0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #240 -: Ноември 02, 2007, 15:04:27 pm »
mmery, да, лекарите дават по-големи надежди за донорска яйцеклетка, и доколкото знам има и друг фактор, не само че са от млади майки.

Fussi,благодаря за куража, но ако се реша на тази стъпка, то по-добре да е тежката артилерия. За мен няма значение дали е собствена или донорска, само да стане.Аз съм убедена, че при мен това е проблема - ако има 3 месеца в година с добри яйцеклетки, ние просто сме ги пропускали по една или друга причина.
Аз не се сърдя за акъла, защото каквото знам го знам от форума. За толкова много добита информация от форума, лекарите биха изкарали доста пари от нас  :D

alia_alia, а сигурна ли си, че някой от резултатите не е грешен или временен, както и хормоните заради стрес, лош начин на живот и др. понякога са лоши?
Ако пада стремглаво след 35, то моят резултат преди година трябваше да е не-повече от 30!!! Все пак нормално е постепенно да се влошава, нали затова се казва, че процесът на навлизане в менопауза започва около 10 години преди това. Значи, няма логика на 44 год. Инхибина да е ОК и след 1 година вече да е зле.
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 15:17:48 pm от symphony* »
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
« Отговор #241 -: Ноември 02, 2007, 15:15:38 pm »
Ех, момичета, стана ми толкова мъчно като четях. Но какво да се прави това е нашият живот и както изглежда, трябва да си го живеем. Защо трябва да е толкова трудна пътеката, като може да минем по парадния път........
Много целувки на Розичката и Симфони.
« Отговор #242 -: Ноември 02, 2007, 15:23:22 pm »
Прегръщам ви всички. :bighug:
Знайте, че се радвам на успеха на всяка една от вас, все едно че на мен ми се е случило, защото сме си на един хал.

Дано слънчо огрее и моят дом ...
« Отговор #243 -: Ноември 02, 2007, 15:30:14 pm »
symphony*,
Каквото и да предприемеш и да решиш - от все сърце ти желая успех.
Пази се и бъди здрава  :flower:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #244 -: Ноември 02, 2007, 16:37:23 pm »
1998 година беше първото ми ин витро.
Бях на 26,5 години и пак "сътворих" 4-5 фоликула.
Като гледам няма много разлика в бройката.
2 и 3 опит пак по 3-4 правех.
Май при мен годините много-много не са от значение.
« Отговор #245 -: Ноември 02, 2007, 16:46:40 pm »
eganeva  - а по една и съща стимулационна схема ли си била? Или и трите пъти по различна?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #246 -: Ноември 02, 2007, 16:49:06 pm »

alia_alia, а сигурна ли си, че някой от резултатите не е грешен или временен, както и хормоните заради стрес, лош начин на живот и др. понякога са лоши?
Ако пада стремглаво след 35, то моят резултат преди година трябваше да е не-повече от 30!!! Все пак нормално е постепенно да се влошава, нали затова се казва, че процесът на навлизане в менопауза започва около 10 години преди това. Значи, няма логика на 44 год. Инхибина да е ОК и след 1 година вече да е зле.
Хормоните по принцип си варират. А колкото и да са показателни хормоналните тестове, все пак медицината далеч не е математика. Графиките по учебниците са усреднени и информативни относно формата. Колко стръмно пада, от каква възраст започва да пада и т.н. са много специфични за всяка жена. Всичко е строго индивидуално и зависи от страшно много фактори.
*

eganeva

• 4584
« Отговор #247 -: Ноември 02, 2007, 16:51:24 pm »
eganeva  - а по една и съща стимулационна схема ли си била? Или и трите пъти по различна?

3-те пъти бях по дълъг протокол.
Сега 4-ят бях по къс (станаха 6 фоликула), ама и лек-вата си ги биваше.
« Отговор #248 -: Ноември 02, 2007, 17:52:21 pm »

3-те пъти бях по дълъг протокол.
Сега 4-ят бях по къс (станаха 6 фоликула), ама и лек-вата си ги биваше.

Ама се разбрахме  :lol: :lol: :lol: Кажи първия, втория и третия път с едни и същи лекарства ли беше? И какви им бяха дозите  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #249 -: Ноември 02, 2007, 18:02:42 pm »
Symphony, Crystal, mmery, Fussi, Mary, благодаря ви от цялото си сърце за милите думи и пожелания!!!!Вие сте истински виртуални приятелки!!! На вас и на всички останали момичета тук пожелавам да имаме силата да се запазим такива, каквито сме -  уникални Божи Творения, независимо то съмненията, колебанията и неверието на моменти. Не сме съвършени, но вярвам, че въпреки това Бог ни обича, защото не прекъсваме пътя към Него. И не спираме да търсим отговорите и решенията за живота си. Дано всяка от нас ги намери скоро, независимо от начина и помощта.
И по един комплект розови очила за всяка една от нас. С пожелание в скоро време да нямаме нужда от тяхната помощ и да виждаме и да забелязваме розовото в живота и без тяхна помощ!!!

Много поздрави и целувки на всички!!!

