0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Предложение за финансово подпомагане
« Отговор #80 -: Октомври 18, 2007, 17:02:00 pm »
Здравейте Людмила,
искам да ви благодаря за това, че толкова отзивчиво помагате на всички нас и търсите начини да постигнем мечтите си!
Аз не се интересувам от финансиране, тъй като успях и вече имам дете, но ме интересува, тъй като съм в чужбина и нямах никаква възможност да си закупя книгите Ви, как мога да го направя? Бих искала всичко, което е излязло от печат да мога да си го взема. Как мога да го направя?
Благодаря Ви предварително за отговора! Както и за помощта към момичетата тук!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #81 -: Октомври 18, 2007, 23:30:02 pm »
Ганка, благодаря ти за интереса към книгите ми. Мисля, че ако отидеш на сайта на издателство Сиела
http://www.ciela.net/publ/publ.htm
в електронния магазин има начин да се поръчат книгите ми. За тях може да прочетеш подробно на моя сайт: www. ludmilafilipova.com. Ако не става пиши ми адреса си, аз ще ти изпратя. Поздрави,
Людмила
« Отговор #82 -: Октомври 19, 2007, 11:30:44 am »
Здравейте и от мен, Людмила! На мен не ми предстои ин витро, но искам да ви поздравя за прекрасния жест!  :D
*

Ganka

• 5926
« Отговор #83 -: Октомври 19, 2007, 15:53:16 pm »
Людмила, благодаря Ви за бързия отговор. Разгледах сайта, но ако си ги поръчам от там - ползвам отстъпка при поръчката, а на мен ми се иска цялата сума да остане за Вас или  за каузата Ви. Затова се чудех, как може да стане закупуването на пълната им цена.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #84 -: Октомври 19, 2007, 15:55:25 pm »
Ганка :balk_47: за това, което си решила!
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #85 -: Октомври 19, 2007, 17:53:00 pm »
Здравейте Людмила, искам да ви пожелая успех в това благородно на4инание, дано се съберат по_ве4е средства докато настъпи благотворителното събитие.
Бъдете здрава.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #86 -: Октомври 19, 2007, 23:33:55 pm »
Благодаря на всички за подкрепата!
Да ви кажа, имам от много места вече обещана зала, но още нищо конкретно, затова все още не пиша. Намеря ли залата, другото е по-лесно.
Ганка, страхотна си! Да ти кажа обаче, аз не получавам много от продажбите на книгите ми. Взимам някакъв процент, който си е един и същ (ако въобще ме информират от издателството за всяка продажба). Но да не ви отекчавам! Вземи си с отстъпка, аз може би същото ще получа и ще го дам за каузата.

А може и друго - да стане като покупка от търга, който ще е благотворителен. Всичко което се събере на него, отива за каузата. Ако искаш да си пишем на лични подробностите, че да не отегчаваме момичетата  :D
Поздравявам ви и слънчев уикенд
*

Ganka

• 5926
« Отговор #87 -: Октомври 20, 2007, 00:16:05 am »
Благодаря, ще пиша на лични или на мейла, за да се разберем. Предпочитам варианта покупка на търга, тъй като все пак сумата би трябвало да е цялата, а не с отстъпката от издателството. Имам един въпрос - Hatching името на новата ти книга ли е и кога излиза от печат? Ако е преди това, което мислиш да организираш, то тогава искам и тази книга да си закупя. Ще пиша повече, според това как ти е по-удобно - мейл или лична бележка на сайта тук!
Благодаря още веднъж!

« Отговор #88 -: Октомври 20, 2007, 12:15:50 pm »
Ганка, така се разбира ме - щом организирам търга, ще пиша за да може всеки да се включи. Ти ще можеш да изпратиш по някакъв начин парите, ще измислим как, а аз ще ти изпратя книгите. Всъшност, то може и сега да стане, аз и без това пазя всички получени до тук средства за Големия ден. Пиши ми кадето на теб ти е удобно.
Hatching (Излюпване)- е последният ми роман, но поне още два месеца ще се редактира. Той е посветен именно на хората с проблемите при забременяването и касае много от рисковете, които ни дебнат като съвременни хора. За него ще организирам събиране на всички, които се интересуват от темата, но то ще е някаде януари 2008.

