0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
АРТ - какви ще ги вършим през есента
« Отговор #240 -: Ноември 14, 2005, 14:38:59 pm »
Фреши,много сьжалявам :(
Но...нова година,нов кьсмет :!:
« Отговор #241 -: Ноември 14, 2005, 15:28:38 pm »
Здравейте,всички!
Фреши,съжалявам мила.Успех на хистероскопията,почини си около Коледа и януари пак.Не е лесно,обаче няма да се предаваме.
Аз днес направих поредната инсеминация.На спукан фоликул беше,сложиха 33 милиона-а да видим дали ще стане.
Камбозола,успех утре.Много се радвам,че ще си имам компания в чакането :)
*
« Отговор #242 -: Ноември 14, 2005, 15:34:51 pm »
Зейтуни, Камбозола, дано чакането да е резултатно  :D
Зейтуни, 33 млн. е срахотен резултат, този път трябва да стане!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #243 -: Ноември 14, 2005, 17:21:39 pm »
Зейтуни, Камбозола, успех!
« Отговор #244 -: Ноември 14, 2005, 17:29:46 pm »
Зейтуни, ма ние съвсем заедно ще сме тоя път! Браво за 33-те милиона, както казват в МЦРЗ - ти си отличничка  :lol:

Айде, пък на Никулден да сме на преглед  :wink:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #245 -: Ноември 14, 2005, 17:43:24 pm »
Камбозола и Зейтуни, браво на вас че сте пак "в джаза" - мнооого стискам палци и жадувам за хубави новини :D  Зейтуни, избили сте рибата с тия 33млн, а дано сега имате успех :D

Сигнусче, за хистероскопията ми е отдавна мисъл като къде да я направя, единият вариант беше МЦРЗ, но там не можело да мине през касата, пък си викам 600 лева са си 1 1/2 инсеминации :lol:  :lol:
Та мисля пак да си отида в МД при доц.Доганов, да ми направи петата поред хирургическа интервенция - егати постоянния клиент съм му :lol:  :lol:  Засега не мога да се добера до него, вече втора седмица нямал свободни часове за свободния прием :?:  та трябва да вися пред кабинета да го чакам между операциите и административните дела, та сега се наканвам. После дано пък Личната са й артисали талони ... и въобще, предстои ми пореден приятен сблъсък със здравно-осигурителната система :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #246 -: Ноември 14, 2005, 19:16:46 pm »
Фрешче, много съжалявам че и този път не е станало  :( . Според мен с инсеминациите си е до късмет. Не мисли, че нещо не ти е наред и затова не става - вероятността при инсеминациите все пак не е много висока. Може би просто сте нямали късмет този път. Обаче, на следващия може да се получи.
Дано всичко да мине добре с хистероскопията и това да реши проблема при вас. Сигурна съм, че скоро ще стане!
И на мен най-неприятната част ми е разправията със застраховки, направления и лекарски часове, но ще трябва да минем и през това.

На Камбозола и Зайтуни - много късмет този месец!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
« Отговор #247 -: Ноември 15, 2005, 10:14:44 am »
Камбозола и Зейтуни, дръжте се - стискайте здраво! :wink:
Дано да си имате по един подарък за празниците!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #248 -: Ноември 15, 2005, 11:20:16 am »
Цитат на: FreshBreeze
Милички, и втората ми инсеминация е без успех. Този месец трябва да правя диагностична хистероскопия, да видим дали там пък няма да изскочи нещо.

Фрешо, защо "трябва" да правиш хистероскопия? от клиниката ли ти препоръчаха това? аз искам да кажа нещо, което ти си го знаеш и без мен, но просто да го натъртя отново - резултатът от 2 инсеминации, при това нестимулирани, изобщо не е меродавен. мисля, че е твърде рано да смяташ, че си претърпяла неуспех с инсеминациите.
нестимулираното инсе е инсето с най-малка успеваемост от всичките видове - при що-годе нормална спермограма, на практика то не се различава от един добре таймиран кекс....
следващата логична стъпка би трябвало да бъде стимулирана инсеминация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #249 -: Ноември 15, 2005, 22:56:45 pm »
Фрешче,много съжалявам,мила..абе защо не става с тия пусти инсеминации  :balk_160: Само се мъчи човек и се надява..Много ми е гадно,така някой като не успее..представям си какво треперене е.Ох и мене май това ме чака.Има ли изобщо някой успял от първа инсеминация? Аз поне досега не съм срещнала такъв случай тук...Ми то направо да се знае,че не става от пръв път и край..и средно от кой път става.То пък е толкова индивидуално,че няма как :roll:
*
« Отговор #250 -: Ноември 15, 2005, 23:41:25 pm »
Ето какво намерих за успеваемостта:

