0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
АРТ - какви ще ги вършим през есента
« Отговор #280 -: Декември 01, 2005, 08:57:46 am »
Цитат на: jam
да, оги, така е. аз затова написах - "при показания за инсеминация". защото далеч не всички, които правят инсеминации, реално имат показания точно за инсеминация.

Дааа, права си. Аз не съм чела внимателно. :balk_159:  Как беше.."Слушай Джам и пиши на кирилица" :balk_117:

*
« Отговор #281 -: Декември 01, 2005, 08:59:16 am »
Някой ще ми обясни ли какво е диагностично ин витро и каква е разликата с конвенционалното?
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #282 -: Декември 01, 2005, 09:03:27 am »
Цитат на: cygnus
Някой ще ми обясни ли какво е диагностично ин витро и каква е разликата с конвенционалното?

Ами доколкото аз го разбирам е, за да видят яйцето под микроскоп и други неща. За такива като мен би било доста полезно. Знаеш защо?!Аз ще правя такова след лечението. Поне така разбрах. За да видят дали има ефект и дали ми изглеждат яйчицата по-добре? Но незнам колко ще струва?

*
« Отговор #283 -: Декември 01, 2005, 09:05:33 am »
Искаш да кажеш: стимулация, прегнил, пункция и сума прегледи само за да видят яйцеклетката????? А трансфер???
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #284 -: Декември 01, 2005, 09:07:28 am »
Е, и трансфер предполагам. Направо ин-виро си е.
Според мен може би без стимулация ще извадят една яйцеклетка /ако има, разбира се/  и ще действат с нея.
*
« Отговор #285 -: Декември 01, 2005, 09:08:30 am »
Цитат на: Lali
Е, и трансфер предполагам. Направо ин-виро си е.

И аз това мисля.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #286 -: Декември 01, 2005, 09:19:07 am »
Цитат на: cygnus
Искаш да кажеш: стимулация, прегнил, пункция и сума прегледи само за да видят яйцеклетката????? А трансфер???

Не, без стимулация мисля. Аз си го обяснявам като нестимулирано инвитро. Ако е хубаво яйцето, що да не го боднат? И после трансфер и чакане. Ако му е писано на душичката, ще се хване?

*

Anonymous

« Отговор #287 -: Декември 11, 2005, 23:01:19 pm »
добре бе, хора, има ли тук в този форум някоя, която е забременяла от инсе, че не виждам?! доколкото успях да прочета, всички са неуспешни...на мен скоро ми предстои първото инсе, и вече го приемам едва ли не като "изгубена кауза"... :?
*
« Отговор #288 -: Декември 11, 2005, 23:08:45 pm »
Аз лично не (при мен проблема се решава с други средства), но моя позната прави във Варна и забременя.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #289 -: Декември 11, 2005, 23:19:25 pm »
Цитат на: Anonymous
добре бе, хора, има ли тук в този форум някоя, която е забременяла от инсе, че не виждам?! доколкото успях да прочета, всички са неуспешни...на мен скоро ми предстои първото инсе, и вече го приемам едва ли не като "изгубена кауза"... :?

в този форум пишат малко хора, статистиката не е меродавна. а ти си прочела само първите страници, ако се върнеш назад, ще видиш, че има доста случаи на успех!
аз лично съм забременявала 2 пъти от инсеминация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #290 -: Декември 16, 2005, 22:02:00 pm »
на мен също ми предстои сега в началото на януари...бррр само като си помисля - 5-6-7 инсета и не се знае нищо! ха дано стане от първите-
е, ще ви сържа в течение. Ще почна с МД софия.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*
« Отговор #291 -: Декември 19, 2005, 08:37:50 am »
успех, майски!
стискам всички палци
« Отговор #292 -: Декември 19, 2005, 10:33:07 am »
Цитат на: Maiski
на мен също ми предстои сега в началото на януари...бррр само като си помисля - 5-6-7 инсета и не се знае нищо! ха дано стане от първите-
е, ще ви сържа в течение. Ще почна с МД софия.

Майски, инсеминация в Майчин Дом София ли имаш предвид 8O
Отдавна никой не е писал да е правил там. Имат ли въобще необходимите консумативи и специалисти за обработка на материал?

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #293 -: Декември 26, 2005, 12:32:11 pm »
да, защото лапарото ми прави Филипов и той предложи да направи инсето. Обаче вее се рабколебах, защото изобщо не мога да го хвана та да си запиша час и да ми каже какво следва оттук нататък, идват празници, а овуто (евентуално( се пада на 2-3 януари :( затова ще се пробвам някъде другаде....но в момента нямам възможност да дам 400 лева, така че ми се ще някъде, където бих могла да мина по здравната каса (изобщо това поема ли се от касата???)
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #294 -: Декември 26, 2005, 15:12:37 pm »
инсеминациите не се поемат от касата.
на твое място не бих пестила пари точно от тия процедури, за да не излезе накрая, че си платила двойно!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #295 -: Декември 26, 2005, 15:31:34 pm »
Незнам за кой д-р в МД ставаше дума че прави инсе без обработна на плувците така че първо се осведоми за какво става дума. После гледай парите. Евтиното почти винаги излиза по-скъпо.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #296 -: Декември 26, 2005, 15:58:11 pm »
Цитат на: Ledena_luna
Незнам за кой д-р в МД ставаше дума

За там не съм чувала, но за Втора градска - със сигурност има такива.
« Отговор #297 -: Декември 26, 2005, 16:00:53 pm »
Цитат на: Maiski
но в момента нямам възможност да дам 400 лева

Майски, в клиника по стерилитет инсе с обработка може да струва от 150 до 450. Избери си клиника, обаче, не частен кабинет на някой лекар, който не е ясно дали въобще разбира какво е обработка.

ЕТО ТИ списък на клиниките по стерилитет.
« Отговор #298 -: Декември 26, 2005, 16:02:41 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Майски, инсеминация в Майчин Дом София ли имаш предвид 8O
Отдавна никой не е писал да е правил там. Имат ли въобще необходимите консумативи и специалисти за обработка на материал?

Започвам да си мисля, че става дума за обикновени вагинални инсеминации, за които не е необходима обработка на материала, но от които няма никакъв смисъл (освен ако не са донорски), защото са точно толкова ефективни, колкото и секса. Само усещането е различно ;)
*
« Отговор #299 -: Януари 02, 2006, 12:31:50 pm »
благодаря за инфото, момичета :) всъщност, отказах се от МД и Филипов за инсето, защото изобщо не можах да го намеря последните две седмици нито на GSM, нито в кабинета. Инсето ще е утре, като в крайна сметка ще гоправя при д-р Мажена Панова от 1ва АГ Света София. При нея ходих още преди да ми направят лапарото в Майчин дом, много готина жена. Тя обаче е от патологията - като се разрових в сайта видях, че в отделението по стерилитет са други нейни колеги, но тя каза, че ще ми направи лично инсето. Дано пък излезе нещо. Обясни ми всичко подробно, и е адски внимателна, така че съм спокойна и й имам пълна вяра.