0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос
« -: Август 12, 2007, 15:52:35 pm »
Здравейте.Искам да ви попитам; каква трябва да бъде големината на фоликула за да стане оплождането?Април месец при лапароскопия единият ми яй4ник е фенестриран,защото само тои правеше големи фоликули.ДА ама се оказа 4е то4но тази тръба е запушена.Лявата пропуска и след лапарото  в левият яй4ник се образува фоликул голям 18 мм.Правих фоликулометрия и се оказа 4е се е спукал,а не забременях.
И още един въпрос-декември в Май4ин дом ми направиха неуспешен опит за лапаро,но докторът каза 4е имам дебела коремна стена.Възможно ли е да не стане?
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Въпрос
« Отговор #1 -: Август 12, 2007, 16:09:27 pm »
Около 17-19 мм – това е нормалната големина на фоликул, годен за оплождане. :D

По въпроса  .... неуспешен опит за лапаро....чувала съм че при много дебела коремна стена ,може да се окаже проблем,това се получава при хора с доста наднормено тегло.
*
« Отговор #2 -: Август 12, 2007, 16:47:58 pm »
Мойто не е чак толкова наднормено.Висока съм 1.64 и при първата лапаро бях 75 кг,а при втората 70 кг.Разликата не е толкова голяма.Сега ве4е съм 63 кг.И защо не е настъпило оплождане след като е сигурно 4е тръбата пропуска и 4е то4но там фоликула се е спукал? Забравих да спомена че успешната лапаро я направих в клиниката на Д-ор Мазнеикова.Пак там си правих и цветната снимка под пълна упоика и съм много доволна от вси4ко с изключение на цените.Но си заслужаваше
*
« Отговор #3 -: Август 12, 2007, 17:27:51 pm »
Чела съм, че вероятността да стане оплождане, когато всичко е наред и секс се прави по време на овулация е само 25%. Не винаги става от първия път. Успех.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Август 13, 2007, 08:16:16 am »
Цитат
И защо не е настъпило оплождане след като е сигурно 4е тръбата пропуска и 4е то4но там фоликула се е спукал?
Защото при зачатието трябва да оставим и 10% от успеваемостта на дядо Боже.
*
« Отговор #5 -: Август 13, 2007, 18:55:07 pm »
Много ви благодаря.Преди лапарото около 5-6 пъти сам била на фоликуломтрия и винаги фоликулите големи бяха при запушената тръба(дясно),а сега ве4е два пъти има и в ляво.Дано скоро стане.Пожелавам го скоро от все сърце на вси4ки,защото благодарение на вси4ки вас и този прекрасен сайт запо4нах да се боря за да постигна целта си.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Август 13, 2007, 20:44:06 pm »
Много ви благодаря.Преди лапарото около 5-6 пъти сам била на фоликуломтрия и винаги фоликулите големи бяха при запушената тръба(дясно),а сега ве4е два пъти има и в ляво.Дано скоро стане.Пожелавам го скоро от все сърце на вси4ки,защото благодарение на вси4ки вас и този прекрасен сайт запо4нах да се боря за да постигна целта си.

Успех!!!Ще успееш миличка!!!! :bighug:
« Отговор #7 -: Август 13, 2007, 21:14:48 pm »
Не разбрах защо се е наложила втора операция. Надявам се на мъжа ти сте му направили спермограма. Вземи малко да се успокоиш, щом си нарастват фоликулите и се пукат, зачи положението е добре.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #8 -: Август 16, 2007, 13:22:16 pm »
Да правихме спермограма м.г септември.Нормална е.А втората лапаро се наложи защото при парвата доктора каза че не могъл да пробие коремната ми стена,и че трябвало да отслабна за да стане.Това в Май4ин дом.А пък да не казвам че имаше една студентка която подозирам да се е опитала да направи първата лапаро в живота си.После свалих само 5 кг и стана ма в съвсем друга болница.През всички изследваня минах.Останаха само генетичните,ама ще починем малко и може направо една ВМИ.