Ето как съм обяснила Заглавието на първата страница:

Hatching... (ИЗЛЮПВАНЕ)
Някъде на петия ден от оплождането на яйцеклетката, полученият бластоцист се излюпва от тънката ципичка, в която се е развивал до момента. Тя се нарича zona pellucida.
Това е моментът, в който оплодената яйцеклетка се превръща в ембрион.
Това е мигът, преди ембрионът да потърси място, на което да се захване за маточната стена на жената и да започне дългият път към превръщането му в човек.
Това е мигът, който науката все още не е разгадала напълно и на който единствено не може да въздейства.
Това е единственият миг, в който ембрионът има право на избор. Той или ще приеме съдбата и родителите, които някой в някаква лаборатория му е предначертал, или ще умре.
« Последна редакция: Октомври 20, 2007, 12:18:18 pm от lessyy »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #89 -: Октомври 20, 2007, 13:21:49 pm »
Благодаря, изпратих Ви ЛС тук на сайта!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #90 -: Октомври 20, 2007, 16:42:04 pm »
...

Hatching... (ИЗЛЮПВАНЕ)
Някъде на петия ден от оплождането на яйцеклетката, полученият бластоцист се излюпва от тънката ципичка, в която се е развивал до момента. Тя се нарича zona pellucida.
Това е мигът, преди ембрионът да потърси място, на което да се захване за маточната стена на жената и да започне дългият път към превръщането му в човек.
Това е мигът, който науката все още не е разгадала напълно и на който единствено не може да въздейства.
Това е единственият миг, в който ембрионът има право на избор. Той или ще приеме съдбата и родителите, които някой в някаква лаборатория му е предначертал, или ще умре.

Много е хубаво! Благодаря ти за сетен път!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #91 -: Октомври 20, 2007, 19:24:00 pm »
...

Hatching... (ИЗЛЮПВАНЕ)

Много е хубаво! Благодаря ти за сетен път!
И аз настръхнах като го четях. Чакам с нетърпение да излезе книгата.
Lessyy, не те познавам, но усещам, че си прекрасен човек! Благодаря ти!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #92 -: Октомври 20, 2007, 21:41:02 pm »
lessyy,наистина много красиво и разстърсващо си го написала. :DИ аз ще си купя книгата! :D
« Отговор #93 -: Октомври 21, 2007, 22:33:46 pm »
вие сте първите, които сте прочели нещо от нея и за мен е много важно, че ви харесва. Целта на тази книга е да накара колкото се може повече хора да се замислят по въпроси, на които не обръщаме внимание. Ще ви кажа като излезе, но това ще е около януари 2008.
Дано утре ми кажат ще има ли зала или не, че този въпрос мнооого се разтегна.
Поздрави на всички
*
« Отговор #94 -: Октомври 22, 2007, 11:13:41 am »
Людмила както винаги си просто в целта. нямам търпение да излезе тоя роман и да го изгълтам.
« Отговор #95 -: Октомври 23, 2007, 22:47:35 pm »
Ето една много добра новина - намерих зала и следователно ще организирам благотворителния търг. Залата ще е в Гранд Хотел София, но беше свободна чак за 20 ноември.
Сега трябва да намеря добър водещ и разбира се участниците  :D
Мисля че най-голям интерес ще има ако събера звезди от различни "сектори" които да продават свои вещи на хора, които имат вазможност да ги купят. Всички средства ще отидат за инициативата.
Тази вечер ще се разпределят и парите.
Ако ниакой от вас познава някоя "звезда" и, или човек с финансови възможности, който би се включил в търга, може да помогне в организацията. Ако има такива, пишете ми на лични.
Поздрави,
Людмила
« Отговор #96 -: Октомври 24, 2007, 08:10:41 am »
Моите поздравления, Людмила! Добра новина! И дано се намерят повече хора, които да се включат. :D
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #97 -: Ноември 03, 2007, 00:34:24 am »
Здравейте, аз най-сетне успях да организирам благотворителната инициятива. Съжалявам за забавянето, но цялата тази организация е ужасно трудна. По-долу ще видите кратко описание. Мисля, че ще успея да помогна на повече двойки, това ще е ясно на 20.11

Всеки, който мисли че може да присъства на търга и да се включи в него, нека ми пише на лични да му изпратя покана
Доста "звезди" вече обещаха да помогнат.

Всички семейства на които успеем да помогнем ще го научат още на 20.11 или на другия ден. Аз ще пиша на всички участници после какво е станало.
Поздрави,
Людмила

Подари Мечта
Събитието се организира от Людмила Филипова
www.ludmilafilipova.com

Искате ли да подарите мечта?
На някой, който се нужда от нея, повече от всичко?
На някой, който я заслужава?
Твърде малко хора по света са способни да сторят това.
Ако сте един от тях, бъдете гост на нашата благотворителна вечер.
На 20 ноември, писателката Людмила Филипова, ще събере под един покрив, звездите на България, за да дарят свои скъпи лични вещи и да подкрепят благотворителната инициатива.
Средствата, събрани чрез закупуването на звездните предмети на търг, ще отидат за благотворителна инициатива, посветена на децата на България.

Повече от 250 000 семейства в България, всяка нощ заспиват с една единствена мечта – да имат дете.
Колко от тях ще сбъднат мечтата си зависи и от нас.
Някои двойки вече са се борили с години и са затънали в доживотни заеми към банки, роднини и приятели.
Макар мнозина от нас да считат, че на света няма нищо по-лесно и естествено от това да станеш родител, милиони хора на планетата, никога не биха изпитали тази радост, без помощта и напредъка на медицината. Мечтата е постижима, но и твърде скапа.
Единици са семействата, които могат да платят процедури за асистирана репродукция, която често струват между 5 000 и 10 000 лв.

Благотворителната инициатива „Подари мечта” се организира от Людмила Филипова. Тя е една от най-продаваните български писатели, журналист и автор на романите „Анатомия на Илюзиите (2006)”, „Червено злато (2007)” и „Излюпване (предстои 2008)”.  Самата тя, ще дари хонорарите си от продажбите на книгата си „Червено злато”.

Същата вечер ще бъдат избрани на лотариен принцип двойките, които ще спечелят финансова и медицинска помощ.
Всяко семейство, което иска да кандидатства за помощта, трябва само да напише писмо до Людмила Филипова, в което да разкаже своя проблем, от кога се бори с него, защо кандидатстват за помощта и нещо за самите тях. Изискванията са само две – семейството да може да докаже, че се нуждае от репродуктивни асистирани методи и че е финансово затруднено.
Парите няма да се дават на ръка, а ще се изплащат на ин-витро центровете, избрани от кандидатите. Средствата ще се разделят поравно сред кандидатите. Ще бъдат изтеглени толкова двойки, за колкото се съберат средства.

Инициативата се осъществява с изключителното съдействие на:
Гранд Хотел София
В. „24 Часа”
Издателство Сиела
Раух България
Перно Рикар България 
Агенция PR TEAM
Атика Медия България
Агент Тенев
Богдан Томов
« Последна редакция: Ноември 03, 2007, 00:42:16 am от lessyy »
*
« Отговор #98 -: Ноември 03, 2007, 09:48:25 am »
Благодаря ти, Людмила, още веднъж за това, което правиш! Страхотна си! Днес сутринта, като прочетох новината, настроението ми се подобри значително! Настръхвам само при мисълта, че след броени дни ще дадеш надежда за живот на няколко български семейства, като нас. Няколко семейства, които са загубили желание за живот, на които, не им става хубаво от настъпващите празници, а напротив - тъжно, няколко семейства, които вече нямат финансови и физически сили да се борят за своята мечта...Много хубаво си го казала. Дано се включат повече дарители. Аз лично не мога да дойда. Учителка съм по професия и след дългата стачка започваме училище на 6-ти ноември и никой няма да ме пусне да отсъствам и ден от работа. Но искам да си купя твоите два романа, а също и предстоящия. Ако се продават на търга и могат да се закупят по някакъв начин, ще ти бъда благодарна, ако укажеш начина. Още веднъж - едно огромно БЛАГОДАРЯ на жената, майката, българката, бизнесдамата, писателката Людмила Филипова! Успех на благотворителната инициатива! Бъдете благословени!

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #99 -: Ноември 03, 2007, 09:56:07 am »
Людмила,  :balk_47: :balk_602: