0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #560 -: Януари 07, 2009, 13:56:22 pm »
Мацки, хайде да повдигнем темата;-)))
Някоя какичка няма ли да се похвали с Коледно чудо?
Отдавна никой нищо не е казвал, нито добро, нито лошо...

Аз забременях, на 39г. съм, но за съжаление загубих бебето в 24г.с. поради цервикална недостатъчност.
Има надежда момичета, макар и на нашата възраст. Не се предавайте, Надежда има!
*
« Отговор #561 -: Януари 07, 2009, 19:53:08 pm »
при ЕЦ нямаше раздвижване на ЧХГ обаче е несравнимо по-леко в емоционлно отношение поне за мен беше така-не влагаш много надежди но и разочарованието не е голямо
И аз се чудя от известно време по същия начин и именно поради това, че някак си по-лесно бих преглътнала ново разочарование дали да не продължа с ЕЦ. Скоро навърших 40 г. и някак си надеждата ми за успех започна да се топи. При мен с умерено силна стимулация се получиха 6 яйцеклетки, като бройка добре но с лошо качество. Моя лекар обаче е категоричен, че по-добрия вариант е с подходящата стимулация. Подготвяме се финансово скоро да направим още един опит но страха ми, че може пак да не се получи е огромен. Някак си имам чувството, че всички обстоятелства са против мен.До преди известно време поне при мъжа ми всичко беше о.к., за съжаление вече сме и с мъжки фактор.
Съжалявам, че ви товаря с моите депресивни състояния.
Желая на всички вас много скорошно сбъдване на мечтите!
« Отговор #562 -: Януари 08, 2009, 10:42:33 am »
Аз забременях, на 39г. съм, но за съжаление загубих бебето в 24г.с. поради цервикална недостатъчност.
Има надежда момичета, макар и на нашата възраст. Не се предавайте, Надежда има!
ocean, и аз като част от момичетата в другата тема на няколко пъти се опитвам да ти кажа нещо хубаво и окуражително, но не намирам подходящите думи.
Приеми искреното ми съчувствие.
Благодаря ти, че въпреки мъката и болката намираш сили да ни вдъхнеш надежда и вяра. Желая ти те да бъдат твой постоянен спътник.
 :bighug:
« Отговор #563 -: Януари 08, 2009, 11:48:59 am »
Да Мери,и аз натам клоня ама толкова се страхувам от неуспех,то както се казва "който се страхува от мечки да не ходи в гората", продължавам с животните :D,при ЕЦ нямаше раздвижване на ЧХГ обаче е несравнимо по-леко в емоционлно отношение поне за мен беше така-не влагаш много надежди но и разочарованието не е голямо,опитвам се да се преборя с гадното малодушие или не знам как да го окачествя това, просто страх от болката , големи надежди голяма болка а може би ще бъде голяма радост Дай Боже!!!
И аз се чудя от известно време по същия начин и именно поради това, че някак си по-лесно бих преглътнала ново разочарование дали да не продължа с ЕЦ. Скоро навърших 40 г. и някак си надеждата ми за успех започна да се топи. При мен с умерено силна стимулация се получиха 6 яйцеклетки, като бройка добре но с лошо качество. Моя лекар обаче е категоричен, че по-добрия вариант е с подходящата стимулация. Подготвяме се финансово скоро да направим още един опит но страха ми, че може пак да не се получи е огромен.

Ей момичета, не бива така ... с риск да бъда малко рязка ще ви се поскарам:
Щом има медицински показания, че подходящата стимулация дава повече яйцеклетки, и че шансовете за успех са в пъти повече, то мисли в посоката по-малко надежди, по-малко разочарование за какво ни са?
Ако се правят по-малко усилия, за да ни боли по-малко, то не е ли по-добре да спрем с усилията, за да няма болка изобщо?
Аз не мисля, че разочарованието може да бъде малко или много безболезнено - то винаги съществува, когато се сблъскаме с отрицателен резултат. Другото е самозалъгване.
Но това е част от играта, която сме принудени да изиграем, за да постигнем мечтата точно по този начин.
И нека не забравяме, че човек винаги ще стане родител, стига да го иска най-много на света.
*
« Отговор #564 -: Януари 08, 2009, 20:09:25 pm »
Мери, благодаря за хубавите думи. Аз като цяло гледам да се държа но имам дни, в които негативните чувства надделяват. Знам, че всички ще успеем. Знам, че като искаш нещо силно и се бориш за него то винаги става, но се моля да е по-скоро. Вече толкова дълго чакам и ми дойде в повече. А като си помисля, че преди години не съм предполагала дори за миг, че ще стигнем дотук. Минахме през всички етапи,от безпроблемно естествено забременяване завършило за съжаление със спонтанен аборт, през "няма ти нищо, ще стане" до инсеминации и ИКСИ. И така 10 години. 
« Отговор #565 -: Януари 08, 2009, 20:59:04 pm »
Знам миличка, всички сме така, но не бива да ни обзема депресия.
Това не е начина, а и ще провали и хубавото, което е около нас.
Старая се да съм благодарен човек и да се радвам на нещата, които имам. Не искам да се фокусирам върху това, което нямам, а върху това, което ще постигнем!!!

