0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ИКСИ - колко се чака и колко струва
« -: Август 14, 2007, 19:42:36 pm »
Здравейте!

Бих искала да ви попитам колко се чака за ИКСИ в България, ако се прави по линия на здравната каса и съответно в частна клиника. Какви са цените в единия и другия случай? Предварително благодаря на всички за отговорите и успех по пътя на мечтаните чеда!
*
Re: ИКСИ - колко се чака и колко струва
« Отговор #1 -: Август 14, 2007, 21:25:36 pm »
Разгледай тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=8.0
ще намериш отговори на всичките си въпроси.

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
« Отговор #2 -: Август 14, 2007, 21:30:59 pm »
Събираш куп документи и изследвания. В сайта на НЗОК ще ги видиш какви са и във форума на много места са изброени.
Чакаш да стане февруари месец, защото по това време стартира приема на документи по програмата. В момента приемът на документи е спрян, поради достигане на финансовата обезпеченост.
Подаваш, чакаш, чакаш, чакаш да ти дойде одобрението. Аз подадох в първия ден на приема на документи и одобрението ми дойде след месец. От касата ти дават протоколи за лекарства за стимулация на стойност около 1500 лв и в това се изчерпва тяхната помощ.
Вие си поемате разходите за евентуалните допълнителни лекарства, защото в повечето случаи тези от касата са недостатъчни /аз реагирах трудно и се наложи да доплатим за лекарства 800 лв./.
Вие си поемате цената на самата процедура /стимулация, уз прегледи, пункция,трансфер/. В различните клиники цените варират в границите 2000-3000 лв.
Цената на опита силно зависи от количеството медикаменти, изразходвани при стимулацията. Варира от 4000-6000,а при тежки стимулации и до 8000.
От тези суми, ако сте по каса можете да спестите ориентировъчно 1500.
« Отговор #3 -: Август 22, 2007, 16:32:35 pm »
От касата ти дават протоколи за лекарства за стимулация на стойност около 1500 лв и в това се изчерпва тяхната помощ.
Само едно допълнение - тази година бяха 1500 лева, за догодина все още нищо не се знае.
Не забравяйте, че всичко относно Ин-Витро/ИКСИ процедурите е година за година, не се знае догодина какво ще бъде.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #4 -: Август 22, 2007, 19:13:00 pm »
Искам да се извиня предварително, ако на някой му се стори глупав въпросът ми, но все още не съм започнала да проучвам нещата за ИКСИ, тъй като за момента имаме само една много лоша спермограма и тепърва започваме изследвания. Но, ако и ние стигнем до там,

Има ли изрично изискване (от касата) двойката да има сключен граждански брак?

За нас това е важно, тъй като не сме женени и за момента не го планираме.
*
« Отговор #5 -: Август 22, 2007, 19:16:02 pm »

Има ли изрично изискване (от касата) двойката да има сключен граждански брак?

За нас това е важно, тъй като не сме женени и за момента не го планираме.

Категорично - не!
Имам приятели, които нямат сключен брак, а вече си взеха лекарствата от здравна каса.
 :balk_602:
*
« Отговор #6 -: Август 22, 2007, 21:05:30 pm »
Не впрягай каруцата пред коня. Една лоша спермограма абсолютно нищо не означава. Може да е била направена в неподходящ момент или от неподходящи хора. Трябват ти няколко спермограми от специализирани клиники за да си сигурна, че сте за ИКСИ. Направете консултация с уролог и чак тогава мислете за каквото и да е действие. ИКСИ не е нещо към което се подхожда с лека ръка. Аз съм правила 2 опита и мога да ти кажа, че си е живо "изнасилване" на женското тяло влачещо след себе си последствия.

« Отговор #7 -: Август 23, 2007, 15:34:37 pm »
Не впрягай каруцата пред коня. Една лоша спермограма абсолютно нищо не означава. Може да е била направена в неподходящ момент или от неподходящи хора. Трябват ти няколко спермограми от специализирани клиники за да си сигурна, че сте за ИКСИ. Направете консултация с уролог и чак тогава мислете за каквото и да е действие.
Ами спермограмата е правена в клиниката на Щерев и заключението е Азооспермия. Ходихме на андролог, наясно сме, че положението е сериозно  :(. Естествено, преди каквото и да било действие оттук нататък ще направим втора спермограма (чакаме да мине интервала от 1 месец между двете), а след това, ако се наложи, всичко, което е нужно, ако се стигне до там... но някак не ми се искаше да се женя насила  :oops:
Благодаря за бързите отговори  :)