Събираш куп документи и изследвания. В сайта на НЗОК ще ги видиш какви са и във форума на много места са изброени.
Чакаш да стане февруари месец, защото по това време стартира приема на документи по програмата. В момента приемът на документи е спрян, поради достигане на финансовата обезпеченост.
Подаваш, чакаш, чакаш, чакаш да ти дойде одобрението. Аз подадох в първия ден на приема на документи и одобрението ми дойде след месец. От касата ти дават протоколи за лекарства за стимулация на стойност около 1500 лв и в това се изчерпва тяхната помощ.
Вие си поемате разходите за евентуалните допълнителни лекарства, защото в повечето случаи тези от касата са недостатъчни /аз реагирах трудно и се наложи да доплатим за лекарства 800 лв./.
Вие си поемате цената на самата процедура /стимулация, уз прегледи, пункция,трансфер/. В различните клиники цените варират в границите 2000-3000 лв.
Цената на опита силно зависи от количеството медикаменти, изразходвани при стимулацията. Варира от 4000-6000,а при тежки стимулации и до 8000.
От тези суми, ако сте по каса можете да спестите ориентировъчно 1500.