Treatment Success Rate (per cycle)

Non-medicated IUI 4 %
Clomiphene citrate 6 %
Clomiphene citrate-IUI 8-10 %
FSH 10 %
FSH-IUI 15-18 %
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
« Отговор #251 -: Ноември 22, 2005, 10:07:15 am »
Здравейте Мацки :D

Джамата, не съм си самоназначила операция бе, споко :wink:  Писала съм вече, че при мен има съмнения за полип, които витаят вече 5 години. Вече направих хистерото, чакам хистологията в края на седмицата и следващата ще ви пиша по-подробно за процедурата.

Мисля си, че хистероскопията трябва да намери по-широко приложение в БГ. Като пишат момичета от чужбина ми прави впечатление, че е веднага след хормони, проходимост на тръбите и т.н. - като важна диагностична процедура. Мислите ми са продиктувани и от случая на една мацка, която 7 години е с неизяснен стерилитет и сума АРТ опити, пък по последно мнение има съмнение за полип!

Успех на моммичетата в АРТ!!
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #252 -: Ноември 22, 2005, 10:11:38 am »
ооо, Фрешо, затова ли те нямаше толкоз време, бе! Радвам се, че е преминало успешно и това изпитание, намъчи се ти с тия хирургични процедури...
абсолютно си права, и аз съм чела хистероскопията като част от стандартния списък с изследвания при стерилитет в западни статии. ето, и на Мари-Антоанет й правиха...
айде, ще чакаме резултат, дано всичко да е ОК и от Нова година - ихуууууу.... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #253 -: Ноември 22, 2005, 11:41:18 am »
Писала съм вече, че при мен има съмнения за полип, които витаят вече 5 години.

Ша мъ светнеш ли на какво пречи този полип и как? Как започнаха да се съмняват, че го имаш? Симптоми?

« Отговор #254 -: Ноември 22, 2005, 17:00:55 pm »
Огънче, как точно пречи, не съм задълбала още, но казват - чуждо тяло е, пречи, както спиралата. Не разбрах дали на достигането на сп-дите до яйцеклетките или на имплантацията, по-скоро второто. Ще питам пак. Съмненията - от УЗ - но трябва да се гледа мнооого рано в месеца, защото като почне да расте лигавицата, нищо се не види, пущината :wink:  При някои се вижда категорично, при мен бяха съмнения и различни мнения. Ще видим хистологията какво ще покаже.

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #255 -: Ноември 22, 2005, 17:05:55 pm »
леле, Фрешче, айде и през това мина :cry: искрено ти пожелавам това вече да е краят на тунела. много операции преживя и мисля, че ти стигат :goodluck:
« Отговор #256 -: Ноември 22, 2005, 17:10:10 pm »
Мерси :D  И аз викам, че пет броя стигат - ако има следваща, да е цезарово сечение за раждане :D  :D
Това си мисля, милички - добре че хирургията е напреднала и са много щадящи операциите вече, иначе ... Дето ми вика сестрата в реанимация, щяхме да ти сложим цип :?
Хистероскопията е изключително лека процедура иначе. Да видим хистологията какво ще покаже.

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #257 -: Ноември 23, 2005, 09:11:46 am »
Фрешче,

само се включвам, за да се обознача, че ти стискам палци за решаване на проблема с тази (дай Боже!) последна оперативна процедура.

На мен (както и на Зейтуни) ми е още рано за каквито и да било отчети, така че... чакам си.

И айде, да се махаме от тази 13-та страница! Не съм фаталистка, ама...  :wink: може да е за добро.

Целуфки!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #258 -: Ноември 23, 2005, 09:22:24 am »
Мерси :D  И аз викам, че пет броя стигат - ако има следваща, да е цезарово сечение за раждане :D  :D  :D

Искренно ти го пожелавам! Късмет с резултатите!

« Отговор #259 -: Ноември 23, 2005, 14:03:50 pm »
Камбозола, хайде да преминем в 14-та стр :D
Резултатът от хистологията ми е: фрагмент от ствол на полип 8O
Още не съм говорила с лекаря, който ме оперира.
Може би при кюретажа преди 5 години не е излезнал целия полип, знам ли.

Сърдечни поздрави на всички :D
Благодаря ти, Бени!