Прегръдки и никакви негативни мисли  :D
*
« Отговор #566 -: Януари 09, 2009, 13:23:47 pm »
Ей момичета, не бива така ... с риск да бъда малко рязка ще ви се поскарам:
Щом има медицински показания, че подходящата стимулация дава повече яйцеклетки, и че шансовете за успех са в пъти повече, то мисли в посоката по-малко надежди, по-малко разочарование за какво ни са?

Аз като се замисля точно от това имам нужда-някой да ми се скара,да ми каже"какво си се затръшкала, какво ли не се случва по света , какви ли не беди и хората пак намират сили да се изправят и да продължат"
Не знам ще се справим някак , трябва! Благодаря за подкрепата Мери!
« Отговор #567 -: Януари 09, 2009, 16:08:38 pm »
Само едно уточнение за ултракъсия протокол. Той не е нов.
Явно доктора има предвид нова комбинацията от медикаменти, за повече количество и по-добро качество.
Само изразих предположение, че може да прилага ултракъсия протокол, може да си е класически къс, да речем ...
Но при всички положения ще е нещо short  :D ... Никой от уважаваните в тази гилдия не прилага дълъг при нашите проблеми. 

ето вижте тук за протоколите:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=850&Itemid=21
*
« Отговор #568 -: Януари 09, 2009, 18:59:25 pm »
Ами момичета веднага щом разбера подробности ще пиша,това което ми каза доктрора е че ще приложи сравнително нов протокол ,прилагал се от една година насам.Вика ме на трети ден от цикъла,медикаментите напръв поглед се противопоставят един на друг но стимулацията давала мн.добри резултати особенно като качество на яйцеклетките.Аз се водя със съхр.яйчников резерв но съм на 40 години,при първата стимулация имах 12 яйчица от които 6 бяха презрели или недоузрели.на ЕЦ си имах много хубава яйцеклетка,така ми каза д-р Тачева ама явно спермито се е случило нередовно или нещо друго не знам.На втори ден имахме само две клетчици , много хубави бяха едни такива правилни , чисти но не стана.Доколкото знам на втори ден яйцето трябва да се рзадели поне на 4-ри.Аз за това все пак обмислям и вариант ЕЦ щото се страхубам ,че стимулациите могат да повлияят зле на яйцеклетките.надявам се ,че това което предлага док ще даде добър резултат.към края на месеца ще ходя в клиниката като получа инфо ще го снеса веднага :) може пък и да е този ултракъс за, който говори Мери, ще стане ясно.надявам се ,че не хвърлям тук някой къорфишек ама така ми каза човека "нов протокол ,прилага се от една година насам" 
*
« Отговор #569 -: Януари 09, 2009, 19:53:35 pm »
Аз съм при д-р Стаменови той ми обясни, че с подходящата стимулация има големи надежди да станат добри яйцеклетки. Каза, че трябва да се приложи специален протокол но не ми обясни какъв. Там се запознах с едно момиче(или жена кое е по-правилно) на нашите години с ИЯР, която е забременяла с ултракъс протокол, стимулацията е била от 4-5 ден на цикъла.На мен доктора ми изписа да пия два месеца преди стимулация трисеквентс за подобряване дейността на яйчниците. Някой употребявал ли е това?
И Мери още веднъж благодаря!
*
« Отговор #570 -: Януари 10, 2009, 16:10:30 pm »
Ми то и аз така - на 39 години с ИЯР слава на Бога забременях след стимулация по ултракъс протокол, като стимулацията започна на 5-тия ден от цикъла. Нищо не съм пила преди това, тъй като планирахме опита да започне на ЕЦ. Трансфера беше на един ембрион само. И никакви депресивни състояния ей  :)....моля се за вас. Лек и усмихнат ден.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #571 -: Януари 27, 2009, 08:36:05 am »
Една хубава статия за зареждане с оптимизъм.
http://www.eva.ru/articles/kids/roksolana2.htm
*
« Отговор #572 -: Януари 27, 2009, 12:49:22 pm »
Мили момичета,
Огромна молба има  към вас. Темата е прекрасна. Моля ви не я превръщайте в чат!!!
Има други теми за хапчета, прегледи видове протоколи за стимулация и пр. Знам, че е по-лесно, но така се губи смисъла на темата, а има огромна нужда от нея.
След половин час отново ще влезна и ще изчистя всички чат бележки. Моля не ми се сърдете  :)

