0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Молебен за моми4етата от За4атие/вклю4ете се!
« Отговор #20 -: Август 19, 2007, 01:06:21 am »
Моми4ета,сега пък вие ме просълзявате.Ни6то кой знае какво не съм направила,нормално 4ове6ко отно6ение.Може ли да види6 4е на някой му е тежко,и да не опита6 да му помогне6?Мисля 4е всяка от вас би направила съ6тото.Важното е да подкрепяме другия,когато тръгне да пада.Много моми4ета ми писаха,надявам се и о6те да пи6ат и се надявам на много 4удеса.Дори и на малък брой моми4ета да помогне молебена,пак е не6то.Давайте сила и надежда на когото можете,помагайте с каквото можете и бъдете добри.Господ вси4ко вижда и на всеки се отпла6та според делата.Не винаги разбираме замисъла му,но такъв винаги има.Успех,моми4ета и бъдете добри,много е лесно.
Jingle_bell,може6,но 6те ти поговоря и за кръ6таването някой път,но не сега. :D
*
« Отговор #21 -: Август 19, 2007, 01:07:52 am »
Багодаря ти tinkito, и двамата с мъжа ми сме трогнати от добротата ти.
 И ние се присъединяваме. 
« Отговор #22 -: Август 19, 2007, 01:29:07 am »
Мисля 4е днес вси4ки полу4ихме много полезен урок,и нау4ихме колко са важни вярата и надеждата.Не позволявайте на никой и на ни6то да ви ги отнемат.Мисля съ6то и 4е тази ве4ер вси4ки 6те си легнем малко по-добри.Отли4но на4ало,нали?И така,малко по малко,подкрепяйки се,бавно 6те се придвижваме напред,докато всяка открие своята светлина в тунела.Аз няма да ви изоставя,и искам да знаете,4е винаги 6те съм насре6та,когато и да имате нужда,и в моменти на от4аяние,и в моменти на радост,винаги се обръ6тайте към мен.С каквото мога,6те помагам,колкото и да е мъни4ко.Лека ве4ер на вси4ки.
« Отговор #23 -: Август 19, 2007, 05:45:10 am »
  Тинкито, заразно добра си!  :P Чесно казано,преди време се молех много,всяка вечер преди да заспя.Понякога са ми се случвали лоши неща и съм се молила да се случи нещо и на сутринта всичко да е ок.Кълна се ,че наистина са ставали чудеса!Напоследък не знам защо,не ми върви,но продължавам да вярвам .Нека Бог ,бъде с нас!
*
« Отговор #24 -: Август 19, 2007, 08:34:11 am »
Благодаря ти Tinkito,идеята ти е чудесна!
И аз се присъединявам.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #25 -: Август 19, 2007, 08:43:03 am »
Тинкито, ще ти изпратя на лична бележка името на едно момиче, което преди пишеше тук и което имаше много проблеми - Кафе. Тя много ни липсва, на всички нейни приятели! Надявам се, че е добре и че всичко с нея е наред! Моля се, да успее и тя и мъжа й да са добре, защото отдавна нямаме новини от нея!
Кафенце, където и да си, каквото и да се случва с теб - липсваш ни много и много искаме да успееш!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #26 -: Август 19, 2007, 11:38:15 am »
Моми4ета,много съм доволна 4е много хора се вклю4ват,полу4авам съоб6тения през цялото време.Вярвам 4е 6те стане един доста силен молебен.Дано о6те пове4е да видят темата и се запи6ат!
« Отговор #27 -: Август 19, 2007, 12:27:29 pm »
 :bighug:
*
« Отговор #28 -: Август 19, 2007, 12:37:13 pm »
Благодаря ти! :bighug:
« Отговор #29 -: Август 19, 2007, 13:20:25 pm »
Много хубава тема.Любов в сърцата,и мир в душата на всички семейства тръгнали по този път.Успех на всички нас.
« Отговор #30 -: Август 19, 2007, 13:45:09 pm »
Тиникито , възхитена съм от идеята ти!
В момент , когато нямам вяра ,
когато се чувствам изоставена от всички свише ,
 когато  силата на вярата ми се е превърнала в сила на отричане ,
 когато сърдита заобикалям църквите и не искам да чувам празничния звън на камбаните ,когато спрях да се моля....
от твоите думи избликнаха сълзи в очите ми!
Благодаря ти за тях!
« Отговор #31 -: Август 19, 2007, 15:04:01 pm »
Ефир4е,така ме раз4увстваха думите ти.Много се надявам да успее6,ама наистина много.6те се моля за тебе с цялото си сърце,и за вси4ки 6те се моля.Много ми се иска да запо4нем да бъдем по-малко егоисти4ни,и да се молим не само за себе си,а и за други нуждае6ти се,които не са ни роднини или приятели,а просто близки по съдба,но да се молим с цялото си сърце,а не лицемерно.Вярвам 4е когато се моли6 за някой друг по този на4ин,без да търси6 облага за себе си,молитвата 6те има най-голяма сила,и Господ не само 6те ни 4уе,а и 6те ни възнагради за добрината ни.Бъдете добри4ки,и много 6тастие ви желая.Ефир4е,не се отказвай от вярата си за ни6то на света!
*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #32 -: Август 19, 2007, 18:48:17 pm »
Тинкито,ти ми върна вярата,че все още има  добри и благородни хора!Бъди благословена!Благодаря ти!
« Отговор #33 -: Август 19, 2007, 19:58:49 pm »
Благодарим ти Тинкито :bighug: :bighug:
Нека Бог чуе молитвите ни!

