0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
осиновяване от 4ужбина
« -: Август 03, 2007, 18:20:08 pm »
Здравейте, ние с мъжа ми също, най - после, стигнахме до еднакво мнение по въпроса за осиновяването, а именно- и двамата ве4е искаме / преди само аз исках, а той се дърпаше  :lol: /
Засега аз проу4вам вариантите, и се надявам да помагате :)
Ние живеем в 4ужбина, и се 4удим дали можем да осиновим дете от БГ без да ни смятат за 4ужденци, защото ние сме си българи.
За подаването на молба, ясно, събираме док-те, идваме си до БГ, подаваме молбата, ами после как се свързват с нас и дали срещите с цоц р-ка стават, когато и на нас ни е удобно, или просто казват- тва е датата/ деня/  и ако можем идваме, ако не отпадаме ... :(
Засега съм проу4ила въпроса за осиновяването в Англия, има няколко етапа, доста по-разли4но е от БГ, 4ака се малко пове4ко, но можеш да вземеш новородено беб4е.
В БГ нямаме нито жилище, нито пък доходи, това пре4ка ли ще е???
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: осиновяване от 4ужбина
« Отговор #1 -: Август 03, 2007, 19:59:36 pm »
Темата е обсъждана доста пъти в един друг форум. Ето ти един линк:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=155828.0

Предполагам, че има и още, но не влизам редовно там. Има и специален подфорум за осиновяване, където можеш да поставиш въпроса си. Успех ти пожелавам!
*
« Отговор #2 -: Август 03, 2007, 20:37:53 pm »
DivaRoza, мн ти благодаря, мн полезна инфо намерих там, аз цял следобед се рових в мамата, но не го открих, благодаря 4е даде линк  :wink:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #3 -: Август 03, 2007, 20:38:19 pm »
Абе и мен ме интересува тази тема, просто така, информативно, само дето мъжа ми е германец. Сигурно ще е по-сложно при нас, евентуално... :ask:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #4 -: Август 03, 2007, 20:52:06 pm »
Osiana, след като поиз4етох нещата, които препоръ4а дива роза, си мисля 4е за вас дори ще е по-лесно, защото поне закана ви споменава, в смисъл, закона ги разделя така: 1.българи 2.4ужденци 3.смесен брак-вие 4. българи с постоянно пребиваване в 4ужбина
Ние от кои сме, след като нямаме двойно гражданство, а само работим в 4ужбина, в ли4ните ни карти и задграни4ния паспорт фигурират само българските ни адреси и смятам 4е те са постоянните ни, защото в 4ужбина- може и 5 квартири да сменим за 7 месеца, каква постоянност може да има, само дето доходи можем да предоставим от ЮК
Така 4е спец. за нашия слу4ай не ми стана мн ясно :(

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #5 -: Август 05, 2007, 08:50:01 am »
Миори, най-добре е да питаш в някоя социална служба, те ще ти отговорят най-пълно или да помолиш Фуси за помощ. Имаше тук някъде дадени адресите на социалните за София по райони.
Оси, за вас май става малко по-сложно и е непълно осиновяване. Поне така бяха казали на Кафе, тя е женена също за немец. При вас социалния доклад се готви от немските служби до колкото знам и там се представя пред българските. Албенанеделчева също може да ти каже подробности за тези неща.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Osiana

• 4888
« Отговор #6 -: Август 05, 2007, 12:12:10 pm »

Оси, за вас май става малко по-сложно и е непълно осиновяване. Поне така бяха казали на Кафе, тя е женена също за немец. При вас социалния доклад се готви от немските служби до колкото знам и там се представя пред българските. Албенанеделчева също може да ти каже подробности за тези неща.

:? :? :?

Благодаря Гане, ще ги мислим тези неща....както и предположих, че ще е посложно...

