и аз я пия вече близо 2 години с малки прекъсвания,но се питам от дуфастона или от фолиевата пълнея и май се оказа,че и от двете
*
« Отговор #30 -: Октомври 21, 2007, 18:09:51 pm »
по скоро е от дуфастона
« Отговор #31 -: Октомври 21, 2007, 20:30:48 pm »
по скоро е от дуфастона
Точно :)
« Отговор #32 -: Октомври 21, 2007, 22:37:21 pm »
Някой има ли информация дали се е появила ф. к-на от 4 мг както беше преди Неофолик форте?Аз трябва да пия такава доза и преди ми беше много удобно да си я набавям само с 1 таблетка.
Ами аз в момента пия NEOPHOLIC-0.4mg.,в кутийката са 90 таблетки-4.48лв.ве4е 6 месеца си я пия и се 4увствам добре!Не съм имала проблем да я намирам!
*
« Отговор #33 -: Октомври 22, 2007, 00:38:23 am »
Аз лично не съм виждала от 1 година Неофолик Форте. Знам, че на някои момичета им пращат от чужбина фолиева от 5 мг.
*
« Отговор #34 -: Октомври 22, 2007, 12:54:23 pm »
Натали, по-назад в темата бях писала, че е най-добре фолиевата да е в блистерна опаковка. Засега такава на нашия пазар е само Неофолик/Неофолик мета.
Аз лично пия Мета, защото пише, че е с подобрена формула. По-точно е разградена фолиева киселина до продукта, който се усвоява най-пълно от организма.
За високата доза 4-5 мг не знам, дали има нещо на пазара.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #35 -: Октомври 22, 2007, 18:34:12 pm »
Благодаря за отговорите,макар че това,че няма разфасовка от 4 мг никак не ме радва!Вики,Неофолик е от о,4 мг,а преди имаше Неофолик форте от 4мг.А на блистери е и тази на Биомеда-10 блистера,общо 100 таблетки на цена около 3 лв.Неофолик Мета е доста по-скъпа-над 10 лв.Аз си направих генетично изследване дали имам дефект при усвояването на ф. к-на \това,за което се обяснява в листовката на Неофолик Мета\и резултатът е ,че нямам.В такъв случай е излишно да пия Мета и реших да мина на по-евтин вариант-защото пия 3х2,а реално за да достигна дозата от 4 мг трябва дори да пия по 10 таблетки от 0,4 мг.Е-е-е,много дълго стана,извинявам се!
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #36 -: Октомври 22, 2007, 22:01:37 pm »
Натали, по-назад в темата бях писала, че е най-добре фолиевата да е в блистерна опаковка. Засега такава на нашия пазар е само Неофолик/Неофолик мета.
Аз лично пия Мета, защото пише, че е с подобрена формула. По-точно е разградена фолиева киселина до продукта, който се усвоява най-пълно от организма.
За високата доза 4-5 мг не знам, дали има нещо на пазара.
Благодаря ти, White. Следващият път и аз ще си купя такава.
« Отговор #37 -: Ноември 22, 2007, 08:35:38 am »
Аз не смятам, че от фолиевата се напълнява, но от дуфастона със сигурност. Явно все пак фолиевата киселина е полезна не само при забременяване и настъпила бременност, защото напоследък в много хранителни продукти я добавят -сухи млека, разтворими напитки, зърнени закуски...сигурно скоро ще започнат да слагат и в шоколадите  :lol:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #38 -: Ноември 22, 2007, 22:09:34 pm »
И аз смятам,че килцата в повече,не са от фолиевата к-на.Незнам дали има значение самата опаковка,това се определя от това дали медикамента е фото-чуствителен.Всички знаем за Vit.С,дори и самите кремове,който го съдържат,потъмняват около отвора на кутията или тубата.
Аз последният път си купих Folic acid на GNC(USA).Не е зле 100t за около 5 и нещо,400mcg.
Общо взето пия докато ми свърши опаковката,а след това продължавам като се сетя,т.е.хич не съм редовна!! :oops:
*
« Отговор #39 -: Януари 06, 2008, 21:26:29 pm »
Като по вещи в тази сфера искам да ви попитам тази фолиева кисилина в аптеките без рецепти дават ли я , и трябва ли да се съветвам с доктор за да я пия при положение че с мъжът ми ще правим първи опитиза бебок :D ylinfant