0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Майките ви вълнуват ли се наравно с вас, а свекървите?
« Отговор #80 -: Септември 18, 2007, 11:27:37 am »
Ох, Лиде, много ми стана мъчно в какъв абсурд трябва да живеете със семейството си :( С малко детенце, което кърмиш и ти е нужно толкова спокойствие...
Не знам какъв съвет да дам, но ми се струва, че такъв тип хора няма да се променят, те самите едва ли имат желание за промяна.
Дано скоро намерите начин да излезете от тази ситуация и заживеете нормално.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #81 -: Септември 18, 2007, 11:45:47 am »
Лиде, в тази ситуация трудно се дава съвет. При мен нещата са почти същите, с тази разлика че аз само веднъж съм позволила на свекърва си да ми крещи и тя повече не повтори. От тогава с нея не разговаряме, не си ходим на гости, не се срещаме. При нас за късмет голямото разстояние има също значение. Въпреки това, мога само да те посъветвам - като дойдат пак, вземай си детето и излизай от в къщи. Не стой там, не чакай да започнат скандала. Просто се махай. Не си заслужава нито нервите, нито стреса. А и детето няма да страда. Ако искат да виждат малката, просто кажи, че ако не се променят няма да им я даваш да я виждат и че един ден ще умрат като кучета сами в старчески дом. Не говори с тях, подкрепяй мъжа си колкото можеш и се обичайте. И на мен ми е жал за моя мъж, защото той страда от всичко, но няма как. Не можем да ги променим. Те не искат да разберат, че пречат на децата си и ги правят нещастни. Жалко е, но нямаме друг изход.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #82 -: Септември 18, 2007, 13:09:12 pm »
  Направо им се чудя как не им идва на акъла,че няма да са вечно млади,и че един ден така или иначе пак на нашите ръце ще паднат!
« Отговор #83 -: Септември 18, 2007, 14:32:53 pm »
Лиде, мила ... направо като те четох, ми настръхна косата.... Истината е, че и аз с моята ССССССССвекървещица  :wink: имах търкания на тема имоти, и то още преди с милото да тръгнем сериозно (бяхме у тях, тя се беше разкрещяла, че съм такава и онакава /няма да пиша епитетите, че са супер грозни/, и че искам на милото да му взема апартамента), но за щастие милото я отряза още тогава.
Резултат - те не знаеха, че ще подписваме, леко затоплихме отношенията, но все още се виждаме само по Коледа и Великден  :lol: (малейй, че кефффф)  :lol:
И както и нашите и ссссссссссссвекърите живеят в София, така ние с милото сме под наем - далече и от едните и от другите... И винаги съм си мислила, че това е най-доброто решение, всяко семейство да е само за себе си, самостоятелно, да не му се бъркат....

Та мисълта ми беше - нямате ли възможност да излезете на квартира?

Иначе, на такива хора, с такива дребнособственически еснафски инстинкти, няма как да въздействаш за съжаление...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #84 -: Септември 18, 2007, 20:53:20 pm »
Аз искам да изляза на квартира. Винаги съм искала, но мъжа ми е против. Когато влязахме в къщата тя беше купчина тухли. Изтеглихме кредити които ще връщаме още три години за да я оправим. Сега наем от 300 лв е непосилен за нас, при полужение че връщаме още 300 на банката :?. Много ни става. Ще го оставя още малко да видим дали ще се оправи с тях. Той така иска, ще се съглася с него. Но непрекъснато мисля и търся варянт да се изнесем някъде.
Днес пак свекърва ми дойде, пак съска и мрънка на мъжа ми как прекалено много ме боготворял а аз нищо не съм заслужавала и тех грам не уважавал. На човека взе че му писна и се развика. Каза и че брат му ги реже и крещи по тях, затова му треперят и го уважават , а той горкия поне се държи добре все им е крив. Попита я направо какво иска, да се разведем и да ме изгони ли? Тя като седна да вика: о, не не, как така можеш да говориш, искам само жена ти да ме уважава. Тогава той и каза че това не е начина и само влошава нещата. Тя пак се връцна и си тръгна. И пак горкия се ядосва цял ден. Усещам как започвам да се газирам вече, то и моето търпение си има граници. И скоро време ще има експлозия, ще се чуе да знаете  :lol: :bonk: :bonk: :bonk:
Очаквайте продължение  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #85 -: Септември 18, 2007, 21:04:03 pm »
Скъпа щом мъжлето ти е с теб-значи нищо не е изгубено.Именно в  трудни  ситуации се разбира дали си заслужава да бъде някой до теб и да разчиташ на него. Вярно и на тях не им е лесно да лавират м/у двата бряга..но в разговорите е истината.Мисля че тя го прави от безсилие.Приеми я такава каквато е важното е вие заедно  да извървите пътя по който сте тръгнали :bighug:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

lidia

• 2959
« Отговор #86 -: Септември 20, 2007, 11:05:22 am »
Момичета, снощи се появи свекър ми. Аз бях решила да прекъсна всякакъв контакт с тези хора, но ме хвана на тясно в кухнята :). Още щом започна да ми чете лекции по възпитания седнах и му казах направо, че аз не съм идиот и предостатъчно търпях. Последната капка съпругата му я сложи и никога няма да забравя. Казах му че ще потдържам с него служебни отношения, колкото да не тормозя сина му и детето си. Но когато става въпрос за съпругата му, просто да не иска нищо от мен. Достатъчно е че изобщо я допускам до детето си и съм още тук. Затова пак трябва да е благодарен на сина си. Той седна да я защитава, но го спрях. каквото тя чувства и има да ми каже ми го каза. Аз я чух и повече не желая да я слушам. Дори не него ами папата да ми докара тук. Разговора мина в спокоен тон, без викове. Мисля че човека ме разбра. дано се примирят най-накрая че сина и е женен и гледа и уважава семейството си. Той ни помоли да останем в къщата и каза че тя е на мъжа ми и никой няма право да ни говори така. Незнаел защо жена му така е побесняла. Повече нямало да се повтори. Не мога да ги разбера тези хора. Дано се приключи вече са това. Склонна съм да вярвам в доброто и разума, дано пак да не падна по гръб. :?Прегръщам ви.
« Последна редакция: Септември 20, 2007, 11:09:20 am от lidia »
*
« Отговор #87 -: Септември 20, 2007, 12:03:55 pm »
Браво,Лидия,много се радвам,че нещата са се развили така!Хубаво е ,че сте се разбрали в прав текст,без излишни емоции.Дано нещата да се нормализират и поне да поддържате едни относително нормални отношения.
*
« Отговор #88 -: Септември 21, 2007, 21:03:55 pm »
Лиде, и аз много се радвам, че нещата при теб се развиват по този начин! Според мен проблемите се решават като се говори за тях още в самото начало, иначе като мине време се затлачват и шанса от разбиране и сдобряване намалява. Познавам доста хора развалили си по такъв начин роднински и приятелски отношения. Добре, че сте постъпили интелигентно и сте се разбрали на кой какво му тежи.
 :bighug:
*

lidia

• 2959
« Отговор #89 -: Септември 24, 2007, 22:26:26 pm »
 :bighug: Момичета не отварях темата да не се ядосвам вече. Прегръщам ви силно.
Бори :bighug: