Колко пари се хвърлят за гадни експерименти, хормони, инжекции, растящи фуликули, изследвания, АГ прегледи, извлечени яйцеклетки, депресии, замразени ембриони, трансфери, аборти и пак отначало.... и какво ли още не...
Това е доста шокиращ поглед , върху нелекия път , към сбъдване на най-съкровената мечта- да родиш живот !
Да , сигурно от страни изглежда така!
Но решението на всяка една от нас да върви по този път е личен избор и облечен в тези думи , наранява!
Ако акцентът е върху парите , така го разбирам аз , тогава къде е справедливостта , след като , много повече пари се хвърлят за производство на оръжия , да речем ?
Ако днес в клиниката "Х" - проплаква поредното бебе ин витро , в същия този момент , някъде , бомба убива спящо семейство!
Ами трансплантациите на органи , не са ли гадни експерименти , скъпи при това ?
Да , да спасиш живот и да дариш живот е скъпо , понякога !
Понякога ми се иска всички семейства, които имат проблеми със забременяването до мислехме по друг начин.
Може би си искала да кажеш - "да мислят "?
А България е пълна с домове за сираци, в които има прекрасни деца. Наистина прекрасни, видяла съм ги с очите си. Тях пък някой е довел насила на този свят и е захвърлил като ненужна вещ. Ние хвърляме пари по клиники, а те дават всичко за нечие внимание, един шоколод и... не дай си боже някога да кажат "мама"... Някога да бъдат обичани...
Много ме е яд, че 80% от нас са възпитани да държат на гените си, вместо на човешкото щастие.
Много ме е яд!
Но по силно от човешката ценностна система няма и като ти е втълпено от дете че трябва да родиш свое дете, не може да вървиш срещу това. Не ме винете за тези думи, само помислете каква ужасна несправедливост, нали?
Толкова пари се хвърлят, ин витро клиниките никнат като гъби, гълтат парите ни които сме изкарвали с труд... А там някъде в някой дом, едно дете всяка нощ заспива с мечтата за свои мама и татко...
Воже да е всеки един от нас.
аз много мисля за това...
Поздрави и лек уикенд,
Людмила"
Като всяко живо същество и аз съм част от природата.
Подвластна съм на инстинкти , в т. ч. и инстинкта за създаване на поколение.
Облечено в емоции ,това изглежда така - искам да родя детето на моята любов , да направя любимия си човек татко , да изживея мига на първото проплакване на МОЯТА рожба и да се грижа за нея !
Ако това е егоизъм , то така да бъде !
Егоистка съм и не ме е срам от това!
Нямам вина за хилядите изоставени деца !
Мъчно ми е за тях , но не искам да съдя никого за това , не искам и да бъда ангажирана лично ,обаче !
Възхищавам се на семейства - осиновители , прекланям им се за благородството ... , но аз не съм дорасла все още до там !
Уважаема Людмила , много е красив жеста ти ,да дариш средства в помощ на семейства , борещи се за дете , но моля те , не вменявай вина у тези хора за безбройните нещастни дечица по домовете !
Осиновители могат да станат всички в тази държава , дори и с деца!
Презумпцията , ами нямаш дете - осинови си , е меко казано драстична!