0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: напреднала възраст - нека се подкрепим взаимно
« Отговор #220 -: Ноември 01, 2007, 18:41:08 pm »
Ехххх, Розичке, точно на теб не ми се иска да обяснявам житейските ни неволи и връзката ни с Бог. Той е там някъде в нас, в надеждата ни, в любовта ни.

Ти си много силна и интелигентна жена, и аз не само вярвам, аз знам, че ще се справиш. И бебето ще дойде. На нас всички ни е трудно, много трудно, вървим по един трънлив път посипан с много болка, разочерования, сълзи, негодувание към всичко и към Бога че така ни е изоставил. Но нас всички ни крепи НАДЕЖДАТА. И я виж колко момичета от нас "каките" вече успяха. Това е надежда за мен. Това ме кара да се усмихвам.

Голяма прегръдка от мен. :bighug:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #221 -: Ноември 01, 2007, 19:23:46 pm »
Ози, много ти благодаря, мила!!!! И на теб ти пожелавам успех! Аз си слагам отново "розовите очила", макар да се чувствам с тях понякога като неадекватна идиотка.  :D  Но поне ще красим пейзажа. Малко розово облаче на фона на сивия пейзаж - какъв по-добър повод за усмивка.
Много поздрави, прегръдки и целувки ти изпращам!!!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #222 -: Ноември 01, 2007, 20:09:33 pm »
Рози, всеки от нас има такива периоди на спор с Него. Аз имам 3 такива тежки момента в живота си, през първия повярвах, че наистина има помощ, при втория - Малкото зайче ме спаси, без даже да знам за нея, коя е, каква е, кое е Зачатие, на третия - приятелите. Какво да ти кажа и аз съм му сърдита още и не мога да приема много неща, не вярвам в много от знаците, които съм срещнала по пътя си, но пък и нали затова сме хора, да се съмняваме. От скоро обърнах поглед на Пауло Куелю и си препрочитам "Алхимикът". Чета я бавно и с наслада, препрочитам по няколко пъти отделни пасажи и сега си мисля - нашата лична легенда е да имаме дете. И търсим знаците по пътя. Няма начин, ако сме целенасочени да не постигнем и ние нашата лична легенда! Нали знаеш, пътеводители за дебрите на живота няма, караме я на усет. В такива ситуации отупваме перушината и караме по вътрешно усещане. И се молим световния език да ни проговори! Прегръщам те и ти пожелавам да се заредиш отново с вяра! :bighug:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #223 -: Ноември 01, 2007, 21:31:39 pm »
Гане, благодаря ти, мила!!! Така е, съгласна съм. Сигурно понякога сме повечко слаби и малко повече нетърпеливи.
Много целувки на теб и на малкия целувач!!!!!  :D

Успехи на всички момичета!!! И всеки да получи това, което иска и за което се моли!!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #224 -: Ноември 01, 2007, 22:24:24 pm »
Гане, благодаря ти, мила!!! Така е, съгласна съм. Сигурно понякога сме повечко слаби и малко повече нетърпеливи.
Много целувки на теб и на малкия целувач!!!!!  :D

Успехи на всички момичета!!! И всеки да получи това, което иска и за което се моли!!!!

Нормално е и човешко да сме нетърпеливи :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #225 -: Ноември 01, 2007, 22:37:43 pm »
Аз си слагам отново "розовите очила", макар да се чувствам с тях понякога като неадекватна идиотка. 

Да, предпазват от вредните негативни лъчи (емоции).

Целувки. :D

Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #226 -: Ноември 02, 2007, 08:51:17 am »
Еех, момичета, вие сте едни изстрадали ангелчета ...

Снощи, моето мило ми казва - защо нас Бог не ни обича? Не е ли достатъчна силната ни любов един към друг за да бъдем щастливи?
А аз казах - никога не съм се съмнявала, че Бог обича всички, в това число и нас, просто е трябвало повече да преживеем.
Сега Го моля, да ми дава сили и кураж да приема съдбата си ... Вече за мен е късно за собствено детенце ... но се моля с цялото си сърце за всички вас.
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 08:55:23 am от symphony* »
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Crystal

« Отговор #227 -: Ноември 02, 2007, 10:11:29 am »
Спотайвам се доста време, ама да си призная чистосърдечно - и аз съм от неуспелите "каки" в есенната серия. Втори опит икси, неуспешен. Върнаха ми 3 ембриона, нито един не се захвана. Имам 3 замразени-длъжна съм да опитам и с тях.
Първият ми опит икси беше през ноември миналата година - тогава забременях, но на Коледа прокървих, бебето беше ок,имаше сърдечна дейност, лежах, пих лекарства, уж почти спря кървенето и навръх Нова Година-пак прокървих силно.Бебето продължаваше да е живичко и да се бори, но малко преди 10г.с., седмица след като го бях видяла на монитора,от който ми махаше, се оказа че всичко е приключило. Мисед. Това беше в края на януари. Последва абразио, сълзи, терзания, въпроси.После се изправих на крака, започнах да мисля за следващия опит. И отново неуспех...
Не ни е лесно, момичета, но трябва да намерим сили и да продължим да вярваме. Защото в живота ни се случва или това, в което вярваме, или това, от което се страхуваме. Признавам си че много ме беше страх. Сега ще се опитам само да вярвам, колкото и да ми е трудно.
Кураж и много късмет на всички  :cuddle:
« Отговор #228 -: Ноември 02, 2007, 11:14:01 am »
Crystal,
Кураж мила ...  :D
*
« Отговор #229 -: Ноември 02, 2007, 11:30:44 am »
Най-гадното от всичко е, че вървим като слепци напосоки. Ако има някакво ръководство и правила, като например: вървиш толкова и толкова километри пеша, после стигаш малко преди пустинята, там точно се намира извор с "живата вода", от който трябва да вземете и да пиете. Нещо такова с ясни правила. Ама, никой нищо не казва и не знае. Изключително мразя аз лично в живота да се движа насляпо и напосоки. Къде е Добрият Бог да ни подкрепи с някоя дума и да даде някоя инструкция?! Защо ни кара да се чувстваме като изоставени на моменти. Само не ми разправяйте сега за онази измислена притча, че той сега ни носи на ръце! Както и да е, явно ще се появи накрая, за да обере лаврите, че все пак всичко е станало по Негова милост и желание. Нещо, което няма кой да оспори. Хитро го е измислил.

Това е едно от най хубавите и изстрадани неща, които съм чела напоследък. За онези, които евентуално ще ме нападнат - аз съм изключително вярващ човек.

Розичке, освен да те прегърна мннннного силно и да си поплача с теб - просто няма друго какво да направя. Ти знаеш какво следва и ще го направиш. Ние сме войници - падаме, после отупваме праха от кожухчетата и продължаваме.
В очакване ....
*
« Отговор #230 -: Ноември 02, 2007, 11:38:57 am »
"Вече за мен е късно за собствено детенце" Синфони какво означава това,тук сме за да си даваме кураж ако има нещо, което е прекършило крилете ти трябва да ни кажеш,щото ако са само годините.... аз лично не го приемам!!! 
« Отговор #231 -: Ноември 02, 2007, 12:24:43 pm »
"Вече за мен е късно за собствено детенце" Синфони какво означава това,тук сме за да си даваме кураж ако има нещо, което е прекършило крилете ти трябва да ни кажеш,щото ако са само годините.... аз лично не го приемам!!! 

Ами, да, само годините са, вече минах 45  :(
Здрави сме като камък, без физиологични проблеми, с добър материал на приятеля ми, но от позицията на напредналите години няма как да не лъха отчаяние  :(
Алтернативите са ми или донорска яйцеклетка, или осиновяване (но сама).