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*
« Отговор #7 -: Август 08, 2007, 11:59:32 am »
Не е чак толкова сложно... ако сериозно мислите по въпроса ще ти дам подробности,че е малко дълго :lol:
В очакване ....
*
« Отговор #8 -: Август 08, 2007, 15:10:45 pm »
Хора, говорих с соц.р-к от Пловдив, жената ми е писала на е-мейла то4но какво и как се прави, може ли да го копи и пейст тук, за да го видят вси4ки?
Само ще кажа, 4е в4ера разбрах колко струва доклада, който ще трябва да правим в Англия: 3000 -4000 пунда, което средно е около 10 000 лв !!!!! това е ако искаме бг детенце, ако искаме юк детенце- доклада ще е безплатен.  :?
Ако искате ще пусна тук копие на мейла от соц. р-к

*

Osiana

• 4888
« Отговор #9 -: Август 08, 2007, 15:25:07 pm »
 8O 8O 8O Не ги разбирам тея работи, аз, не го побира затъпелият ми вече мозък, защо това изобщо трябва да струва пари, и то толкова много. Какво значение има дали е американче, българче или китайче?! И на нас ли ще ни искат 10000 евро?!
Миори, пускай, да видим какво е писала.
« Последна редакция: Август 08, 2007, 15:29:43 pm от Osiana »

*

Osiana

• 4888
« Отговор #10 -: Август 08, 2007, 15:48:05 pm »
Не е чак толкова сложно... ако сериозно мислите по въпроса ще ти дам подробности,че е малко дълго :lol:

Още не е чак толкова сериозно...но се замислям. Благодаря Фуси, като стигнем до решение, ще те помоля за подробности. То няма да е лошо ако имаш време да ги споделиш тук, и ако други се интересуват, да са им от полза. :D

*
« Отговор #11 -: Август 08, 2007, 23:34:06 pm »
Здравейте

Надявам се да мога да ви помогна. За радост или съжаление по нашето законодателство хора, български граждани, живеещи повече от 6 месеца извън страната се оценяват и от социалните служби в страната, в която живеят. След като се предостави социален доклад от онази страна, в случая Англия, който доклад следва вие да преведете и легализирате, се подават документи и в Пловдив- където е вашият постоянен адрес.  Необходимо е да се подаде Заявление, декларация за сътрудничество, която ви се дава от отдел "Закрила на детето", свидетелство за съдимост, удостоверения от районна и окръжна прокуратура, свидетелство за съдимост, медицински документи - общи изследвания, както и спин и васерман и туберкулоза, и че не се водите на учет в психодиспансера, доходи за 6 месеца.

оценяването в БГ се прави за 3 месеца. след като бъдетет оценени и от БГ ще ви се издаде Разрешително за вписване в регистрите за осиновяване, като вие ще изберете в кои регионални дирекции за социално подпомагане (РДСП) искате да сте включени. Следва чакане да ви предложат дете. Няма как да излъжете дадено РДСП. Тъй като директорът на РДСП може да изиска от вас допълнителни документи, освен тези по наредбата - като например справка за влизанията и излизанията ви от страната. В такъв случай ще си навлечете само неприятности.

предполагам че английските социални власти ще се справят с оценяването на съпруга ви - като вие ще бъдете преводач, както правим ние тук в случаите когато жена живее с човек от друга държава и той не разбира БГ. Там може да заявите че след осиновяване на детето ще се завърнете в БГ и няма да е проблем това , че съпругът ви не говори английски. за сега мога това да ви кажа. Ако имате и други въпроси пишете. може да си пишем и в icq № ми там е .... Приятна вечер и дано се чуем пак тук ;)Успех

с поздрави

*
« Отговор #12 -: Август 08, 2007, 23:37:29 pm »
Осиана, наистина е мн гадни4ко и скъпи4ко  :?
10 000лв е цената за доклад правен в Англия, за страни от ЕС 4ух 4е е около 2-3000 евро!! По-малко е от английския доклад, но пак си е сериозна сума.
Варианта да не плащаш е или да се прибереш в Бг за година, да работиш, за да имаш доходи, или пък да осиновиш дете от страната по местожевеене, т.е. ако ний осиновим английско детенце, английският доклад ще ни е безплатен!!!
Поздрави