0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

помогнете ми за изследванията ми!
« -: Август 14, 2007, 13:29:14 pm »
От малък град съм и имам записан час за специалист-генеколог чак за м. октомври!Междувременно моята генеколожка ми пусна хормонални изследвания на 3 ден от м. , но не съм много сигурна , че компетентно ще ги разчете, а ми е трудно да чакам да м. октомври!Моля Ви изкажете мнение за резултатите ми:
FSH 5.8 /2.50 - 10.20/
LH 2.01 /1.9- 12.5/
ESTR. 154.6 /131 - 606/
PROLAKTIN 344.64 /59.30 - 619/
PROGEST. 2.88 /0.48 - 4.45/

Благодаря Ви предварително!
Re: помогнете ми за изследванията ми!
« Отговор #1 -: Август 14, 2007, 14:36:42 pm »
Всичко е в норма  :D

lb2f
« Отговор #2 -: Август 14, 2007, 14:47:11 pm »
Пия Дуфастон повече от година , иначе въобще нямам М.А от 6 месеца работим по въпроса за потомството и нищо не се получава! :(
« Отговор #3 -: Август 14, 2007, 14:48:35 pm »
Съотношението FSH/LH  трябва да е 1.  С проследяване и евентуално отново изследване лекарят ти ще определи на какво се дължи при теб отколконението от нормата.
« Отговор #4 -: Август 14, 2007, 15:55:45 pm »
Не изглеждат зле, тестостерон пусна ли?
« Отговор #5 -: Август 14, 2007, 20:14:00 pm »
Пия Дуфастон повече от година , иначе въобще нямам М.А от 6 месеца работим по въпроса за потомството и нищо не се получава! :(
Направи фоликулометрия, за да видиш дали има овулация,наличието на цикъл не гарантива овулация. Съотношението ЛХ/ФСХ е малко притеснително.
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 21:10:21 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #6 -: Август 28, 2007, 15:13:47 pm »
Да пусна и аз  моите първи хормони:
FSH - 6.11 ref 4-13
LH - 8.51 ref 2-16
Estradiol - 84, ref 39-189
Док. каза че са в норма, и все пак чета по форума и насам натам, че Lh/FSH трябва да е 1, а при мен не е.
Сега чакам да дойде 22 ден от МЦ за да правя останалите. Само дето при мен проблема явно си същесвува, защото получавам някакво розово зацапване, а имам доста до новия цикъл  :?
Дайте съвет, моля  :oops:
« Отговор #7 -: Август 31, 2007, 08:55:35 am »
Тъй като много често се коментира съотношението на LH:FSH може ли да пуснете линк или цитат на професионално мнение по въпроса.
На мен лекари са ми казвали че съотношение приблизително 1:2 се счита за най-добро, а коментарите в сайта са за 1:1.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
« Отговор #8 -: Август 31, 2007, 09:47:38 am »
"FSH, LH и сътношението LH/FSH – в кръвна проба, взета на 3-7 ден от началото на менструалното кървене. Обикновено има покачване на нивото на LH и повишено сътношение LH/FSH. Нормално то е около 1. При СПЯ достига стойности над 1,5. Трябва да се знае, че не винаги при СПЯ съотношението LH/FSH е променено. Въпреки това, стойност над 2 се приема за важен белег в полза на диагнозата."
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=17
« Отговор #9 -: Август 31, 2007, 12:12:56 pm »
"FSH, LH и сътношението LH/FSH – в кръвна проба, взета на 3-7 ден от началото на менструалното кървене. Обикновено има покачване на нивото на LH и повишено сътношение LH/FSH. Нормално то е около 1. При СПЯ достига стойности над 1,5. Трябва да се знае, че не винаги при СПЯ съотношението LH/FSH е променено. Въпреки това, стойност над 2 се приема за важен белег в полза на диагнозата."

Тоест, ако LH е 3 а FSH е 6 се води съотношение 1:2. Правилно ли го разбирам?
Благодаря за препратката.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
« Отговор #10 -: Август 31, 2007, 13:12:42 pm »
Математически погледнато това не е вярно.Ще бъде,ако референтните стойности са едни и същи.А дали рефер.ст-ти се взимат в предвит като се казва 1:1 или някакво друго отношени,това бих искала да разбера.Моля,ако някой знае да каже.
« Отговор #11 -: Август 31, 2007, 15:39:51 pm »

Така, както аз го разбирам, съотношението е 0.5
« Отговор #12 -: Септември 02, 2007, 21:17:07 pm »
Математически погледнато това не е вярно.Ще бъде,ако референтните стойности са едни и същи.А дали рефер.ст-ти се взимат в предвит като се казва 1:1 или някакво друго отношени,това бих искала да разбера.Моля,ако някой знае да каже.
Както казва един чудесен специалист, медицината не е математика, 1,5 чудесно съотношение, до 1:2 и това няма нищо онщо със самите референтни стойности, както и нормата за Е2 може да е 100 и н'ам си колко, но ако е на е над 50 на 2-3 ден, инвитро процедура не стартира.
Моят лекар има също изискване пролактина да се пусне в един ден с ФСХ, прогестерон се пуска след доказана овулация 7 дни след нея, а не просто на 21-22 ден от цикъла.
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 21:21:31 pm от Ledena_luna »
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]