« Отговор #34 -: Август 19, 2007, 20:50:53 pm »
Сега изпратих ли4но съоб6тение на едно от моми4етата,което ме пита6е за поста,но ми хрумна 4е може би е добре вси4ки да го про4етете,за това paste-вам 4аст от съоб6тението и тук.
Според Йеромонах Висарион,добре е поста ни да бъде строг в сряда и петък,както и на определени празници (вземи си от църквата църковен календар,ако ре6и6 да ги следи6 строго.При строгия пост може6! да употребява6 олио(монаси,монахини,све6тенници Не употребяват и олио).Ако си ре6и6,може6 да пости6 строго например седмица,или три дни дори.Не мисля 4е е много уда4но да пости6 строго дълго време,то4но когато опитва6 да за4ене6,от гледна то4ка на това 4е са ти нужни определени хранителни ве6тества.Но ти си преценява6.Може да бъде преди,или след молебена,когато и колкото ре6и6.Да ре4ем си избрала строг пост за три дни.Нека поста ти не бъде свързан единствено с храната.През тези 3 дни,разми6лявай какво си сгре6ила,какво може6 да поправи6 в поведението си,прави добро,посвети тези дни на духовното.Хубаво е и да си се моли6,може с твои думи,наум,на глас,както се 4увства6 удобно,но се моли искрено.Ако ре6и6,може6 да изпълни6 и следва6тата стъпка-да се изповяда6 и да вземе6 при4астие.Изповедта не е стра6на.Отива6 в църквата,след като си постила да кажем 3-те дни и разми6лявала,и пита6 жената която продава све6тите при кой све6теник може да се изповяда6.Ако се изповядва6 за първи път,той ти задава въпроси,например лъгала ли си,крала ли си и т.н.Накрая ти 4ете молитви4ка,и ти казва кога да отиде6 да вземе6 при4астие,това най-4есто се прави на първата сутре6на литургия след изповедта.След като вземе6 при4астие,се 4увства6 странно пре4истен и лек и сяка6 крила са ти поникнали.Може6 и да си вземе6 осветено кръст4е,или иконка,не6то което да те пази.
Относно обета,нека да е не6то,което да бъде малка жертва от ва6а страна.Например 3-дневния пост е малка жертва,да не пу6и6 3 дни е малка жертва :oops:,или потърсете в сърцето си,вие най-добре си знаете какво за вас е жертва.Но никога не казвайте 'Боже,обе6тавам да не пу6а' например,за6тото е голям грях ако си го нару6ите.Казвайте,'Боже,обе6тавам да опитам да не пу6а'(какво пък се заядох с това пу6ене  :)).Добре е да си дадете обет,и да го съ4етаете с кратък пост.А най-добре е обет,пост,изповед,при4астие.Най-добре е относително казано,то за вас си е най-добре,усе6тането след при4астие е невероятно.
Моми4ета,ако ви интересува,и имате въпроси,не се притеснявайте да ми ги зададете,ако искате във форума,или на ли4но съоб6тение,както ви е удобно.
« Отговор #35 -: Август 19, 2007, 21:14:00 pm »
Моми4ета,сетих се да допълня не6то.Вси4ко това-и поста и обета не е задължително,а е пожелание.Съвсем не е лесно да ре6и6 да промени6 живота си и да отвори6 сърцето си за Бога,и в никакъв слу4ай не бива да се стига до крайности,нито да се самоби4ува6,ако не успява6 да следва6 вси4ки църковни правила.Успяват хората,които са се посветили на това,ние,простосмъртните,4есто гре6им.Но ако сте си ре6или да отвоеите нова страница,правете го постепенно,но последователно.Не се нахвърляйте бързо и наведнъж,за6тото съ6то толкова бързо и наведнъж 6те се откажете.Днес мъни4ко,другата седмица мъни4ко и така,лека полека 6те се полу4и.В църквата има много книжки,жития,и хора,които винаги 6те дадат съвет,ако имате нужда от такъв.Нормално е и не вси4ки све6теници да ви допадат.
Стига толкова засега,за6тото май малко прекалих :oops:
« Отговор #36 -: Август 20, 2007, 09:09:28 am »
tinkito,
Благодаря миличка  :)
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #37 -: Август 20, 2007, 09:27:34 am »
Бях на гости на село и сега чак видам темата - благодаря ти Тинки! Май и аз съм от ревливите и докато четох ми се насълзиха очите пак. Уж си писала неща, които ги знам и които съм правила, но не знам защо така ми подейства тази тема. Май ми идва в повечко напрежението :)
В другата тема - за какво се молим ви писах за съня си, но продължиха знаменията - видях падаща звезда - и друг път съм виждала, но тази беше невероятно красива! Не знам дали сънят ми, това със звездата... дано не се самозаблуждавам, че са знамения, че ще се случи най-накрая мъничкото чудо в семейството ни. Моля се, но не смея да се надявам - прекалено много време надеждите ми остават напразни.
Тинки, на ЛС ще ти изпратя сега имената ни с моето слънце :balk_21: Пиши тук часът и датата на молебена, за да се присъединим всички към него - колкото повече хора се молят за едно и също нещо, толкова по-добре.

*
« Отговор #38 -: Август 20, 2007, 11:11:15 am »
Мисля, че всички имаме нужда от вяра и надежда, защото в борбата си малко или много всички сме се отчайвали. А без надежда е трудно човек да се справи с болката. От доста дълго време не съм вярвала в нищо. Но след като прочетох публикациите, някакси се заразих от вашата вяра. Благодаря Ви!
« Отговор #39 -: Август 20, 2007, 11:49:26 am »
Тинкито, ти си човек с голяма душа!
Благодарим ти!

Бъдете добри и не губете кураж! :)