P.S. Това с "розовите очила" се получи малко в стил розовите романи на Джаки Колинс  :oops:, но отдавна е известна терапевтичната сила на  розовия цвят, независимо под каква форма ще бъде поднесен! Нещо като извинение за онези, които не понасят розовите романи. Но май сред жените няма такива... :D

« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 18:08:39 pm от DivaRoza »
*

eganeva

• 4584
« Отговор #250 -: Ноември 02, 2007, 18:19:27 pm »
Всеки път с различни. :D
1 - не помня с какви лек-ва.
2 - Метродин и Пергонал - 37 бр. общо.
3 - 30 бр. Гонал 75 и 10 бр. Меногон.
4 - 54 бр. Пурегон 100.
*

Crystal

« Отговор #251 -: Ноември 02, 2007, 19:07:40 pm »
Розичке, аз мисля, че Господ ни изпраща само изпитания, на които можем да издържим. Всеки човек си има някакви проблеми и изпитания, през които трябва да премине. Няма човек без проблеми.Нашите проблеми ще ни помогнат да оценим така жадуваното дете, когато то бъде вече реалност.Най-важното е човекът до нас да ни подкрепя и обича, както и ние него, защото ако я няма любовта, не можем да създадем и отгледаме пълноценно нашето така чакано слънчице. Знам как страховито ти звучи сега думата инвитро. Повярвай ми, не е толкова страшно. Струва си, дори и недай Боже да не успеем, ще знаем че сме направили всичко възможно, че сме се борили до края.Прегръщам те, Розичке, бъди силна и ако имаш нужда от информация аз съм насреща!   
*
« Отговор #252 -: Ноември 03, 2007, 22:56:00 pm »
Момичета, чета и се възхищавам на всяка една от вас. Бъдете здрави и силни, за да сбъднете мечтите си!
ДиваРоза, мисля, че инвитрото просто е по-сигурната процедура от инсеминацията (както са казали вече момичетата). Ние сме с мъжки фактор, така че аз съм директно за ИКСИ, макар че съм на 28 г. 

Прегръщам ви всички.  :grouphug2:

*
« Отговор #253 -: Ноември 07, 2007, 14:46:13 pm »
Аз съм все още на 32 но вече ме преследват негативни мисли че съм стара и безпомощна, защото както минаха 2 години в опити и изследвания ,така могат да минат и 10. Гледам последните месеци как мои познати бременеят обаче и съм малко по-добре. Личната ми лекарка излезе в майчински на 47 години, а друга моя приятелка след 7мо инвитро успя на 41, за което й се възхищавам че издържа психически на толкова опити. Затова не трябва да се отчайваме а да се борим.
http://misli.hit.bg/truthfailure.html
http://misli.hit.bg/youare.html
и едно пожелание за всички ни:
http://misli.hit.bg/blessed.html
« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 16:09:44 pm от Pukanka »
*
« Отговор #254 -: Ноември 07, 2007, 17:21:15 pm »
И аз се присъединявам към групата.През октомври навърших 35,но ми е рано за ин-витро.Първо трябва да се справим с оная гадина ендометриозата.Пожелавам на всички момичета успех в осъществяване на мечтите и ви благодаря,че ви има. :P
*

mimozinq

• **
  • 52
  • Животът е чудо
« Отговор #255 -: Ноември 17, 2007, 16:26:07 pm »
Групата се увеличава и с мен- октомври станах на 36. Изобщо не знам как е станало   :D Истината е , че сама се замотах в търсене на най-подходящия, а като се намерихме се оказа, че не сме взели пред вид третия играч- биологията. Не се отчайвам, имам своите страхове, но ги мачкам, правя каквото трябва..надявам се, истерясвам понякога, но вървя по пътя с увереност, че нещата ще са както ги искаме!
Прегръщам ви всичките мноооооого!
« Отговор #256 -: Ноември 20, 2007, 12:09:44 pm »
Хайде да ви обнадеждя малко, преди това в тази тема обсъждахме звездите та по този въпрос Дженифър Лопес и "неофициално" бременна след поредното си инвитро с близнаци. Коментират го от нейното обкръжение, но тя официално още не го е обявила. Тя май затова отлагаше едно след друго по-далечните си турнета и ето че при нея също стана не в най-ранна възраст, ами сега не знам но колко беше -май е на 39 години до колкото помня. Иначе разбрах наскоро, че на едната от нашите секретарки - нейна братовчедка станала мама на 42 години с инвитро при Стоменов преди 1 година.
« Последна редакция: Ноември 20, 2007, 12:11:52 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #257 -: Ноември 24, 2007, 18:43:36 pm »
Привет, момичета. Присъединявам се към вас с моите 39 години и половина и два неуспешни опита ин витро. Днес съм пети ден след трансфер-трети опит и силно се моля този път да е успешен. Паралено с това не се отчайвам и съм готова психически за четвърти. А щом психиката не ме е предала няма да го направи и тялото. Това е моето верую! Пожелавам всички да сме със сбъданта мечта!
*
« Отговор #258 -: Ноември 24, 2007, 19:30:11 pm »
Хайде да ви обнадеждя малко, преди това в тази тема обсъждахме звездите та по този въпрос Дженифър Лопес и "неофициално" бременна след поредното си инвитро с близнаци. Коментират го от нейното обкръжение, но тя официално още не го е обявила. Тя май затова отлагаше едно след друго по-далечните си турнета и ето че при нея също стана не в най-ранна възраст, ами сега не знам но колко беше -май е на 39 години до колкото помня. Иначе разбрах наскоро, че на едната от нашите секретарки - нейна братовчедка станала мама на 42 години с инвитро при Стоменов преди 1 година.
О, аз това го знам много отдавна. Не знам какво крие но на турнето се вижда, че е с корем и не се крие. (69-ти набор е)
*
« Отговор #259 -: Ноември 25, 2007, 13:13:10 pm »
На добър час, lily_v  :crossfingers: yahoo_17
Ние сме с теб!

Косето е на небето.