0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Посъветвайте ме как да постъпя
« -: Август 03, 2007, 16:56:14 pm »
Много съм объркана и не знам как да постъпя. Малко е сложно, о ще се опитам да обясня.
Юни правихме инвитро в клиника, която е доста реномирана. Неуспешно беше, а нещо не останахме доволно от отношението. Междувременно научих че има и частна клиника, но нямах отзиви за нея.
Решихме да се консултираме с нашия домашен лекар. Той естествено не е много компетентен по тези въпроси, но горещо ни препоръча една гинеколожка с която да се консултираме. Тя в момента е отпуска до септември, но той и се обади на личния телефон и ни уреди час за началото на септември (по принцип дават за след 2-3 месеца най-рано ако не си пациент).
От друга страна в клиниката имам уговорка ако всичко е наред септември да опитаме пак.
Просто не знам какво да направя - да чакам ли, да почвам ли ново инвитро? Хем не искам да губя време, хем не съм убедена че ми обръщат достатъчно внимание там..
Малко дълго стана, надявам се че не съм ви досадила много  :oops:
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Посъветвайте ме как да постъпя
« Отговор #1 -: Август 03, 2007, 17:14:07 pm »
Я кажи коя  е лекарката и от къде си? :D

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #2 -: Август 03, 2007, 17:46:36 pm »
Ами аз живея в чужбина, така че едва ли ще има полза от това...
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #3 -: Август 03, 2007, 18:02:11 pm »
Помислих си да не е тук в БГ и по точно във Варна!
Знаеш ли,послушай вътрешния си глас.Аз направих така преди последната си операция ,иначе сега можеше и да не съм между живите ако  слушах "доверената" си  лекарка  .
Пожелавам ти успех и много здраве!

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #4 -: Август 03, 2007, 18:04:19 pm »
Я пак 4е не разбрах, т.е. клиниките м/у които се колебаеш са в 4ужбина а не в бг.
Доколкото разбирам в тази дето не ви обръщат внимание е безплатно, а в другата се 4ака, но се плаща, на твое място бих опитала пак и в едната и в другата, защо да губите време, може би разбират хората, но просто са били по-натоварени и не са ви обърнали внимание
поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #5 -: Август 03, 2007, 18:41:46 pm »
Я пак 4е не разбрах, т.е. клиниките м/у които се колебаеш са в 4ужбина а не в бг.
Доколкото разбирам в тази дето не ви обръщат внимание е безплатно, а в другата се 4ака, но се плаща, на твое място бих опитала пак и в едната и в другата, защо да губите време, може би разбират хората, но просто са били по-натоварени и не са ви обърнали внимание
поздрави

Да,  в чужбина са. В клиниката в която съм в момента също се плаща, но другата със сигурност ще е по-скъпа. Естествено, бих дала повече, ако съм сигурна че са по-добри специалисти и ще ми обърнат повече внимание. Точно по този въпрос исках да се консултирам с някого и ме пратиха при въпросната гинеколожка.

Може би наистина е най-добре да направя още един опит в старата клиника, като междувременно задвижа нещата за новата? И да се надявам че няма да ми се наложи да я посетя  :D
« Последна редакция: Август 03, 2007, 18:47:01 pm от Marin4e »
*
« Отговор #6 -: Август 03, 2007, 18:57:42 pm »
Стискам палци, следващият опит в старата да е успешен и изобщо да не ти се налага да посещаваш новата  :goodluck:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #7 -: Август 03, 2007, 19:34:46 pm »
То по принцип се препоръчва известно време да се изчака до следващия опит около 2-3 месеца и после мажеш отново, така че имаш време и тъкмо ще можеш  да пробваш в по-добрата клиника, което разбира се пак не дава 100% гаранция. Запиши си час за всеки случей докато мислиш и през това време ще решиш. Късмет!

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #8 -: Август 04, 2007, 09:18:23 am »
Моят съвет също е да послушаш сърцето си.Как би се чувствала в старата клиника?Гаранция няма за нищо и никъде, но според мен е важно да имаш доверие на лекаря който посещаваш.Желая ти успех и дано този опит бъде положителен . ще стискам палци.
« Отговор #9 -: Август 04, 2007, 23:13:59 pm »
Щом инвитрото е било юни месец, няма ли да направиш пауза преди следващ опит. През това време можеш да си помислиш как точно да действаш.
Моето инвитро беше май месец, поне до октомври съм решила да почивам.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #10 -: Август 05, 2007, 17:34:41 pm »
Аз бях в една клика  в чужбина където правих инсе, не бях доволна, но бях щастлива, че е нещо съвсем различно от кварталната гинеколожка. Двоумях се дали да продължа там. Реших че ще опитам пак, този път ИКСИ. И сега съжалявам, останах още по-недоволна и по-разочарована. В крайна сметка загубих. Сега ходя в друга клиника, и усещам разликата и много съжалявам че не отидох по-рано в новата.
Много е важно да вярваш в лекаря си, да усещаш че той разбира всичко каквото върши, да не се съмняваш за миг в неговите думи, да не се притесняваш от него да му зададеш въпроси и той да не намира въпросите ти за обида към неговата компетентност, а за удоволствие да ти ги обясни. И още много неща са важни няма да ги изброявам всички, че ще стане много дълго. Ако имаш съмнение във всичко това по-горе, просто не рискувай, а търси, търси, до като намериш точния.

Успех.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #11 -: Август 05, 2007, 17:57:15 pm »
Много е важно да вярваш в лекаря си, да усещаш че той разбира всичко каквото върши, да не се съмняваш за миг в неговите думи, да не се притесняваш от него да му зададеш въпроси и той да не намира въпросите ти за обида към неговата компетентност, а за удоволствие да ти ги обясни. И още много неща са важни няма да ги изброявам всички, че ще стане много дълго. Ако имаш съмнение във всичко това по-горе, просто не рискувай, а търси, търси, до като намериш точния.

Абсолютно подкрепям момичетата, които те съветват да избереш клиниката, в която се чувстваш по-добре. Аз изгубих 1,5 година да ходя по доктори, които въобще не чуваха какво им говоря,но размятаха титли и искаха суми. След всяко посещение при такъв ми трябваше седмица да се съвзема от обида и безпомощност. Накрая като попаднахме на предишният ми лекар се успокоихме до толкова, че за първи път от 6 месеца можех да видя какво става около мен. За съжаление предложените от нег варианти не дадоха успех. Аз обаче знам, че той даде всичко от себе си и съм много благодарна. На втората извънматочна реших да сменя клиниката, защото мисълта, че ще лежа в същата болница за трета операция ме караше да се чувствам сякаш един и същи кошмор се повтаря мнго пъти, без надежда за изход. Не съжалявам за това си решение. По същата причина сега се насочих към друг лекар и към друга клиника, не защото онзи бешелош, а защото имам нуждата да чувствам, че сценарият е друг, дано този е с по-различен край.

Това е моят опит плюсове и минуси от смяната на клиники и лекари.

Гласувай за ме и за моето бебе инвитро http://www.bankazaidei.com/?p=top&id=981&s=
« Отговор #12 -: Август 06, 2007, 21:19:06 pm »
Благодаря ви много за мненията, :bighug: определено ще си помисля много добре преди да предприема следващата стъпка.