0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кой ще отрече че това е чудо?
« -: Септември 13, 2005, 20:07:19 pm »
Снощи гледах по Discovery Chanel един филм за забременяването, бремеността и раждането, много беше интересно, дадоха си всичко хората. Но накрая като дадоха как щастливките си гушкат бебчетата се разплаках. Особено ме депресира последната реплика:
 "Ако съдим по броя раждания бихме казали , че това е нещо тривиално , но кой би отрекъл, че това е чудо?"  :balk_146:

Незнам аз ли се побърквам или съм станала прекалено чуствителна?

Не вземат да направят едно предаване за проблемите при забременяване, та да разберат хората от рано , че понякога не става толкова лесно и да са готови за евентуалните проблеми , а дават само раждания като че ли става толкова лесно.
/Извинявам се за патоса ама още ме държи от снощи/
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #1 -: Септември 13, 2005, 20:09:47 pm »
Филмът наистина беше трогателен. И ние с мъжа ми го гледахме и коментирахме точно това, че нямаме на български такива хубави образователни филми.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Септември 13, 2005, 20:46:42 pm »
Цитат на: Meli
Филмът наистина беше трогателен. И ние с мъжа ми го гледахме и коментирахме точно това, че нямаме на български такива хубави образователни филми.

Ми, нямаме  :(
Много са скъпи...
В моята работа има един за ин витро, ама е толко стар, че направо е по-стар от мечтите ми за бебе (а те не са от скоро).
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #3 -: Септември 13, 2005, 20:48:14 pm »
Абе да вземем да направим ли?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Септември 13, 2005, 20:50:46 pm »
Нали една твоя пациентка щеше да прави дипломна работа - филм по темата? Нали не се е отказала? :)
« Отговор #5 -: Септември 13, 2005, 20:53:09 pm »

Даааааааааааааааааааааааааа  :D

Ама шъ трябват ного пари...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #6 -: Септември 13, 2005, 20:53:17 pm »
Да, още не се е отказала.

Димитър Кудоглу
« Отговор #7 -: Септември 13, 2005, 21:10:33 pm »
Добре де, колко пари ще трябва за един такъв филм.
Едва ли ще е мисия невъзможна?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #8 -: Септември 13, 2005, 21:21:24 pm »
Нямам представа.

Димитър Кудоглу
« Отговор #9 -: Септември 13, 2005, 21:58:09 pm »
Цитат на: Cvetelina
Добре де, колко пари ще трябва за един такъв филм.
Едва ли ще е мисия невъзможна?

Много, Цветелинке, много...

20-30-50 хиляди примерно. Зависи колко е хубав.
« Отговор #10 -: Септември 13, 2005, 22:24:21 pm »
Малееееееееееееееееееееее :balk_80:
Не съм и предполагала
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Септември 13, 2005, 23:03:07 pm »

те ти булка тема за проектче :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Септември 13, 2005, 23:27:16 pm »
Може да съм наивна но си мисля че някоя телевизия би се заинтересувала от проекта. Много клиники биха отделили време и средства за да получат малко реклама.
По btv съм гледала такива кратки филми/имаше за Ирак напр./
« Отговор #13 -: Септември 14, 2005, 11:58:47 am »
Имаш предвид БТВ репортерите или нещо друго?
Факт е, че рядко някой се съгласява да се занимава със теми за стерилитета. Вижда им се толкова чужда, безмислена и с нисък рейтинг тема.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #14 -: Септември 14, 2005, 13:07:03 pm »
Може и това предаване , но съм гледала нещо друго.
Спомням си че един от водещите на новините беше отишъл в САЩ и направи филм за тяхната армия, който беше е две части по един час.
*
« Отговор #15 -: Септември 14, 2005, 14:09:50 pm »
Не, не, ако ще се прави от човек, който не е запознат с проблемите ще стане поредната боза. Според мен ние трябва да го направим този филм - въпроса е как става това, към кого трябва да се обърнем за реализация, как да получим финансиране. А за съдържанието мисля, че няма да се изложим  - много ми харесва американския стил на създаване на научно популярни и документални филми - поглед от всички страни, с много мения, с правилните специалисти, кадри - микроскопски, анимация, риалити,  направен в оригинална рамка и безкрайно въздействащ.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #16 -: Септември 14, 2005, 14:11:24 pm »
Всичко пак опира до пари.

Димитър Кудоглу
« Отговор #17 -: Септември 14, 2005, 19:37:07 pm »
Попитах тук - там и ми казаха че в БНТ представяш проект за филм, след което ако го ободрят ти дават някакви средства и след това прави каквото знаеш.
Попитах един който е правил филм за застрашените птици и каза че са му дали 20хил. лв.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #18 -: Септември 14, 2005, 20:01:56 pm »
Цитат на: Cvetelina
Попитах тук - там и ми казаха че в БНТ представяш проект за филм, след което ако го ободрят ти дават някакви средства и след това прави каквото знаеш.
Попитах един който е правил филм за застрашените птици и каза че са му дали 20хил. лв.

Правилно, застрашените птици са важни. Което не знам дали важи за застрашените хора.

Димитър Кудоглу
*
« Отговор #19 -: Септември 14, 2005, 20:06:54 pm »
Какво пречи да се пробва? И що да не се консултираме с това момче как точно е представил проекта си и каква е пътечката? Има ли значение колко е голям филма? Ама за такъв филм за какъвто ние говорим 20 К изобщо няма да са достатъчни, но пък тематиката ни е неколкократно по-сериозна та знае ли човек.