*
« Отговор #232 -: Ноември 02, 2007, 12:47:50 pm »
Симфони, защо не опитате едно ин витро на ЕЦ - тъкмо ще видите качеството на яйцеклетките, не че един ЕЦ винаги е показателен
В очакване ....
« Отговор #233 -: Ноември 02, 2007, 13:49:48 pm »
Като най-велико човешко качество признавам самоиронията. Тя  е велико оръжие и човешко изобретение. Ако владееш изкуството на самоиронията, никой не може да те нападне и да те нарани, защото ти вече си го изпреварил и обеззоръжил
DivaRoza, момичета
Не знам дали ви е попадала една книга на психоложката Юлия Свияш. Тези дни я четох. Много приятно четиво - самоиронична, остроумна, абсолютно нестандартен поглед върху обичайните неща от живота, направена като наръчник в стил "Как да провалим живота си". Много силно я препоръчвам като комплект към розовите очила ...
Докато я четох не свалих усмивката от лицето си ... освежи ме  :D

symphony*
 :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #234 -: Ноември 02, 2007, 13:57:54 pm »
Добре де да не бъркам нещо,нали инхибина ти беше 90 и нещо,сещам се, че тогава като го коментирахте се успокоих щото моя беше 80.46 и бях много притеснена, че е станала някаква грешка /на 38 съм/,видях че е възможно и даже цъках ... браво,пък и кво като си на 45,бая народ роди на четирдесет и няколко, не знам де според мен трябва да продължиш!
« Отговор #235 -: Ноември 02, 2007, 14:21:44 pm »
Добре де да не бъркам нещо,нали инхибина ти беше 90 и нещо,сещам се, че тогава като го коментирахте се успокоих щото моя беше 80.46 и бях много притеснена, че е станала някаква грешка /на 38 съм/,видях че е възможно и даже цъках ... браво,пък и кво като си на 45,бая народ роди на четирдесет и няколко, не знам де според мен трябва да продължиш!

Да, аз имах отделна тема наскоро за инхибина.
Точно преди година и 4-5 месеца го изследвах при Конова и беше над 90. Тази година преди 3 месеца го изследвах в Писанец и беше към 29 но ФСХ и ЛХ бяха високи (изследвала съм ги в последните две години четири пъти и винаги да били в прилични норми). Второто число по-приляга на възрастта ми, но не ми се вярва пък толкова да се е променило положението за 1 година. Естествено вярвам повече на Конова. Мисля пак да повторя инхибина, заедно с ФСХ и ЛХ но се чудя къде.
Fussi, ако ще е ин-витро, то държа да бъде с донорска яйцеклетка, нали шанса бил по-голям.
Дива Розапрегръщам те!
*
« Отговор #236 -: Ноември 02, 2007, 14:33:38 pm »
Хммм
Симфони, виж сега!
Седни и прочети всичко, което можеш за ЕЦ и го обмисли добре. Тук забременяването с донорска яйцеклетка е проблем доколкото съм запозната. Не тръгвай по по-трудния път. Ако решите да пробвате с ЕЦ - може би лееекичко ще те стимулират и ще извадят яцеклетката. Ако не екачествена спираш дотук. Плащаш само упойката. Дотук е по-евтино от едно инсе. Ако обаче яйцеклетката е качествена - защо да не опитате с нея. От къде реши, че с донорска ще е по-сигурно. Със сигурност ще имаш информация за качеството обаче.

Да ти кажа, според мен инсето си е изстрел в мрака - не знаеш за каква яйцеклетка играеш. Особено след определена възраст - много е вероятно повечето инсета да са неуспешни именно поради лоша яйцеклетка.
В очакване ....
« Отговор #237 -: Ноември 02, 2007, 14:35:51 pm »
Графиката на  инхибина е много стръмна след 35г.
Искам да кажа, че рязко спада, а не плавно.
Аз имам изследване в една и съща лаборатория
юли 2006-92 ед.;
октомври 2007 - 29.9; т.е. за около година е паднал рязко.
« Отговор #238 -: Ноември 02, 2007, 14:49:10 pm »
От къде реши, че с донорска ще е по-сигурно. Със сигурност ще имаш информация за качеството обаче
всички доктори и писания по интернет казват това ... дори се говори за успеваемост над 50 % ...
просто защото яйцеклектките са на млади донорки ...
*
« Отговор #239 -: Ноември 02, 2007, 14:52:49 pm »
Ох, незнам...
Не съм чела особено по въпроса - щом казвате сигурно е така. Освен това момичето сигурно не пада от марс и знае достатъчно за да й давам акъл, обаче просто разсъждавах...
В очакване ....