готово!
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 12:59:50 pm от Fussii »
В очакване ....
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #573 -: Февруари 04, 2009, 12:57:33 pm »
Здравейте момичета,да се включа и аз в групичката на напредващите с възрастта. На 37 съм имам два опита с донорски яйцеклетки първия неуспешен, втория се разви като извънматочна бременност и се наложи да я прекъснем. Беше декември 2008-кошмарни дни ,ЧХГ-то взе да спада чак след третата система метотрексат,цял месец по празниците ходих до клиниката за вливания и кръвни проби. Казаха ми,че донорката ми е изявила готовност да опитаме пак, ох до сега се справяхме с финансите ама тази криза яко удари нашия град и предприятията взеха да затварят или да съкращават,много се притеснявам да не останем без работа,че и банките не дават кредити абе не ми се мисли. Не съм допускала,че икономическата обстановка може да ме докара до депресия, но от началото на годината живея на тръни,може би случилото се декември взе да избива сега ,а си мислех,че съм силна психически.Пия по чашка вино вечер да отпусна малко,но предупредих любимия да следи да не се алкохолизирам  :wink:. Просто все по-лошо бъдеще виждам и се чудя като минаваме такива трудности за детенце как ще го гледаме при положение,че може нас си да не може да гледаме. Имам баба на 94 и снощи се шегувахме,че май ще се молим да живее още дълго защото може да се стигне дотам да живеем с нейната и на майка ми пенсия-искрено се моля това да не се случва,че и без това ме е срам заради мизерията ,в която живеят родителите ни. Иде ми да се взривя в парламента само да отърва народа от тези безочливи ,нагли и безхаберни поробители дето са там. На всичкото отгоре като че ли медиите са се наговорили да бълват само негативна информация и това допълнително ме влудява и прави още по-безпътно съществуването ни. Абе така ли е по целия свят,няма ли нещо хубаво ,което се случва...Увесила съм нос и се чудя как да изляза от това черногледство, гледам анимация и това малко ме освежава-да се превърна в безгрижно дете,но осъзнавам ,че бягството от действителността не е решение ,вие как се чувствате,дайте едно рамо.
« Отговор #574 -: Февруари 04, 2009, 13:50:38 pm »
Наборке, стегни се!  :)
Не разрешавай на негативните мисли и чувства да те тормозят.
Явно ти се понасъбрало, но ще мине.
Има още хляб в нас. :D
Ето, нали сега се работи по правилника на Фонда.
Има надежда. Усмихни се!
*
« Отговор #575 -: Февруари 04, 2009, 14:18:13 pm »
altea, недей да униваш, миличка! Всичко ще е наред. Третият опит, финансиран от Фонда :wink:, ще е твоят опит!

По повод на кризата - да, тя се отразявана на всички по един или друг начин. Но няма пък да се депресираме предварително. Ще му мислим после...

Когато ми е тъжно, тежко, трудно и разни такива думи с "т", си поплаквам, пускам си хубава музика и честно казано ми става по-добре. Ако искаш опитай и ти! :dance2:
« Последна редакция: Февруари 04, 2009, 14:27:23 pm от cream »
« Отговор #576 -: Февруари 04, 2009, 15:11:57 pm »
Увесила съм нос и се чудя как да изляза от това черногледство, гледам анимация и това малко ме освежава-да се превърна в безгрижно дете,но осъзнавам ,че бягството от действителността не е решение ,вие как се чувствате,дайте едно рамо.

Ако това те кара да се чувстваш по-добре - действай! Никакво бягство от действителността не е  :D, гледай романтични филми, слушай хубава музика. Човек има нужда да се отпусне ...

Не я мисли кризата, и не гледай депресиращи новини  :D

Това че имаш донор на разположение е прекрасно! Другото с финансите ще го наредите някак ...
« Отговор #577 -: Февруари 04, 2009, 15:23:16 pm »
 :offtopic:
Момичета, тези дни си мислех нещо за нашата темичка.
Първо, че доста наедря,
Второ че естеството й е такова, че разбираемо излиза извън очакваните от модераторите рамки ...дали да не си направим една темичка продължение в новия подфорум "Стерилитет при жената". Там ще може да си говорим, за всичко което ни вълнува, ще можем "дори" да коментираме протоколи  :D
*
« Отговор #578 -: Февруари 05, 2009, 12:37:37 pm »
вие как се чувствате,дайте едно рамо.
Ако това може да те успокои и ние имаме много трудности. Надявам се наистина този фонд да заработи както трябва и да можем да се облекчим финансово.
 А новини вече не искам да слушам, задушават ме с отрицателна енергия. За съжаление няма как да избягаме от действителността, трябва да се борим с нея.
Дано третия ти опит бъде успешен. Все пак това, че се е получила бременност независимо, че е била извънматочна според мен е обнадеждаващо.
Мери, подкрепям идеята ти за нова тема.
*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
« Отговор #579 -: Февруари 05, 2009, 13:05:51 pm »
Благодаря за подкрепата  :balk_104: , ще се оправя като се стопли и почна да се занимавам с дворчето и цветята. Просто тук в нашия град кризата се отразява по-явно защото повечето заводи са с продукция за експорт и липсата на заявки даде отражение-почти всички съкращават персонал или го пускат в неплатен отпуск за неопределено време,градът е опустял и всички са в тревожно неведение за бъдещето. Фабриката на съпруга ми също предвижда спиране на работата и затова така съм се стресирала, както чета май и фонда няма да ни огрее ,но както казва Скарлет "ще му мисля утре" . Кураж на всички ни пък каквото е писано.