Здравейте на всички, писали в настоящата тема. За съжаление я виждам едва сега.. . Трудно мога да изразя мъката и ужаса, който преживях, като осъзнах как са ви прозвучали думите ми и как сте ги разбрали... Нито бе времето, а още по-малко мястото да споделям спонтанната си болка от несъвършенствата на света в който живеем.
Както Тамара, по-горе е писала, в писмото си изразих ужаса си от поредното си влизане в дом за сираци и то в центъра на София. Никога и през ум не ми е минало да упреквам който и да било, че се бори за собствено дете. Аз самата както знаете съм минала по този път и съм хвърлила не малко пари. Правила съм всичко, за да успея. И ден не съм спирала да се боря.
Не случайно реших да даря и всичките си хонорари за тази кауза. Не съм милионер, който подхвърля пари. Давам всичко, което съм изкарала за близо година работа. Точно защото вярвам в тази кауза и защото знам какво е да мечтаеш за бебе а да нямаш пари. По същата причина писах и статия във в. 24 часа. По същата причина пиша и книга за всичко онова през което трябва да минеш в Б-я, за да осъществиш мечтата си…
И след всичко това аз научих, че съм ви наранила, вместо помогнала, само защото съм се изказала неточно и импулсивно... Сигурно сте прави. Човек трябва добре да обмисля думите си. Само че думите не винаги значат нещо. Аз лично вярвам и оценявам по действията.
Извинявам се на всички онези, които съм засегнала с думите си! Вероятно съм зачекнала болна тема, която отдавна ви е мъчила. Няма да се опитвам да обяснявам какво съм искала да кажа, защото мисля, че по-добре го показвам с действията си. Опитвам се да съм максимално коректна и да помогна на който мога с каквото мога.
Упрекът в постинга ми не е към вас! Ако виня някого, то е държавата за условията в които е поставила сираците и липсата на адекватна помощ към бездетните семейства. Виня устройството на света, да изкарва пари на наш гръб. Да, клиниките по ин-витро никнат като гъби. Попадала съм на не малко лекари, които са склонни с години да те размотават само и само да изхарчиш повече пари в клиниката им. Да, правят си и експерименти на наш гръб, защото знаят че на всичко сме склонни. Мога да ви изброя доста експерименти и злоупотреби с процедури, медикаменти…
Но така или иначе всичко това ще продължи. Защото и едните и другите така сме устроени.
поздрави на всички